Romantisch diner

Mijn vriendje is jarig geweest, en als cadeau heb ik hem o.a een “romantisch diner voor 2 personen bij mij thuis” gegeven.

Ik ga dus zelf koken en ik dacht aan:

Amuse van zalm
*
Voorgerecht met tonijn
*
Hoofdgerecht; ik weet nog niet waarvan
*
Nagerecht; ik weet ook nog niet waarvan

Mijn vraag;
Hebben jullie ideeën voor een hoofdgerecht(vlees) en nagerecht wat goed bij elkaar past?

Merci (:

Ik zou als hoofdgerecht een pasta doen. En dan als toetje luchtige kwarktaart ofzo? (: Citroenkwarktaart.

Wat een leuk idee! (zie dit maar als een upje)

:3

haha, je noemt precies die dingen op die we allebei niet lusten!:stuck_out_tongue:

geen pasta en kwarktaart dus!

oh haha! Dan ga je voor rijst met een lekker sausje en kip. En dan fruit met ijs als toetjes. Past ook goed.

Oeh, t water loopt me in de mond…
Maar kwarktaart & pasta is juist het lekkerste wat er is! xD
[Zie dit ook maar als een up, ik ben niet zo goed met koken]

die onthoud ik (:

Hoofdgerecht iets van wraps, foe yong hai, rijst of groenten uit de wok?

Nagerecht appeltaart met slagroom, gevulde chocoladebrownies, chocoladetaart, soesjes met poedersuiker of chocoladesaus, gewoon van die kant en klare belgische wafels met een bol ijs en saus erop,

warm winterfruit met kaneelroom:
Ingrediënten voor 4 personen
• 2 appels
• 2 peren
• 1 eetlepel citroensap
• 1 ei
• 1 pakje soja cuisine (250 ml)
• 2 theelepels kaneelpoeder
• 2 eetlepels suiker
• 50 g pecannoten
• 3 eetlepels rozijnen

Materialen
• eenpersoonsovenschaaltjes (inhoud ca. 150 ml)

Bereiden
Oven op 200 °C voorverwarmen. Appels en peren schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Fruit met citroensap mengen. Ei loskloppen en met cuisine, kaneel en suiker mengen. Noten hakken. Rozijnen met fruit mengen en over schaaltjes verdelen. Room erover schenken. Noten erover strooien. Schaaltjes in oven zetten en in 15-20 minuten gaar en goudbruin laten worden. Lekker met een bol kaneelijs. )

Vanille-Choco dubbeldekkers:

Ingrediënten voor 4 personen
• 80 g pindarotsjes
• 8 galette wafels (250 g)
• 1 beker schepijs vanille-chocolade (650 ml)
• slagroom (spuitbus)

Bereiden
Pindarotsjes fijnhakken. Op vier wafels elk 3 bollen ijs scheppen. Andere wafels erop drukken. Dubbeldekkers aan ijskanten door gehakte rotsjes wentelen. Dubbeldekkers op borden leggen en met slagroom garneren.

Beetje rondneuzen op internet kan wonderen doen!

mona toetjes x]

serieus

die vanille-choco dubbeldekkers lijken me echt heerlijk!
haha! bedankt voor het recept! (:

nog ideeën? ^^

Kruidige indische kip:
http://www.ah.nl/recepten…382&rq=rijst+hoofdgerecht

Kerriekip met rijst en cashewnoten:
http://www.ah.nl/recepten…156&rq=rijst+hoofdgerecht

Kip Pilaf / Kip Siam / Kip Madras

Nasi Goreng / Bami Goreng + saté en dan de tafel aankleden met kroepoek, satésaus en al die bijgerechten van de chinees

Rijst met gewokte/geroerbakte groenten en shoarma met pitabroodjes

Of wil je persé iets met vis omdat je amuse en voorgerecht ook met vis zijn?
In dat geval is Paella misschien een idee?

Nagerecht: Dame Blanche

Nagerecht:

Tiramisu:
http://www.ah.nl/recepten…source=&numberOfServings=

Homemade appelbol/appelflap met rozijnen:
http://www.ah.nl/recepten…source=&numberOfServings=

Appelrozijncrumble met vanille-ijs:
http://www.ah.nl/recepten…source=&numberOfServings=

Hangop met vers fruit:
http://www.ah.nl/recepten…source=&numberOfServings=

Gegrilde bananen met walnotenyoghurt
http://www.ah.nl/recepten…source=&numberOfServings=

Smeltende chocoladecakejes
http://www.ah.nl/recepten…source=&numberOfServings=

Appel-chocolade crumble
http://www.ah.nl/recepten…source=&numberOfServings=

Gevulde appeltjes uit de oven
http://www.ah.nl/recepten…source=&numberOfServings=

Er is zoveel…!

nee, ik wil vraag vlees als hoofdgerecht (: ik zal zelf ook al aan pilaf te denken, bedankt!