Retail & Fashion opleiding?

Ik wil aankomend jaar de opleiding verkoopspecialist Retail & Fashion gaan volgen. mijn probleem is alleen dat ik bang ben dat ik het uiteindelijk niks vind… de opleiding duurt 2 jaar dus ik moet voor 2 jaar lesgeld en boeken etc. betalen. dus stel dat ik het niks vind heb ik dat voor niks betaald. ik heb ook echt totaal geen doorzettingsvermogen in zulke dingen… dus tips voor dat is welkom! ik ben nu trouwens een jaartje fulltime aan het werk… omdat ik na 2 diploma’s ff niet wist wat ik verder wou doen… maar deze opleiding lijkt me echt super!!

Opleidingsinhoud
In de opleiding verdiep jij in het geven van persoonlijk modeadvies aan klanten en de presentatie van modeartikelen. Daarnaast leer je collecties samen te stellen en commerciële activiteiten te ontwikkelen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je fashion events kunt organiseren. Verder verdiep jij je in de organisatie van de modewereld (branding and designing) en de verschillende inkoopkanalen. Ook kom je alles te weten over de modegeschiedenis, stylen en trends. In de opleiding volg je ook het DETEX-trainingsprogramma voor modespecialist. Dit zijn lessen die je boven op de lessen van de detailhandels-opleiding volgt. Jij bent straks de verkoopspecialist die alles van fashion, styling en merchandising weet!

okeee mijn vraag aan jullie is of jullie wat weten over deze opleiding en ik wil ook graag weten hoe je meer doorzettings vermogen krijgt want het is echt vervelend… ik heb me trouwens al wel net ingeschreven…

wist ik maar wat ik wilde haha…!

ja je kan ook zo denken het is maar 2 jaar…
meestal vind je het na 1 jaar bv niet zo leuk meer nouja dan moet je nog 1 jaar heb je iig wel een diploma op zak toch?

ik had hiervoor opleiding schoonheidspecialiste gedaan was dan maar 1 jaar mer zomervakantie tussendoor dat vond ik ook niets maar ik denk maak het maar af ookal wist ik dat ik er niets mee wilde altijd handig…!:open_mouth:

maargoed weet verder niets van die opleiding doe je BOL of BBL?

Je kan bol en bbl doen, maar dan ga ik liever bol doen, ik werk nu een half jaar fulltime en dat ben ik aardig zat… en met bol krijg je een ov en studiefinancering… dat is natuurlijk wel lekker… achjaaa ik hoop dat ik wordt toegelaten en dat het nog niet vol zit… het is inderdaad toch maar 2 jaar dan ben ik pas 21 als het klaar is