rode minibultjes op mijn wangen, HELP

Hoi,
Ik heb een probleem.
Ik heb last van
-grote porien
-glimmende huid
-huidskleurige bultjes/pukkeltjes op mijn wangen en voorhoofd
-en kleine rode mini bultjes op mijn wangen.

Over dat laatste wil ik het even hebben, de onderkant van mijn wangen zijn altijd een beetje rood en voelen ruw aan. Ik voel kleine mini bultjes en de plek is vaak warmer dan andere plekken op mijn hoofd. Ik heb hier al vaak wat over gelezen, dat het vocht te kort heeft bijvoorbeeld. Maar ik heb van alles geprobeerd: vochtinbrengende creme, scrubben of wassen met sanex zeep (had ik gelezen). Maar niks helpt.

Herkennen jullie dit misschien of kunnen jullie mij raad geven hoe ik hier het best vanaf kom? Want het is vervelend en ik vind het ook niet mooi.

x

PS. Als jullie oplossingen hebben voor mijn andere probleempjes, graag!

‘‘huidskleurige bultjes/pukkeltjes op mijn wangen en voorhoofd’’ zijn dat misschien talgbultjes? Als je ze uitknijpt, komt er dan witte… ehm… prut uit?

Nee, er komt niks uit…

ik begrijp precies wat je bedoelt met de rode bultjes! die heb ik ook aan de onderkant van mijn wangen, maar ik heb ze al heel lang dus ik heb ook echt geen idee wat je ertegen kan doen!

upje

Ik denk dat het iets van keratosis pilaris is (google: ziet het er zo uit?). Heel veel mensen hebben dat wel ergens, ik had het altijd een beetje op mijn bovenarmen.
Bij mij is het enige dat hielp zon :slightly_smiling_face: In de zomer verdween het bijna helemaal. Ik heb er nu trouwens bijna geen last meer van, dus misschien verdwijnt het ook wel vanzelf!

dit heb ik ook 2/3 jaar lang gehad en eindelijk ben ik ‘erover heen gegroeid’ denk ik , thankgod :bowing_man:

Die bultjes heb ik vroeger ook gehad en bleken een allergische reactie op chocola te zijn… Gelukkig ben ik daar weer over heen gegroeid haha. :bowing_man:
Dus, misschien even langs de dokter voor een allergietest oid?

Ik doe opleiding schoonheidsspecialiste, maar heb er eigenlijk nooit over gehoord. Ik ken alleen butjes met prut erin.

Wat ik wel kan lezen uit je verhaal, dat je een vette huid hebt, maar die vochtarm. Een vochtarme huid, is anders dan een droge huid. Dus stel, jij gebruikt geen reinigings gel (speciaal voor het gezicht) voor een vette huid, en doet dan een hydraterende dag/nagcreme op (eventueel ook voor vette huid als dat erbij staat) en regelmatig een scrub gebruikt, denk ik dat dat al redelijk wat oplost!

En misschien kan je ook voor 1x een bezoekje brengen aan een schoonheidsspecialist of huidtherapeut. Die kunnen dan echt zien wat er is, en wat je het beste kan doen. Je kan ook vaker heen gaan, maar het is wel wat duurder.

Probeer wel altijd je gezicht te reinigen met een gel, en een dag en nachtcreme te gebruiken!