Schaamhaar Scheren & cultuur

Ik moet echt even mn hart luchten !
De laatste tijd merk ik steeds meer hoe oppervlakkig de cultuur van tegewoordig is, en ik wil niet zeggen dat vroeger alles beter was ofzo. Het valt me gewoon op!
Het begon ongveer 2 jaar geleden toen ik met mn beste vriendin een gesprek had over sex, na een tijdje vertelde ze me ook dat ze haar schaamhaar scheerde…dus ik vroeg me af waarom ze dat in hemelsnaam deed ‘‘dat vond ze schoner, en jongens vinden haar nou eenmaal vies’’…ik ging die dag naar huis met een compleet verward gevoel.
Ik snap dat iemand zn schaamhaar bijhoud…en als het nogal veel is misschien bijscheert…Maar waarom zou je het in hemelsnaam allemaal weg halen?
Het zit daar om je te beschermen tegen infecties en ziektes…en nadat je het hebt geschoren krijg je meestal meteen rode bultjes…Het ziet er gewoonweg uit alsof je een kip hebt kaalgeplukt…de volgende dag heb je al weer stoppels en die kan je niet direct weg halen …stoppels en iemand die continu in zn broek zit te krabben how charming…
Vervolgens als ik hierover praat krijg ik duizende reacties en de meest genoemde is dat het schoner is als je het scheert…en dat is dan ook de meest rare reden die ik heb gehoord!
Als je je gewoon elke dag doucht…is er niks aan de hand…als het schoner zou zijn …waarom willen we dan niet massaal dat mannen hun schaamhaar scheren?..of hun okselhaar.??

vervolgens, vind ik persoonlijk het scheren van schaamhaar redelijk pervers…Waarom?
als je als vrouw geen schaamhaar hebt …vind ik het eruit zien alsof ze 8 is …
mannen geilen op vrouwen zonder schaamhaar …dat geeft mij het idee dat ze geilen op het idee van hoe jonger en strakker hoe mooier…dat vind ik redelijk pervers.
Nu dat de meeste meisjes die ik tegenkom hun schaamhaar scheren …begin ik ook steeds vaker over ‘‘schaamlipcorrectie’’ te horen …een soort nieuwe Hype! Ik snap best dat een meisje zown ingreep wil laten doen als ze er lichamelijke klachten van heeft. Maarja als je al je schaamhaar weg scheert zie je ook opeens dat je binneste schaamlippen toch vaak groter zijn dan de buitenste…en dan krijg jje het idee dat zoiets lelijk is …’‘Meneer de plastisch chirug doe mij maar een playboy doos…snij allles gelijk maar weg’’
ik vind dit gewoon zielig …maar het meest nog ziekelijk.

jonge meisjes worden tegenwoordig van 2 kanten volgegooid met informatie aan de ene kant krijgen ze non stop te horen…dat ze zichzelf moeten blijven en zichzelf moeten acepteren zoals ze zijn …aan de andere kant gooit de media je vol met beautytips …maatje 32 is tegenwoordig al overgewicht en als je cellulitus hebt…dan kan je je net zo goed nooit meer op het strand vertonen.

laat ik het zo zeggen ‘‘Ik blijf me lekker volproppen met een big mac als ik daar echt is zin in heb…een scheermesje komt nooit of te nimmer in de buurt van mijn venusheuvel…en cellulitus…dat heeft iedereen’’

het ligt toch aan jezelf of je het doet of niet.

meid, dat is de cultuur van tegenwoordig?

en zoooveel meisjes scheren hun haar daaronder xD
en dat is wel zo hygienisch dan dat er de heledag poep en pies erop zit >< dus ik snap je probleem niet.

Heb het eventjes verplaatst naar Beauty.

Jongens scheren zich ook downstairs.
en dan gaat het vooral om pijpen of beffen. je wilt toch geen kat worden die last heeft van haarballen?

en waxen, harsen enz. word ook genoeg gedaan. dus helemaal geen last dan van stoppels/irritatie

Ja iedereen denkt hier anders over toch?
Ik had een vriendje en vond het toen helemaal belangrijk dat ik er vanonder gewoon glad uit zag. Eerder deed ik dat niet, en Hij zei dat toen gewoon voor de grap, maar ik vatte het heel erg serieus op en ging aan de slag. (oke heel fout dat ik deed wat me vriendje zei, normaal moet je dit zelf beslissen maargoed. ) en vanaf toen scheer ik het nu gewoon telkens weg, ik vind het fijner dan tegen zo’n bos haar aan te kijken.

Ok. Ik kan me er wel in vinden. :slightly_smiling_face:

En dan loop je op het strand in je bikini en steekt er van alle kanten haar uit omdat het te lang is.

HAHAHA.
Waar kan je je tegenwoordig druk om maken man :'D.

Het prikt dan altijd door mijn onderbroek heen.
En dat vind ik niet zo charming.
Volledig kaal voor mij dus eheh.

Als ik een jongen zou zijn dan zou ik het ook niet leuk vinden als het daar onder zó een harige boel is. logisch dat sommige het vies vinden je pist en je poept en je kan je toch niet elke keer als je naar de wc gaat daarna gaan douchen om het schoon te maken. wc papier haalt ook niet alles weg… dus het is handiger om het weg te halen en je zegt dat sommige meisjes er uit zien als 8 maar sommige zetten ook gewoon een streepje. je kan het wel raar vinden maar dat is nou eenmaal het schoonheidsideaal van tegenwoordig.

Ik scheer het omdat ik het zelf gewoon mooier vind, toen mijn vriendje vertelde dat mijn “streepje” soms pijn deed aan zijn huid tijdens seks heb ik maar gewoon alles weggehaald :wink:

Als er volgens jou dag ‘poep & pies’ op zit, dan doe je iets verkeerd.

Anyway, eeeeeeeindelijk iemand die er hetzelfde als mij over denkt. Ik ben al verschrikkelijk lang bezig mijn benen te ontharen, en als ik dan ook nog een plek heb om bij te houden, dan heb ik er geen zin meer in.
Maarja, nu gaat de helft zeker weer walgen van wat ik net heb gezegd…

Met jou idee over schaamhaar ben ik het niet eens, ik vind dat je dat zelf moet beslissen of je het wegscheert of niet.
Maar dat steeds meer vrouwen de laatste tijd een schaamlipcorrectie laten doen, dat snap ik niet echt. Vorige week keek ik op VijfTV een programma waarin een vrouw dit probeerde tegen te gaan, maar ook probeerde te begrijpen waaróm die vrouwen het deden. Bij sommigen was er écht niks mis met hun vagina, maar toen ging die vrouw naar een chirurg die schaamlipcorrecties uitvoerde, en die dokter liet een foto zien en hij zei ‘Dít is de reden waarom ik schaamlipcorrecties uitvoerde’ . Op de foto zag je een vagina van een jong meisje, waarvan de binnenste schaamlippen er echt uithingen en leken op een balzak, om het zo maar even te zeggen. Dan begrijp ik weer wel waarom je zo’n operatie zou laten doen. Maar een andere dokter vertelde dan weer dat er ook vrouwen komen omdat het huidkapje van hun clitoris niet naar hun zin is. Zo’n dingen vind ik absurd.
En over Cellulitis, dat is niet ‘mooi’ nee, maar wel natuurlijk, en ik vind het net als jij belachelijk om daarom niet in bikini te gaan. Dat je je er misschien wat onzekerder door voelt kan wel natuurlijk.

ik vind het gewoon bij lichaamsverzorging horen
dat je nou een streepje laat staan vind ik wel kunnen
maar niet dat het een heel ‘‘oerwoud’’ daaronder is
niet zozeer voor andere maar meer voor mezelf,
je bent ongesteld, je gaat naar de wc
vooral bij dat ongesteld zijn lijkt het me allemaal niet zo fris :thinking:

ik ben wel het met je eens dat schaamlipcorectie best onzin is
maar dat vind ik iets heel anders als je schaamhaar scheren

Ja echt he :stuck_out_tongue:

Lig jij er wakker van of andere mensen hun kut scheren? Alsjeblieft zeg. Dat is toch ieder voor zich? Ik haal het weg omdat ik het gewoon simpelweg schoner vind. En het lijkt me nou niet erg prettig als een jongen jou beft en hij zijn hele bek vol haar heeft, en andersom ook.

Ik hars het omdat ik het zelf vies vind, ik heb vanaf het aller eerste haartje het geschoren. En na een tijdje ben ik het gaan harsen, ook omdat ik die bultjes irritant vind.

Maar waarom word hier eigenlijk een topic over gemaakt? Wat vind je er interessant aan hoe het er bij een ander uit ziet?
Maar jij hebt dus je hele broek vol met haar? Nou lekker…

Haar zit er dan misschien wel op je te beschermen, maar scheer je je benen of oksels dan ook niet? Dat zit er ook om je huid te beschermen hoor…

Me too.

Misschien zou het leven een stuk makkelijker zijn als je je niet overal mee bezig houd… Het jeukt als een malle en ik denk niet dat mijn vriend blij zou zijn met een grasveld daar beneden. Je gaat toch ook niet iemands baard likken?