Sauna?

Ik lees de laatste tijd veel dat mensen die aan het afvallen zijn onder de sauna gaan, helpt dat met afvallen dan?

Dat je er van gaat zweten en dus vocht verliest snap ik ook, maar dat draagt maar heel weinig bij in het afvallen lijkt me?

Ik vind in de sauna gaan namelijk écht niet lekker. Maarja als het veel nut heeft…

Er word maar een heel klein deel vet verbrand. Echt heel weinig, dus als je het daarvoor wil doen, zou ik het niet doen.

‘Als er door de sauna al vet verbrand wordt, dan is dat alleszins zeer beperkt.’ bron: www.gezondheid.be

'Veel mensen die naar de sauna gaan, gaan voordat ze zich weer aankleden even op de weegschaal staan. Ze hopen wat gewicht kwijt te zijn. Want dat moet toch wel na zoveel vochtverlies….En ja hoor! Joepie, je bent lichter dan voor je saunabezoek! En begrijpelijk is het ook, want vocht weegt en als je veel vocht verliest, verlies je gewicht. Maar je lichaam zorgt er zelf voor dat je vochthuishouding weer snel op peil is. En daarmee ook je gewicht weer terug is op je oude niveau. Als je echt wilt afvallen dan zul je dus meer moeten doen.

Jammer, maar een rondje sauna is geen middel om af te slanken. De sauna helpt overigens wel om afvalstoffen en overtollig vocht uit je lichaam te halen, doordat de doorbloeding verbetert.’
Bron: http://www.rondjesauna.nl/sauna/afvallen

Dit doet me denken aan die Telsell-reclame, met zo’n opblaasbare sauna waar je in moet stappen en waar dan alleen je hoofd en handen uitsteken…
En natuurlijk zijn ze na een halfuur dan drie kilo afgevallen.
Ze vertellen er alleen niet bij dat het er na een dag weer aanzit.