Rugpijn

Ik heb wel vaker rugpijn maar gister speelde het op en het word steeds erger en op een gegeven moment kon ik helemaal niks meer, zo veel pijn had ik. Lopen ging zelfs al moeilijk, de pijn was echt ondragelijk. Ik heb 2 paracetemols genomen maar die holpen niks en ben meerdere malen wakker geworden van de pijn vannacht. Nu moet ik maandag weer naar school en dinsdag weer naar stage (kinderopvang) en ik denk gewoon niet dat dat gaat lukken, maar ik kan die twee eerste dagen écht niet missen.

Zijn er een soort tipjes en trucjes om de pijn te verminderen, of dingen waardoor het sneller over gaat? Ik hoor het heel graag.

Huisarts

^
Ik denk niet dat dat nodig is, wat wil de huisarts er aan doen? En als ik een afspraak ga maken kan ik waarschijnlijk pas woensdag of donderdag ofzo terecht.

Hij kan kijken waardoor je rugpijn krijgt?
Zorg dat je houding goed is kan al veel schelen.

Ja maar daar heb ik nu niks aan want mijn huisarts heeft het ALTIJD druk en ik kan daar niet direct terecht.

Misschien is het je houding inderdaad, of moet je trouwens ook ongesteld worden?

^

Ik slik een 4 week pil, ik word niet ongesteld.
Hmm, ik vind het zo raar dat dit er in een keer is , ik heb niks gedaan wat ik normaal niet doe, ik heb niks zwaars getild ofzo.

Wat vervelend voor je! Het enige wat ik me kan bedenken is, omdat je wel weer gewoon weer moet gaan werken, zwaardere pijnstillers. Je hebt ook van die warmte-pleisters die je op je rug kunt plakken, misschien is dat ook wel fijn? Allemaal te verkrijgen bij de (betere) drogist. En vandaag misschien lekker rustig aan doen?

Dankje! Ik zou even kijken, misschien hebben we ook nog wel ibuprofen in huis. Ja ik ga even even proberen een lekkere warme douch te nemen en dan weer even liggen denk ik.

Wat rug oefeningen doen werkt bij mij ook altijd, dit vooral om te voorkomen dat jij stijf wordt als je hem telkens forceert

Misschien heb je een hitte lamp in huis? Dat gebruikte mijn moeder ook voor haar rug en schouders. Anders zou je kunnen vragen of iemand je rug insmeert met spiergel of iets dergelijks. Ook kun je een kersernpittenzak of kruik warn maken en die tegen je rug houden om de pijn te verlichten. Probeer wel normaal te bewegen anders kun je stijve spieren krijgen en wordt het nog erger.

Bedankt allemaal! Ik ga even smeken of mams een kruik maakt.

Het lijkt me sowieso wel handig om een afspraak te maken bij je huisarts, omdat je aangeeft er al vaker last van te hebben. Dan heb je er in de toekomst misschien iets aan. Voor nu kan ik je geen tips geven. Als ik last krijg van m’n onderrug is dat een teken dat ik te lang heb gelopen/gestaan die dag, en moet ik dus gewoon rusten.

Het is heel belangrijk dat je zo weinig mogelijk pijnstillers neemt en naar de huisarts gaat om de oorzaak te vinden. Wanneer je veel pijnstilling neemt wordt de pijn enkel gecamoufleerd en zal je jezelf enkel maar meer kwetsen doordat je te ver gaat kaar geen pijn voelt. Je hebt maar 1 rug en die wil je niet onnodig overbelasten.

Sowieso naar de huisarts gaan! Voor nu goede pijnstillers nemen en constant een warme kruik op de pijnlijke plek houden en zoveel mogelijk te bewegen zoals je normaal doet, anders worden andere spieren ook weer pijnlijk omdat je je rug in een verkeerde positie houdt of verkrampt bent. En zorg ervoor dat je voordat je naar de huisarts gaat stopt met die pijnstilling, want anders kan je niet goed aangeven waar de pijn zit. (Dit waren alle tips die mijn moeder van de assistente kreeg toen ze last had van haar rug)

Een huisarts kan zien of het nodig is je door te verwijzen naar een kinesist.

Ga naar de huisarts en laat je doorverwijzen naar een specialist. Ik had op een bepaald moment ook ineens verschrikkelijke rugpijn die ook nog eens uitstraalde naar mijn benen. Ik ben toen naar een specialist gegaan en het bleek dat ik 6 maanden voordien een wervel gebroken had.

-bij “De Tuinen” heb je een creme die tegen rugpijn zou kunnen helpen?
-ook zijn er verschillende rug oefeningen.
-Drink veel water.
-Geen zware dingen tillen
-fysio
-Of anders toch even langs de huisarts,

Ikzelf heb HMS en kyfoscoliose waardoor ik ook bijna altijd rugpijn heb, dus ik heb er inmiddels wel een paar ‘trucjes’ voor :stuck_out_tongue:
Waar zit je rugpijn precies? Is het in je bovenrug of in je onderrug? Als ik te lang/verkeerd heb gezeten is het bij mij vaak m’n bovenrug, bij te lang/verkeerd staan is het m’n onderrug. Wat bij mij altijd helpt als het m’n onderrug is (dit heeft m’n therapeute me aangeleerd) is om op je rug te gaan liggen met je benen opgetrokken, maar je voeten wel gewoon plat op de vloer/bed. Op die manier kan de spanning uit je onderrug ‘weglopen’. In het begin doet het, bij mij althans, vrij veel pijn maar je voelt op een gegeven moment echt de pijn en de spanning uit je rug wegtrekken. Voor je onderrug kun je ook proberen om in diezelfde houding op bed te liggen, je benen optrekken, knieen tegen elkaar en dan als het ware met je knieen rondjes draaien in de lucht (ik hoop dat het duidelijk is, maar is vrees van niet :") ) want dat schijnt de bloedsdoorloop in je rug te bevorderen wat je pijn kan wegnemen.

Bij je bovenrug kun je ook proberen er een infraroodlamp op te zetten, werkt ook altijd goed. Ik heb er zelf eentje bij de kringloper gekocht voor 5 euro :slightly_smiling_face:. Kruik werkt ook altijd goed. Eigenlijk ligt het puur aan de oorzaak van je rugpijn wat er goed kan helpen. Op je houding letten kan dan ook nooit kwaad natuurlijk :slightly_smiling_face: Bij mij helpt kraken ook wel vaker, maar als het 'm bij jou in je spieren zit dan zal dat waarschijnlijk niet helpen.

Sorry voor het lange antwoord, maar ik weet hoe vervelend (chronische) rugpijn is en wens het dan ook niemand toe! Hoop dat er iets helpt!

Bij mij heeft Cesar therapie heel erg geholpen.