Rode bolletjes op armen

Hoii
Ik heb van die rode pukkeltjes op mijn armen die ik niet weg kan krijgen(het zijn geen puistjes) weet iemand wat ik daar tegen kan doen?

Is waarschijnlijk Psoriasis. Kun je vrij weinig aan doen denk ik.

Je bedoelt dit?

Dat is keratosis Pilaris. Heb het zelf ook.

Wat is keratosis pilaris? Keratosis pilaris (in het Nederlands ook wel: is een zeer veel voorkomende stoornis in de rijping van de hoorncellen bij de haarzakjes. De afwijking wordt vooral gezien aan de strekzijde van de bovenarmen en bovenbenen. Soms komt keratosis pilaris meer uitgebreid voor, zoals op de billen en in het gezicht.

Hoe ziet het eruit?
Keratosis pilaris kenmerkt zich door kleine rode papeltjes (bobbeltjes) die precies bij de haarzakjes liggen. Vaak blijkt het haartje niet goed uit te groeien. De plekken voelen vaak ruw of zelfs rasperig aan. Meestal geeft keratosis pilaris geen klachten, maar soms kunnen bacterieën zich nestelen in de slecht uitgegroeide haarzakjes, waardoor kleine plaatselijke infecties en ontstekingen ontstaan, die resulteren in puistjes. (voor foto’s: klik hier)

Wie krijgt het?
Geschat wordt dat ca. 25% van de Nederlandse bevolking in meer of mindere mate keratosis pilaris heeft. Het komt dus zoveel voor dat men zich kan afvragen of het wel een echte afwijking betreft. Opvallend is wel dat vooral mensen met een atopische constitutie (dat wil zeggen dat ze gevoelig zijn voor ontwikkelen van eczeem en asthmatische klachten) relatief vaak keratosis pilaris hebben.
Anservel ontstaat meestal al op de kinderleeftijd en blijft doorgaans stabiel aanwezig. ‘Genezing’ treedt vrijwel nooit op. Verergering in de loop van de jaren wordt nog wel eens waargenomen.

Hoe wordt het behandeld?
Keratosis pilaris is niet te genezen. Wel is het ruwe karakter van de huid te verzachten met crèmes die een keratolyticum (hoorn-oplosser) bevatten zoals ureum en salicylzuur. Deze crèmes zijn verkrijgbaar bij de apotheek of door Uw arts voor te schrijven


Bron: bob

En het is geen zonneallergie?

Oh weird… Ik bedoelde inderdaad dat hierboven beschreven word. Weet niet waarom ik psoriasis zei haha

Parsley Porridge zeep van Lush does the trick! Dan verdwijnt het bijna compleet als je het dagelijks over je armen haalt. Het ruikt kruidig en sterk maar het werkt dus wel.

Nee geen zonne allergie!

Oke bedankt :flushed: Ik zal eens gaan kijken bij Lush

Ja dat heb ik ook maar iets minder