Reverse Dieet

Ontdekker
De Amerikaanse Tricia Cunningham had zowat alle diëten al uitgetest en leek maar geen vorderingen te boeken. Toen besloot ze om haar hele eetpatroon om te gooien. Avondeten en ontbijt wisselde ze met elkaar om en 's middags at ze een broodje of slaatje. Raar maar waar, Tricia viel maar liefst 77 kilo af! Ze besloot hierover dan ook een boek te schrijven genaamd ‘the reverse diet’.

Theorie
Wanneer je een warme maaltijd eet 's avonds, krijg je de grootste lading calorieën van die dag binnen. Het lichaam krijgt vervolgens de tijd niet meer om al die calorieën, vetten en suikers te verbranden voor het slapengaan. Met als gevolg dat alles wordt opgeslagen in het lichaam als vet!

Het gaat dus niet om wat je eet, maar wanneer je juist eet.

Principe
Eet 's morgens als een koning, 's middags als een prins en 's avonds als een bedelaar.

Start bijvoorbeeld je dag met een bord overheerlijke pasta of rijst, 's middags smul je van een broodje gezond en 's avonds ga je voor een kommetje ontbijtgranen met verse melk.

Zo simpel is het! Bovendien blijkt ook uit onderzoek dat je veel beter inslaapt wanneer je kiest voor een luchtig ontbijtje 's avonds.

Diëtiste Christel Wellens van het Universitair ziekenhuis in Antwerpen gelooft ook in dit dieet: ‘We hameren er al jaren op dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag moet zijn, omdat je je metabolisme opnieuw in hogere verbranding moet krijgen.’

Maar ze geeft wel toe dat dit dieet bestemd is voor de volhouders. Heb je echt nog zin in ontbijtgranen als de rest van de familie om frietjes gaat?!

Heeft iemand dit ooit een keer gedaan ?

Nopes.

Neen.
Ik ben niet zo fan van de diëten uit een boekje. Als je zelf je eigen dieet schrijft of voedingspatroon houd je het veel beter vol.

Huh, cool ! :stuck_out_tongue:
Mjaah ik heb geen tijd om 's ochtends een uitgebreide maaltijd te maken + eten :stuck_out_tongue:
Maar als het echt nodig is zou ik het wel doen :stuck_out_tongue:
Ontbijtgranen zijn best lekker :stuck_out_tongue:
Mjaah, ik heb het dus niet uitgeprobeerd…xD
Ben jij het wel van plan dan ?:stuck_out_tongue:

Ik krijg 's morgens met moeite 1 boterham achter m’n kiezen, laat staan een complete maaltijd! & dan zou ik 's avonds juist honger hebben…

Ik hou van warm eten 's ochtends :3.
(en brood 's avonds)

hahahah.

ik krijg sochtends amper cornflakes naar binnen, laat staan avondeten.
dan word ik kotsmisselijk. xd

ontbijt als een koning
lunch als een burger
dineer als een bedelaar

Haha, hier had ik het laatst met mijn oude lerares van verzorging over. Het lijk me inderdaad te werken, maar onze maag is daar niet voor ingestelt, omdat we in Nederland een heel ander eetpatroon gewend zijn. Het kost waarschijnlijk redelijk lang de tijd om om te schakelen.

Vroeger toen ik kind was.
Mijn buren deden dat altijd.
Dus ik als mijn ouders weg waren.

Nee, we eten 's avonds altijd warm
dus daar ontkom ik zowiezo niet aan!

ik krijg dat 's ochtends echt niet weg hoor =S

Ik ga 's ochtends dus écht niet staan koken eh, heb al tijd te kort als het is! ;/