Rode plek onder haar op hoofdhuid!

Hey,

Ik zit al een poosje met een heel raar vervelend plekje op mijn hoofd. Het is niet heel erg groot denk maximaal 2,5 cm in doorsnede, maar hij is heel erg rood van kleur en kan soms ook ontzettend jeuken en op het andere moment is het niet zo rood en jeukt het totaal niet. Er zitten in die buurt niet heel erg veel schilfertjes ofzo. Ik heb er dus alleen last van als het jeukt, ik kan het goed bedekken door mijn scheiding in het midden te trekken. Maar als ik bijvoorbeeld bij de kapper ben krijg ik wel altijd de vraag wat dat is en of ik niet al eens bij de huisarts langs ben geweest. Nou ik ben daar inmiddels al twee keer geweest, één keer heb ik een antischimmel zalf gekregen omdat meneer ervan overtuigt was dat ik een schimmelinfectie zou hebben. Dit heeft het tegengestelde effect gehad en het werd daardoor veel erger dan het was, meteen nadat ik daarmee gestopt ben werd het weer minder maar bleef het zoals ik het altijd heb gehad. De andere keer heeft hij me een soort shampoo voorgeschreven en dit heeft ook totaal niet gewerkt, het stonk ook nog eens vreselijk.

De laatste dagen heb ik er weer meer last van en heb ik besloten om wéér naar de huisarts te gaan omdat ik het zat ben om af te wachten of het ooit vanzelf beter zou worden, want inmiddels loop ik hier al een paar jaar mee rond. Ik heb besloten om één van mijn ouders mee te nemen om duidelijk te maken dat dit niet langer kan. De vorige keer heb ik gevraagd of hij me door kon verwijzen naar een dermatoloog, volgens de huisarts was dat niet nodig en zou het vanzelf minder worden en moet ik geduld hebben. Ik ben nu dus bang dat hij me weer niet wil doorverwijzen en dat hij weer allemaal zalfjes of dingen voor gaat schrijven in de hoop dat er iets tussen zit wat werkt. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik een verwijzing naar een dermatoloog kan krijgen en ervoor kan zorgen dat hij niet weer allemaal random middelen gaat uitproberen??

He, wat vervelend voor je zeg. Is het geen psoriasis? Ik ken toevallig twee mensen die exact hetzelfde hebben, en zij hebben psoriasis. Misschien heb ik er over heen gelezen maar heb je dit toevallig ook nog op andere plekken?

Nee, was ik even vergeten het erbij te zeggen maar voor zover ik weet is het op één plek. Volgens de ha is het geen psoriasis omdat het dan op meerdere plekken moet zitten.

Hey,

Ik ben dus naar de dokter geweest afgelopen dinsdag. Hij heeft er weer naar gekeken en geconstateerd dat het niet minder is geworden en ook niet erger. Nou dat had ik hem ook wel kunnen vertellen. Ik heb nu weer een lotion die ik al eens eerder heb gehad. Over drie week terug komen maar ik zelf heb er weinig vertrouwen in. Hij weet niet wat het is en is maar van alles aan het uitproberen op mijn hoofd.

Van mijn ouder moet ik het afwachten maar wanneer er bijwerkingen zijn dan ga ik direct stoppen. En als het over drie week niet minder is ga ik vragen voor een doorvewijzing naar een dermatoloog. Ik ben nu wel klaar met die huisarts.

Jeetje wat een gedoe zeg. Ik heb momenteel iets soortgelijks en wordt ook afgescheept met een of andere shampoo. Ik zou zeker door blijven ‘zeuren’ bij de huisarts en om een verwijzing vragen want als je het er zo bij laat (met het eerste ‘advies’), dan zijn zij er ook vrij makkelijk in. Veel succes!

Ik zou toch echt blijven ‘zeuren’ om een doorverwijzing. Dikke kans dat een huisarts gewoon ook niet goed genoeg zit wat het is, een dermatoloog ziet het waarschijnlijk wel.

Klopt een dermatoloog weet sws veel meer over huidaandoeningen, een huisarts weet maar een heel klein beetje. Hij kan ook niet alles weten maar hij kan wel zo verstandig zijn om mij door te verwijzen.

Ik heb ook al eerder een shampoo gehad, die wou hij weer voorschrijven maar die wil ik niet weer hebben. Ik heb sinds ruim acht weken een helix piercing in mijn oor en op de een of andere manier komt daar weleens shampoo tegen aan. Met gewone shampoo is er vaak niks aan de hand maar zo’n shampoo die voorgeschreven word is vaak veel agressiever.

Werkt de shampoo bij jou wel? En kun je een beschrijving van het plekje geven? Ben wel benieuwd naar je klachten om het een beetje te vergelijken. Jij ook nog suc6. Als het bij mij niet weggaat ga ik zeker terug naar de huisarts.

Ik zie nog niks staan over eczeem, heb je daar wel eens aan gedacht of naar gevraagd? Dat kan ook op je hoofdhuid, ik heb het zelf ook. Heel naar! Soms jeukt het enorm en dan weer niet, idd rode plekken en niet per se schilftertjes.
Daar kun je dus nog naar vragen :wink: Ik heb er toen een shampoo en lotion voor gekregen wat bij mij wel heeft geholpen, maar ik las in het eczeem topic dat niet iedereen even tevreden daarover is

Dit zou inderdaad ook nog kunnen wat je beschrijft klopt ook wel bij mij. Soms heel veel jeuk anderdaags geen enkele last meer van. Als ik terug ga naar de huisarts zou ik dit ook aangeven.

Jeetje wat verschrikkelijk frustrerend dat die huisarts van je jou niet wilt doorverwijzen naar een dermatoloog. Wat is het probleem? Als het inderdaad niet nodig zou zijn geweest kom je daar bij die dermatoloog zelf ook wel achter, maar niet geschoten is altijd mis… Wat een lambal.

Eindelijk maar toch lijkt het erop dat de kleur van het plekje een beetje minder rood word. Nu weet ik niet of het van de druppels komt of dat het gewoon zelf gaat. Meestal verandert het plekje vanzelf van kleur naar iets lichter rood. Nog even afwachten dus.

Shit, het spul werkt dus niet. Het plekje zit er weer en jeukt als de pest en dat spul maakt het nog geïrriteerder! Vanmorgen dan maar weer naar de huisarts geweest maar hij vond dat ik nog even door moet zetten met dat spul en dat er niks aan te zien is. Ik ben flink boos op die kerel geworden dat hij me niet door stuurt en me afzet met iets wat aferechts werkt. Volgende week weer een afspraak gemaakt bij de assistente en ik heb mijn vader gevraagd of hij mee wil want ik word hier niet goed van!