Roc zorg en welzijn

Hoooi,

Ik heb vragen over de opleiding zorg n welzijn. Ik wil dit volgendjaar 2014/2015 waarschijnlijk doen. Kan je met deze opleiding ook oudere mensen verzorgen dus bejaarde tehuis. Ik heb zelf LBO gedaan omdat dit toen niet anders kon. Vanuit daar ben ik MBO gaan doen roc detail en handel heb daar een MBO niveau 2 diploma. Ik heb wel nooit biologie gehad is dit een probleem?

Ik hoop dat hier meiden zitten die deze opleiding doen en mij hiermee kunnen helpen.

Uhm mijn moeder is docent op een ROC Zorg en Welzijn, volgens mij heb je geen biologie nodig, en verzorgen weet ik niet zeker, maar ik weet wel dat geriatrie een specialisatie is. Je kan ook naar een open dag gaan van deze opleiding, hier helpen ze je met al je vragen.
Succes!

Waarom doe je geen verzorging ig of mmz/spw/saw/pbsd? Dan kan je sowieso de ouderenzorg in

Ik zal het zo even voor je vragen; Ik ga nu eerst douchen want ik stink van het sporten hahaha

Op niveau 3 is het allemaal 1, dan wordt het medewerker maatschappelijke zorg genoemd. Op niveau 4 kun je een specifieke richting kiezen, ene oud klasgenoot van mij heeft er toen voor gekozen om de oudere zorg in te gaan en die heeft met zijn stage allemaal cursussen gehad hoe hij mensen moest wassen enz. Maar dat is natuurlijk afhankelijk van een stageplek.

Ik heb zelf de hele opleiding op niv 4 gevolgd, maar door omstandigheden op mijn voormalige stage heb ik mijn opleiding afgesloten met een niv 3 diploma.
Ik vond het een hele leuke en interessante opleiding, je leert veel en wat ik veel deed was naar de ontwikkelingsfase kijken in de praktijk. Als ik een kind zag dan wist ik vaak hoe oud het was door de ontwikkeling.

Ik zal je wel als tip meegeven zet je 100% in voor de opleiding, anders is de opleiding niet zo leuk en haak je snel af.

ik weet niet wat lbo is, maar je kan gewoon mmz niveau 4 doen. dan kom je eerst in een basisjaar pw/mmz en in tweede jaar kies je dan mmz. het is geen probleem dat je geen biologie hebt gehad, je krijgt in het tweede jaar les over hoe je moet verzorgen.

Je kan met niveau 3 ook oude mensen gaan verzorgen.
Even extra informeren bij een betreffende ROC school wat ze je kunnen bieden.

Je kan ouderen verzorgen en met kinderenwerken.
Je hebt trouwens geen biologie nodig, je kan met elk vakkenpakket de studie volgen.