Sabine fotografie - Reacties?

Hee ladies,

Ik heb een paar maanden terug mijn eerste digitale spiegelreflex gekocht,
en dit is tot nu toe het resultaat.
Wat is goed, wat kan beter en hoe?
Dankjulliewel voor de reacties!

1

2

3

4

5

6

Het is duidelijk dat je de techniek in orde hebt :slightly_smiling_face: / beetje hebt leren kennen… Ga eens kijken of je foto’s kunt maken die iets meer over jou zeggen. Dit zijn toch wel foto’s die je overal ziet?

Overigens niet lullig bedoeld hoor! Want ze zijn wel mooi scherp enzo :slightly_smiling_face:

Goed plan, dankjewel voor de reactie!

Wat stel jij voor? ( Bijv. met mijn hobby’s tekenen, gitaar of turnen? )

7
http://i1344.photobucket.com/albums/p655/DJPlover/DSC_0023_006_zps0ddbb102.jpg

8
http://i1344.photobucket.com/albums/p655/DJPlover/DSC_0029_007_zps793a029e.jpg

9 [/size]

Kwalitatief gezien zit het inderdaad wel goed. Ik denk dat jij er veel meer uit kan halen dan je nu laat zien =)

2 & 3 vind ik heel mooi. Bij 5 zou ik het wat meer bewerken, de kleuren zijn een beetje saai.

@ Silverbleed: Heb je ideeën hoe ik dat zou kunnen doen?

@ Sushi: Je hebt helemaal gelijk, ik heb nu nog geen bewerkingsprogramma. Ik krijg Adobe Photoshop volgend weekend van een vriendin.

Ik vind bij 5 juist de kleuren heel mooi. Heel naturel.

Verder vind ik 2 heel erg mooi!

Mooie foto’s. Ze kunnen mooier worden door ze te bewerken, zorgen dat de kleuren meer uitspringen. Daar heb je niet perse Photoshop voor nodig.

Misschien qua onderwerpen. Ik weet niet wat je aanspreekt? Er zijn zo veel dingen die je kan proberen. Zelf vind ik portretfotografie erg leuk.

@ Silverbleed: Ik vind portret ook leuk, alleen mijn omgeving heeft er geen zin in. Verder qua onderwerpen heb ik de bloemen in de tuin wel een beetje gezien, maar ik weet niet veel meer…

Ik heb gisteren mijn 16e verjaardag gevierd:


  1. http://i1344.photobucket.com/albums/p655/DJPlover/DSC_0100_008_zps35f28b47.jpg

Ik heb nog veel meer foto’s van de gasten gemaakt, maar die willen niet dat ik ze online zet. Ik ben het wel met jullie eens, mensen zijn boeiende onderwerpen…

upje?

Wat een lief hondje heb je!

Je hebt er goede techniek zeg, en ik zie ook wel dat je vooruit gaat, met andere onderwerpen kiezen. Misschien kan je wat experimenteler worden? Hiermee bedoel ik: maak eens vanuit aparte standpunten foto’s, soms kan dat hele verrassende dingen opleveren (zoals vanuit een heel laag standpunt / hou je camera eens heel raar vast en kijk wat eruit komt) Of je kunt eens proberen om wat actiefoto’s te maken, wat spelen met de sluitertijd. Je doet namelijk vooral nog dingen aan de belichting en het diafragma.

@ Louise: bedankt voor de reactie. Ik heb actiefoto’s geprobeerd ( mensen aan de wandel op het pad achter ons huis ) maar dit werd niet gewaardeerd, ik ben zelfs uitgescholden door een oude man… Heb je nog ideeën waar ik dit kan oefenen?

up?


  1. http://i1344.photobucket.com/albums/p655/DJPlover/DSC_0065_009_zps9a9a406c.jpg

  2. http://i1344.photobucket.com/albums/p655/DJPlover/DSC_0077_010_zpsfba844ac.jpg

Oei. Dat zijn dus mensen uit de buurt die liever niet (vooral niet op zondag) op de foto willen. Die heb je altijd, ik heb ook ooit op de markt gefotografeerd en daar heb ik een foto gemaakt van een vrouw die ontzettend chagrijnig in de lens keek, dat maakt de foto overigens wel. Misschien kun je op een andere plek actiefoto’s maken? Als je een broertje hebt die voetbalt / zus die paardrijdt kun je hen natuurlijk heel goed tijdens dat ze bezig zijn op de foto zetten, ze vinden het waarschijnlijk juist hartstikke leuk om op de foto te komen. Als je die niet hebt, ga dan eens naar een (openbaar met veel mensen) evenement (als een marathon in de buurt, waar iedereen haast foto’s bij maakt, de avondvierdaagse, wielrenwedstrijd in de buurt) en wat altijd werkt: ergens bij een drukke weg gaan staan en dan auto’s fotograferen (als je dit 's nachts doet kun je een langere sluitertijd gebruiken, waardoor je die mooie lichtstrepen krijgt), of je kunt jezelf gebruiken als je een standaard hebt en dan op de zelfontspanner zetten, en dan een beweging maken voor de camera. Succes alvast!