ROC Leiden gaat weg door te grote gebouwen

Ik zit op ROC Leiden sinds dit jaar en het is echt een … school. En nu is die school failliet omdat er te mooie en grote gebouwen gebouwd zijn. De school kon de kosten voor de huur niet betalen en had in twee jaar twee hele grote gebouwen neergezet. Ik zit in een eerste jaars klas op de Lammenschans en het is er best gezellig maar de docenten zijn zo … Niks hier is duidelijk alle geld gaat naar grote gebouwen en zo word gewoon dom hier als ik niet lieg.

http://lammenschans.ondernemersfonds.nl/media/vk_1002/subsites/lammenschans/LMP_totaalaanzicht_va_LMW.jpg

Dit is dus mijn school en er is ook nog een ROC Leiden Centraal Station.

Vind jij dat scholen geld mogen steken in hele mooie grote gebouwen, of dat ze dat geld alleen in onderwijs moeten steken? Vind jij het normaal dat een school failliet gaat en in het midden van het jaar iedereen hoort dat de school dicht gaat? Ik ben echt boos.
Eerlijk is eerlijk ik vind Lammenschans wel een cool gebouw met al die roltrappen… We krijgen nu een nieuwe school en moeten weg uit de gebouwen en we zijn niet zeker over onze toekomst.

Wauw allemaal onbevestigde bronnen of? Heb je hier echte bronnen van?

Want zover ik weet is het een redelijk MBO (vrienden van mij zitten ook op beide scholen) en is het nieuwe mbo bij centraal gebouwd voor uitbreiding en betere locatie.

ah hier
http://www.aob.nl/default.aspx?id=44&article=48914
http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2015/02/13/oplossing-voor-kritieke-situatie-roc-leiden.html

Alles wordt toch overgenomen door het id college? En iedereen kan zijn opleiding toch gewoon afmaken?

Wat maakt het nou uit hoe het gebouw eruit ziet?! Seriously, je gaat toch naar school voor de inhoud, niet voor het uiterlijk. Die school had beter moeten nadenken voordat ze daar geld in gingen steken. Voor die onzin betalen wij alleen maar meer.

Als de opleiding in de buurt beschikbaar blijft, zie ik het probleem niet :slightly_smiling_face:

Het helpt wel mee voor de uitstraling van de school, toen ik op de campus van de EUR liep dacht ik alleen maar ‘grijs… beton… treurig…’ :’) Toen ik op de campus van de WUR liep dacht ik juist ‘veel groen… veel licht… moderne uitstraling…’ en dan gaat je voorkeur wel uit naar de tweede school (in mijn geval dan).
Denk dat het wel degelijk helpt met studenten trekken, maar je moet er niet zover in gaan dat je jezelf compleet in de schulden werkt, je moet er als school wel het geld voor hebben want anders kom je alsnog nergens.