Samen gaan wonen en inschrijven bij de gemeente

Heey meiden,

Mijn vriend en ik hebben nu 3 jaar samen wat en de laatste tijd woon ik eigenlijk meer bij hem dan thuis bij mijn ouders. Daardoor zijn zijn kosten natuurlijk ook veel hoger. Daarom hebben we het erover gehad om het definitief te maken. Ik wil me dan ook in laten schrijven op het adres van zijn apartement, zodat ik ook meer studie kan aanvragen, gezien we samen de boodschappen enzo nu betalen omdat het hem anders te duur wordt. Nu zit ik wat rond te sneupen hoe je dat nu precies doet. Inschrijven bij je gemeente. Nu vind ik verschillende informatie. Zoals dat je persee ook op het huurcontract moet staan? Heeft 1 van jullie het al misschien gedaan en hoe verliep dat bij jullie? Wat moet je allemaal meenemen/wat heb je allemaal nodig? Alvast bedankt.

niemand?

Bij mijn gemeente hoef je niet op het huurcontract te staan. Weet zo niet of dat bij alle gemeenten hetzelfde is.
Een verhuizing kun je ook gewoon via DigiD doorgeven.

Hmm toevallig wil ik ook bij m’n vriend intrekken, alleen zijn wij nog studenten (ik weet niet of jouw vriend al werkt ofzoiets?).
Wat ik me afvroeg, is of het appartement wel bestemd is voor 2 personen? Ik weet iig dat ik officieel niet kan intrekken bij m’n vriend als hij in een 1 persoons appartement woont.