Rode vlekkerige huid

Hee ik heb echt enorm jullie hulp nodig!
Ik zit echt al erg lang met een probleem, ik heb namenlijk allemaal rode vlekjes in mijn gezicht, vooral op mijn voorhoofd. Ik heb niet echt puistjes die rood zijn, want mijn huid is super glad alleen overal van die rode vlekjes en dit vind ik zoo lelijk. Ik draag daarom ook iedere dag concealer en poeder zodat de vlekjes minder worden maar meestal zie je ze gewoon nog erdoor heen. Ik wil absoluut geen foundation gebruiken omdat ik een gevoelige en hele hele hele vette huid heb waardoor het namelijk erger gaat worden. Ik reinig mijn huid echt super super goed want haal mijn make-up eraf met nivea doekjes, dan druk ik sommige puistjes die rijp zijn dus dat je geel ziet uit met een naaldje en wattenstaafje. Dan stap ik onder de douche met een facewash van garnier, de groene. Dan gebruik ik de blauwe reinigingsgel van garnier en daarna een tea tree scrub van de Kruidvat eigenmerk. Daarna gebruik ik een tonic van L’Oréal en bio oil en een loreal oil. Daarna nog een matte creme van garnier en litteken crème van biodermal en tot slot mijn nachtcrème van L’Oréal. Ik reinig mijn huid super goed en verzorg het ook goed, ik doe sochtends precies het zelfde alleen dan niet de dingen die ik onder de douche gebruik. Ik eet best gezond en ga ook vroeg slapen. Binnenkort ga Ik een week op kamp met school en gaan we ook zwemmen. Ik ga daar over 1,5 maand al naar toe en ik schaam me dood als ik zonder make-up moet lopen door die stomme rode vlekjes. Ik zeg ook alle logeerpartijtjes af omdat ik me gewoon niet durf te vertonen met zon huid en omdat niemand dit ooit heeft gezien omdat ik dus altijd concealer en poeder gebruik, je ziet het er wel doorheen maar in het echt is het nog vele male erger, Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen, het zijn dus van die lichtrode vlekjes in m’n gezicht die je echt heel erg ziet, k heb verder geen pukkels in m’n hals of rug ofs. Ik durf niet naar de huisarts want ik durf niet zo over straat en ik schaam me dan dood dus weten jullie misschien een oplossing please help me, misschien onder de zonnebank? Want in de zomer word mijn huid bruin en ook door zwemmen ens dan is hij opzicht wel egaal en dan draag ik dus geen make-up. Maar ben 15 dus weet niet of ik onder de zonnebank mag anders infrarood ofs? Ik weet het gewoon niet meer ik baal er heel erg van en moet er vaak om huilen want ik zeg alle logeerpartijtjes af omdat ik gewoon niet durf vanwege mijn huid, ik vind als je een egale tint hebt en dan paar puistjes niet erg want dan lijk je nog het zelfde met / zonder make-up maar ik heb geen egale tint dus mijn huid ziet er niet uit gewoon ik kan wel janken. Please ik heb jullie hulp nodig, wat is de oorzaak en wat kan ik er tegen doen en hoe kom ik er van af binnen nu en een maand? Want dan ga ik op kamp en dan wil ik er van af zijn. Liefs een heel onzeker meisje.

Misschien naar de huisarts? Of schoonheidspecialst

Ik kan begrijpen dat het als een grote stap voelt om ermee naar de huisarts te gaan. Ik denk alleen dat de huisarts je hier het beste mee verder kan helpen. Hij kan je namelijk doorsturen naar bijvoorbeeld een huidtherapeut of een dermatoloog. Of misschien is dat helemaal niet nodig en heeft hij zelf een makkelijke oplossing voor je vlekjes. Je kan ook vragen of je vader/moeder of iemand ander met je mee gaat en je eventueel met de auto naar de huisarts brengt. Zo hoef jij niet op je fiets over straat ‘‘waar iedereen je kan zien’’, maar zit je toch een soort afgeschermd in een veilige auto :slightly_smiling_face:

Ik zou zeker niet aanraden om ermee naar de zonnebank te gaan, maar eerst afwachten wat een arts of specialist voor je kan betekenen.

Misschien kan je proberen wat minder verzorgingsproducten te gebruiken. Voorheen gebruikte ik ook veel verschillende producten en ik had ook echt een slechte huid. Nu gebruik ik maar drie verschillende producten (make-upremover, micellairwater en amandelolie) en mijn huid ziet er stukken beter uit. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar minder producten kan echt een verschil betekenen.

Desondanks, zoals hierboven al is gezegd, zou ik je toch ook aanraden om naar de huisarts te gaan. Zij kunnen je toch het beste helpen en eventueel doorsturen naar een huidspecialist. Zeker omdat je er zo mee zit, zal dit toch de beste oplossing zijn.

[quote author=anoniemxoxo link=topic=418311.msg277614968#msg277614968 date=1490096936]

Hee hoe gaat het nu met je huid?

Ik zou wat minder verzorgingsproducten gaan gebruiken, je gebruikt zo veel! En anders toch maar de huisarts proberen?