Scandinavische Films

Zelf ben ik als student Scandinavistiek erg groot fan van de Scandinavische cinema, en ik heb gemerkt dat er meer mensen zijn die van Zweedse/Deense/Noorse films houden, of mensen die ze zouden willen leren kennen, dus daarom dit topic!

Ekele aanraders:
[i]

 • Millenium Trilogie
 • Så Som I Himmelen (As It Is In Heaven)
 • Adams æbler (Adam’s Apples)
 • Festen
 • Italiensk for begyndere (Italian For Beginners)
 • Brødre (Brothers)
 • Låt den rätte komma in (Let The Right One In)
 • Fucking Åmal
 • Mitt liv som hund (My life as a dog)
  [/i]
  Nog andere aanraders?

As It Is In Heaven is echt een mooie film. Ik ben dol op Gabriella’s song.
En ik kan me Mitt Liv Som Hund herinneren van vroeger. Volgens mij heb ik echt hard zitten huilen bij die film destijds.

Bye Bye Blue Bird is ook echt een aanrader. (:

Ik ga wat zeggen in dit topic omdat ik hou van het Zweeds! Mag ik vragen wat die studie inhoud? Want dat lijkt me echt super om te doen, maar ik zou niet weten wat je dan later moet gaan doen als beroep :S

Ik studeer in eerste instantie Zweeds, doe nu mijn eerste jaar. Dit jaar houdt voornamelijk taalverwerving in; ik moet in één jaar mijn Zweeds op zien te krikken van nulniveau naar het hetzelfde niveau als mijn Engels nu is en na drie jaar heb ik ongeveer hetzelfde niveau als een native speaker.
Daarnaast leer ik ook veel over literatuur en cultuur, van heel Scandinavië, maar wel vooral van Zweden.
Vanaf volgend jaar moet ik ook Oud-Noords leren (wat de taal was van de vikingen en waar de Middeleeuwse saga’s en edda’s in zijn geschreven) en ook enige kennis van Noors en Deens verwerven.
Ik weet nog niet precies wat ik ermee wil doen. Misschien vertaler of journalist.

Het lijkt mij namelijk echt een superleuke studie, maar weet niet of ik wel wil worden wat je ermee kan doen zeg maar. Want vertaler lijkt me nou niet echt je van het… Maar als je journalist word, word je dus zweeds journalist??

Het is ook een hele leuke studie, maar je moet je inderdaad wel realiseren dat je je in iets heel specifieks gespecialiseerd hebt en dat dat wel gevolgen heeft als je een baan zoekt, natuurlijk. Er is ook niet zo heel veel vraag naar, maar er zijn natuurlijk ook niet zo veel mensen die erin gespecialiseerd zijn, dus dat is niet zo’n ramp. En daarnaast gaan veel mensen een ander beroep uitoefenen dan datgene wat ze hebben gestudeerd, met name ook als je een universitaire studie hebt gedaan, omdat je dan wel een bepaalde denkwijze hebt aangeleerd waar je meerdere kanten mee op kunt.
En de meeste mensen worden ook geen vertaler hoor; je kunt ook het bedrijfsleven in of whatsoever. En wat de journalistiek betreft: dat weet ik nog niet zo zeker, want er is zeg maar een “algemene” journalistieke masteropleiding die ik zou kunnen volgen, maar daarvoor heb je geen Zweeds hoeven studeren natuurlijk. Maar dan heb ik wel een specialisatie, dat zeker.

Inderdaad. Dat is echt zo’n film die je moet zien, al doen veel mensen dat niet, omdat, als je de beschrijving van die film leest, hij niet zo heel spectaculair lijkt; maar hij is echt prachtig.(:

Let The Right One In wil ik heel graag zien, maar het komt er steeds niet van. :’)

Ik kijk LTROI eigenlijk minstens 1 keer per maand. : p

-

Hoppet,zweeds film!

Fucking Åmal <3

Ja, Fucking Amal is goed, die heb ik op dvd. En ik ben momenteel ‘Pretty woman’ aan het kijken met Zweedse ondertiteling omdat ik me verveelde. Ook een keer leuk om te doen.

Haha, ja, Zweeds lezen is niet zo heel moeilijk, dus dat kan vermakelijk zijn. :stuck_out_tongue:

upje

Deathsnow

heb me echt dood gelachen om die film

as it is in heaven is prachtig.
verder vind ik the green butchers en flickering lights leuk.

Upje.