Echt, dit is de lekkerste salade ooit.
Salade á la Jan
Nodig:
Alle ingrediënten in stukjes snijden (Alles hoeft niet te klein) en bij de sla toevoegen. De kipfilet in stukjes snijden en kruiden en braden met toevoeging van ketjap manis. Dan de stukjes kip er ook bij voegen en je bent al klaar.
Het lekkerste is trouwens wel om de stukjes kip eerst koud te laten worden. (De salade 's morgens maken, zodat de kip kan afkoelen) De koude kip smaakt dan heerlijk bij de bleekselderij en dergelijke!
En dit is dé lekkerste spagettie(saus). Mmmmjam. Van mijn moeder.
Spaghetti á la mama
Ingrediënten:
300 gr. Gehakt
2 uien (fijn gesneden)
+/- 7 knoflookteentjes
1,5 beker water
7 kleine blikjes tomatenpuree
+/- 0,75 bakje oregano (gesneden)
Flinke scheut Italiaanse kruiden (gesneden)
Flinke scheut hot/spicy kruiden
Pak spaghettislierten
Bereidingswijze:
Doe een scheut olie in de wokpan en laat het eventjes warm worden. Doe dan het gehakt in de pan en maak het klein. Als het gehakt een beetje is gebakken kunnen de fijn gesneden uien en knoflook er bij. Laat ook dit eventjes doorbakken. Gooi er dan de blikjes tomatenpuree bij. Na elk leeg blikje doe je eventjes met water het blikje ‘spoelen’ en gooi je het mengsel er nog bij. Als er na alle blikjes nog water over is gooi je het er zo bij. Voeg dan de oregano (Veel is goed!!), de Italiaanse kruiden en de hot/spicy kruiden toe. Goed blijven roeren en laat het eventjes doorkoken.
Intussen heb je ook al een grote pan met water opgezet (+ snufje zout er aan toegevoegd) waarna zodra die kookte je de spaghettislierten er aan toe hebt gevoegd. (zorg er hier wel bij dat je de slierten een beetje uit elkaar haalt, anders gaan ze aan elkaar plakken!)
De spaghetti is dan klaar. Eet smakelijk.
(dit is trouwens wel voor een grote bak saus, mijn mama bewaard een portie voor later)