Roaccutane

Hallo,
Volgende week start ik met mijn roaccutane kuur.
Heeft iemand hier ervaring mee?
heb je tips of kan je me vertellen hoe jouw huid erop heeft gereageerd?
xxx

Roawattes?
Nee, geen ervaring helaas.

Kun je misschien uitleggen wat dat is?

En google is je beste vriend :grin:

het is een (best wel) zwaar medicijn tegen acne

Geen ervaring.

Ik heb er ervaring mee. Ik ben nu aan het einde van mijn kuur, ik moet nu om de twee dagen een 10mg pilletje innemen. Ik ben het aan het afbouwen. Ik moet zeggen dat ik echt héél tevreden ben nu.
Ik heb geen enkele puistje nu, terwijl ik echt een erge huid had. Het is wel zo dat je in hte begin een hele droge huid krijgt, maar je dermatloog moet je dan zeggen welke gezichtscrème te gebruiken.
En je lippen zullen ook uitdrogen, in het begin heel erg. Je zal een voorraadje lippenbalsem moeten nemen (ik raad je de roze lipbalsem van Yves Rocher, of Carmex)
Naast dat had ik geen andere bijwerkingen. Maar het verschilt toch tussen persoon. Ik heb nu geen vette huid meer en ik heb geen last van vette haren.
Maar je moet elke dag een hydraterende crème gebruiken. Ik zal straks even zoeken, wat voor crèmes ik gebruikte. Niet elke dermatoloog doet zijn werk 100% (de eerste deed echt niets, die die ik nu heb is geweldig!)
Als je nog vragen hebt, kun je me een note sturen :slightly_smiling_face:

Edit: In het begin gebruikte ik Cétaphil Moisturizing Cream

http://www.beaute-test.com/prod/vignette_large/img31278_100x130.jpg

En s’nachts Avène eau Thermal Cicalfate
http://www.pharmazon.gr/images/cicalfate.jpg

En op het einde gebruikte ik een lichtere crème. Weet de naam eventjes niet meer.Oh ja, je mag met je gezicht ECHT NIET in de ZON GAAN! En je moet in de zomermaanden je gezicht met een zonnecrème van SPF 50 insmeren. En ik moest ook in de zomermaand een zonnehoed dragen en er mocht echt geen zonlicht op mijn gezicht schijnen.

Ik zou er na de zomer mee beginnen, je kan namelijk niet tegen de zon met Roaccutane, omdat je huid dunner wordt dus je verbrand super snel! en meestal duurt die kuur 9 maanden zei mijn dermatoloog, dus ben je er voor de volgende zomer weer klaar voor…
Dit is de rede waarom ik na de zomervakantie ermee begin! Maarja, ik hoop echt dat het gaat werken, & ik ga dit topic oook even volgen!;p

Mijn vriend heeft dat :slightly_smiling_face:

Hij gaat nu aan zijn laatste kuur beginnen, zijn 3de kuur. En hij is begonnen in oktober/november. Het helpt wel heel goed ! Zijn acne is echt helemaal verdwenen. Zijn enige bijwerking is dat zijn huid droog is, maar dat vind hij niet erg :stuck_out_tongue:

O dat spul is echt slecht voor je! Het werkt indd wel, maar er zitten stoffen in die je nieren aantasten :frowning_face: ik wilde het zelf eerst ook proberen, maar ben uiteindelijk naar een schoonheidsspecialiste geweest die mij aangeraden heeft GEEN suiker te eten en dat helpt ook enorm.

Ik ben 2 maanden klaar met de kuur. Ik heb 4 maanden lang de pillen geslikt.
Eerst zat ik helemaal onder, echt vreselijk. Nu heb ik af en toe een puistje, en daar blijft het bij.
Zoals de dokter zei zouden alle bijwerkingen over gaan na de kuur, en dat is ook gebeurd. Ik heb mijn vette huid voor een groot deel terug, maar niet heel erg.
De bijwerkingen waren niet zo heel leuk, droge huid, droge lippen, snel spierpijn en rugpijn. Maar dat is nu weer weg, gelukkig. Voor mijn lippen gebruikte ik trouwens vaseline.
Als het zou kunnen, zou ik je aanraden de kuur na de zomervakantie met de kuur te beginnen. Anders moet je heel voorzichtig zijn met de zon enz., ikzelf heb daar een beetje moeite mee…

Ik slik die pillen wel al langer. Het is bijna een anderhalf jaar, zonder een stopperiode ofzo. Denk toch dat ik geluk heb dat ik geen andere nare bijwerkingen heb gekregen.

Ik heb enorme acne gehad. Ik heb een kuur van 9 maanden gehad en ben er nu helemaal vanaf. (9 maanden geleden gestopt ongeveer) Eigenlijk heb ik nooit meer een puistje. Ik zat in een extra risicogroep maar heb verder geen ernstige bijwerkingen gehad. Alleen droge lippen, droge huid, slecht tegen de zon kunnen.
Kan me voorstellen dat je wel al wilt beginnen ook al is het zomer. Het kan wel, maar dan moet je je erg goed insmeren. Ik ben in de winter begonnen maar uiteindelijk was ik in de zomer nog steeds aan de kuur dusja.
@MissMickerd: het kán je nieren aantasten. Hoeft niet. Je krijgt dit ook echt alleen als het heel ernstig is.

dubbel

Ik mocht het maar heb het niet gedaan, omdat ik dan niet in de zon zou mogen en ik zou 2 maanden erna naar terschelling gaan, en je mocht geen alcohol enzo. En toen ik dat allemaal vertelde schreef die arts mij op als een alcoholist die geen 11 maanden zonder drank kon… Nou toen hoefde het al helemaal niet meer.

Moet je niet een stopperiode krijgen, zodat je huid even tot rust kan komen? Dit is namelijk wel erg lang…

geen alcohol? ik heb dat wel gewoon gehad hoor :stuck_out_tongue:

Ze gaan elke maand bloed prikken om te kijken of je nier nog goed functioneert, als dit niet meer zo is, stop je met die pil en herstelt het weer! je hebt daar geen blijvende schade aan ofzo!(aa)

Maar ik weet niet hoe het bij andere dermatologen is, maar ik moest het opbouwen en daarna afbouwen. En ik moest gedurende één maand die stapje doen om uiteidnelijk aan 30mg te geraken. Ik heb in elk geval echt geen last ervan. Ik heb nu een normale huid en ik heb geen nare bijwerkingen, dus ik blij :slightly_smiling_face:

Ik heb dat niet op en afgebouwd… Dus schijnbaar doet iedereen dat weer anders of misschien was dat door mn andere medicijnen. Weetniet.

Uhm, ja dit topic is oud maar ik wil eens weten of er ondertussen wel mensen zijn die nog ervaringen hebben? Ik overweeg echt serieus om aan de Roaccutane te gaan… Mijn acnémiddelen die ik nu heb (antibiotica) werken voor geen meter!