Rode bulten op bovenarm

Ik heb al heel lang (lees: 5 jaar of langer) last van rode bulten op mijn bovenarmen. Ik heb echt geen idee wat het is en hoe ik ze weg kan halen. Ik denk niet dat het eczeem is (ik weet niet goed hoe dat eruit ziet) want het jeukt niet. Ze hebben wel wat weg van puisten, maar (de meesten) hebben geen gele kop. Sommigen dus wel, en die knijp ik dan uit. Dan komt er een dikke sliert uit GATVER. Maar goed, ik heb hier een foto, weet iemand wat het is? En nog beter, weet iemand wat ik hier tegen kan doen?! Het is namelijk erg lelijk en vooral in de lente en zomer als ik korte mouwen draag…

http://i39.tinypic.com/2s1rfqg.jpg

Hoop dat het een beetje duidelijk is. Ik kan er niet echt een goede foto van maken, sorry!

Ik heb ook last gehad van bultjes op mn bovenarmen, ook geen puistjes. Bij mij heeft scrubben geholpen, en niet elke keer doucheschuim gebruiken als ik douche.

Ik heb dat ook hoor, niks ernstigs.
gewoon talg bultjes denk ik

Ik denk dat scrubben ook het beste is om te doen ^^

Als je het al zo lang hebt, waarom ben je dan niet een keertje langs de dokter gegaan eigk?

Ik heb het zelf ook soms, maar alleen halverwege en eind van de winter, omdat mijn huid dan gewoon écht zon nodig heeft. (het zijn geen talgbulten o.i.d.)

Maar scrubben kan misschien wel helpen, omdat wat jij omschrijft echt talgbultjes zijn. Zou het ff proberen en dan anders toch ff naar de dokter gaan

Keratoris Pilaris.

Volgens mij hebben best veel mensen dat. Ik heb het niet, dus kan je verder niet helpen…

keratosis pilaris

Heb ik ook, niets aan te doen. Na je twintigste vervaagt het gelukkig een beetje.

IDD! nu jij het zegt bedenk ik het me nu eigenlijk.
ik had het rond mn 12de heeeel erg! echt lelijk! Nu bijna niks meer.
Maar wat bij mij wel hielp(beetje niet alles gaat weg) en nog steeds is volgens mij al gezegd scrubben.
en op deze site kun je der wat meer over lezen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/38821-keratosis-pilaris-wat-kun-je-doen-tegen-rode-bultjes.html

Mijn zusje en vriendin hebben het ook, maar ik niet, ik vind het raar…

beschouw dit maar als een upje.

ik had dat eerst ook heel erg en ging eraan lopen krabben en toen werd het zooo rood en zag er zo vies uit!
NIET aan zitten NOOIT! niet krabben uitknijpen etc! koop bodybutter van bijv de kruidvat (die heb ik ook) en smeer het er elke dag op! bij mij heeft het zo erg geholpen!
suc6!

Als je het dan zo lang hebt wrm ga je dan niet naar de dokter voor de zekerheid?

Op die foto ziet het er niet echt zo dramatisch uit… Ik denk dat regelmatig scrubben en wat bodylotion er op helpt. En af en toe wat zon er overheen.

Dat heb ik ook, niets ernstigs…
Ik heb een keer ergens gelezen dat je dan Keltische voorouders hebt :’)

Sorry, dat bedoelde ik. Ik heb het ook, en liever had ik het niet nee. Ik word er onzeker van, mij zul je niet snel korte broeken zien dragen.

Ik heb het ook. Ik krijg er in wel veel reacties van: heb je het koud? enzo.
Ik heb het niet alleen op mijn armen, maar ook op mijn onderbenen, en op mijn rug.

Keratosis Pilaris inderdaad.
1 op de 4 mensen heeft het, niks om je zorgen over te maken.
Ik heb het zelf ook, op armen, benen, en bij m’n kaak een beetje. Je kunt scrubben, dat haalt de kleur niet weg maar het wordt er wel zachter van.
Ik ben er al voor naar de dokter geweest, daar krijg je 2 verschillende zalfjes mee, had ik tenminste. Het hielp niet echt maar ik smeerde ook niet echt consequent want ik was er niet heel erg mee bezig, toen was ik net 12 geloof ik.
Ook nog eens naar de schoonheidsspecialiste geweest, dat is echt 1 bullshit, niet doen. Of tenminste, ik ging erheen, moest ik een aparte creme voor m’n armen, aparte voor m’n gezicht. Weer speciale bodylotion erbij, speciala gezichtscreme etc. Nadat we ongeveer 100 euro verder waren qua cremes, de afspraken zelf nog niet eens meegerekend, vonden we het wel mooi hoor.
Koop gewoon een scrub van de Rituals ofzo, werkt net zo goed! Het is namelijk zo dat je elke keer een pot van 20 euro moet aanschaffen, om ‘een maandje te proberen’. Ja kut, en als het dan niet werkt? Pleur je veel geld weg.

Oh en ff een scrubtip: de scrub van inecto, daarvan droog je huid niet uit :grinning:.

Oh dát heb ik dus :crazy_face: (alleen op mijn bovenarmen, niet op benen of wangen ofzo gelukkig :slightly_smiling_face: )