Rug/schouder klachten.

Ik heb gigantisch veel last van mijn schouders en inmiddels ook van mijn rug.
Dit is niet een pijntje wat ik nog maar net heb, maar waar ik al meer dan 2 jaar mee rondloop. Het begon bij mijn werk als afwasser in een restaurant, waar ik aan het eind van de avond met tranen rondliep van de pijn. Daar ben ik weggegaan dat is al meer dan 2 jaar geleden.
Daarnaast ben ik altijd vrij flexibel geweest met mijn armen, maar dat begint ook z’n tol te eisen. Mijn schouders kan ik een soort van ‘uit de kom’ doen, en dat gaat vaak automatisch. Wanneer ik op mijn rug lig, en ik mijn hand onder mijn hoofd doe. (Beide schouders zijn zo.)
Wanneer ik op mijn buik lig maakt het niet uit in wat voor houding ik mijn schouders heb, dan is het al zo. Wanneer ik mijn armen in de lucht doe 'schieten ’ ze eruit.

Ik zit op voetbal en heb er zo’n last van gekregen dat ik naar de verzorging ben gegaan, die me heeft aangeraden zsm de fysio te bellen.
Daarna ben ik heel lang naar de fysio geweest, tot ik weg moest voor een stage van 4 maand. Ik was niet echt bepaald tevreden over de fysio omdat ik het idee had dat het allemaal erger werd.

Nu heb ik 2 weken geleden met een wedstrijd van voetbal een paar keer zo’n onozel harde beuk gekregen dat ik halverwege de wedstrijd hardjankend het veld ben afgelopen van de pijn.

En het bed bij mijn moeder wil ook niet helpen, die is zo verschikkelijk hard dat er geregeld ochtenden zijn waarbij ik zonder gekheid, huilend wakker word van de pijn. Maar mijn moeder wil geen nieuw bed/matras aanschaffen omdat ze zegt dat het niet aan het bed ligt.
maar het bed bij me vader thuis is veel beter, en daar heb ik bijna nooit last.
Dus het ligt zeker wel aan het bed.

Mijn moeder doet alsof ze niet door heeft hoeveel pijn ik heb, en het komt op me over alsof ik me aanstel. Ze heeft me vaak genoeg huilend van de pijn op de bank aangetroffen, of dat ik zo krom als een oud oma’tje liep omdat gewoon recht lopen een helse pijn deed.
Weet iemand hoe ik haar kan overtuigen dat het toch aan het bed ligt, of iets?
Of wat ik met mijn rug kan doen?

ik zou een keer naar een sportarts gaan als ik jou was, of een andere fysiotherapeut.
je kan desnoods ook langs je huisarts, en die zou, als hij dat nodig vind, je door kunnen verwijzen naar een orthopeed :wink:

ik heb hetzelfde als jou, mijn schouders schieten ook allebei uit de kom. Ik zou er echt mee naar de dokter gaan, ik ben doorverwezen naar het ziekenhuis, en ik ben 2 keer geopereerd, wat wel fout is gegaan, maar als het bij jou nog niet zo erg is, kun je met therapie heel wat verbeteren, zodat je spieren sterker worden en je schouder ‘minder flexibel’ worden.

Ik zou naar de huisarts gaan. Dan kan hij je doorsturen naar iemand die erin gespecialiseerd is of aantonen dat het toch echt aan het matras ligt. Hopelijk neemt je moeder het dan wel serieuzer.

Onze huisarts vind ik niet echt de beste. Ik ben er wel vaker langs gegaan met klachten en dat hij het maar op de simpelste manier oploste.
Was al eens langs geweest voor mijn schouders, toen deed hij een aantal dingen waarbij ik aan moest geven wanneer het pijn deed. Nou was het toen nog op zo’n level dat het geen pijn deed, en hij deed dingen waarbij ik er nauwelijks wat van merkte.

Ik heb ook vaak last van mijn rug. Of helemaal onder, of boven tussen mijn schouderbladen. Heeft iemand hier nogmeer last van, en moet ik ook naar de huisarts gaan?
On topic, ik snap je gevoel, maar ik zou toch maar eens gwn naar het ziekenhuis gaan en jezelf laten informeren.

Ja dat van die therapie wordt idd vaker gezegd, je spieren worden sterker en houden je bot stabiel. Het kan miss wel zijn dat je spieren heel slap zijn :wink:
Ik zou zeker naar de huisarts gaan :wink:

Wil je moeder je nog niet geloven dan :open_mouth:

up

Heb gister tegen haar gezegd dat hoe ze er steeds over praat enzo, op mij neer komt alsof ik me aanstel. En terwijl ik helemaal geen huiler ben, ik wel loop te janken van de pijn.
Zei ze dat ze het niet zo bedoelde, maar ze wou geen nieuw matras kopen, want ze gelooft niet dat het daardoor komt. En ze vind dat ik er niks aan doe om het beter te maken.
Toen ben ik even flink tekeer gegaan, want ik wéét niet wat ik eraan kan doen. Ik ga binnenkort toch maar weer tegen mijn princiepes in de fysio bellen, voor mij is dat gewoon verspilde tijd. De huisarts is echt dóm. Dat valt gewoon niet uit te leggen, dat moet je gewoon een keer meemaken.
Die stuurt mij ook door naar de fysio. Misschien dat ik over een poosje maar gewoon het ziekenhuis instap, als dat kan.
Nu heb ik gisteravond met mijn moeder met matrassen zitten slepen, omdat ze niet wou dat ik op de bank ging slapen. Nu heb ik op het matras van m’n broer geslapen, en ben ik wakker geworden zonder last aan mijn schouders. Dus de pijn ligt zeker grotedeels aan het matras!

Ik denk dat het slim is om naar een andere fysiotherapeut te gaan dan je vorige. Zelf ben ik bijna afgestudeerd als fysiotherapeut. Zonder echt onderzoek te doen kan ik natuurlijk niet echt een diagnose geven, maar aan je verhaal te horen lijken de klachten op glenohumerale instabiliteit. Dit is inderdaad deels op te lossen met krachttraining zoals meerdere hier al zeggen. Andere therapiemogelijkheden kunnen ook goed helpen, dus ik zou alsnog toch naar een fysio gaan!

De fysio waar ik bij was, heeft de beste naam van van andere fysio’s hier in m’n stad.
maar ik heb er een paar maand gezeten en ik vond’t naar mijn idee alleen maar erger worden. Kreeg er steeds meer last van, omdat ik nu ook echt specifiek druk zette op mijn schouders. Maar ik ga binnenkort toch maar weer een keer heen. Beter nog een poging, dan met pijn rond te blijven lopen!

zoek een andere huisarts of ga langs bij de eerste hulp :slightly_smiling_face: je kunt helaas niet zomaar ergens binnen stappen.

dat een ander matras kan helpen, kan ik best geloven. Maar normaal zou een matras niet zulke klachten moeten opwekken, dus ik kan je moeder ook begrijpen. Het zit ook ergens fout bij jou lichaam.

Zet je over je slachtoffer rol heen en onderneem actie. Als die arts niet wil luisteren, dan dwing je hem.
En bij de fysio leg je gewoon uit dat jij denk dat het niet helpt, of dat je het gevoel hebt dat het niet helpt.

Misschien kan je eens gaan kijken naar een manueel therapeut, heeft bij mij erg geholpen :slightly_smiling_face:

Een speciale doker/fysio zoeken zou ik doen.
Mijn broer heeft ook iets met zn schouder gehad en is naar verschillende geweest, maar kwam uiteindelijk wel bij de goede. Het zal even zoeken zijn maar dan heb je er ook echt wat aan.