Rijp puistje

Heee, ik vroeg me af wat jullie doen met een puistje die helemaal goed rijp is?? Knijpen jullie hem uit of laten jullie hem zitten? En is laten zitten beter dan uitknijpen?

Ik knijp ze uit, sws als er een witte kop op zit. Vind het zo vies als mensen die laten zitten. Ik heb zelf altijd zoiets van die opgehoopte talg moet er toch uit dus dan help ik liever een handje dan dat ik er nog een dag naar moet kijken.

Gewoon uitknijpen. Vind het inderdaad echt smerig als er zo’n wit puntje op zit, ook bij andere mensen :’)

Ik knijp ze ook altijd uit. Vind het inderdaad vies als er een wit puntje op komt. Ik zou wel als tip meegeven om zeg maar alleen ‘de viezigheid’ eruit de duwen en niet doorduwen als het gaat bloeden. Daarna even goed reinigen met bijvoorbeeld gedenatureerde alcohol. Meestal is het daarna na een paar dagen weg, ik heb er zelf nog nooit een litteken aan over gehouden als je het op de juiste manier doet.

Serieus, nooit uitknijpen. Bacteriën zorgen voor meer puistjes en op de lange termijn zorgt het voor littekens. Wat je kan doen is spot treatmemt, concealer, en desnoods een heel kleinmasker, of er gewoon mee omgaan.

Drink genoeg water om het proberen te voorkomen.

Beter dan ze uitknijpen en dan meer puistjes en littekens krijgen… eerder slim dan vies. Beter even kut dan op lange termijn problemen.

blijf altijd van je puisten af inderdaad pls pls pls

Ik krab ze weg :")

Kleimasker bedoelde ik :joy:

Ik knijp al zo’n 8 jaar lang mijn puistjes uit en heb geen littekens op mijn gezicht.

Ik knijp m’n puistjes uit en krijg er nooit littekens van mits ze rijp zijn. Sterker nog zo ben ik er binnen een paar dagen vanaf, als ik het laat zitten duurt het gerust meer dan twee weken voordat ze eens weg beginnen te trekken…

(ieuw goor om over te praten haha)

Zorg dat je schone handen hebt, of doe het met 2 wattenstaafjes zelfs. Ik zou het doen nadat je je hele gezicht hebt gereinigd, zodat je geen make-up of bacterien op je gezicht in het “wondje” krijgt. Knijp alleen de talg eruit, heel voorzichtig, als hij “rijp” is hoef je niet hard te duwen. Anders laten zitten totdat het wel rijp is.

Je hoeft geen littekens eraan over te houden als je het geod doet.

Ik knijp ze NOOIT uit, ik vind dat juist smerig, je verspreid de bacterien op deze manier. Het is slecht voor je huid.

Jaa, en toch zeggen veel ervaren schoonheidsspecialistes dat het geen goed idee is.

^^Als je ‘schoon’ werkt, moet het toch gewoon goed gaan?
Nouja, als ik heb ze heb, krab ik ze weg, want ik kan er niet van afblijven en heb geen littekens

Maar als je ze laat staan krijg je putjes