ik heb het recept gevonden volgensmij, dus voor mensen die dit ook graag een keer willen proberen hier is het recept!
[b]Bereidingstijd: 30-60 minuten Keuken: Turkse keuken Smaak: Anders Techniek: N.v.t. Soort gerecht: Vegetarisch Uit eigen keuken: Nee (i)
Ingrediënten
200 g rode linzen
175 g fijne bulghur (geplette tarwe)
1 kleine ui, zeer fijn gesnipperd
3 tenen knoflook, zeer fijn gesneden
3 el tomatenpuree
40 g boter
5 lenteuitjes, fijn gesneden
3 el peterselie, fijn gesneden
2 tl gemalen komijn
1 a 2 tl rode pepervlokken (?kirzimi biber?, of ?pul biberi, naar smaak toevoegen.
Voorbereiding
Spoel de linzen af en kook ze onder ongeveer drie vingers ongezouten water helemaal kapot. Neem de pan van het vuur en voeg de bulghur toe. De bulghur neem het overige water op. Laat afkoelen.
Bereidingswijze
Voeg alle andere ingredienten toe aan de linzen en kneed tot een mooi deegje.
Maak nu ovale balletjes van het deeg.
Serveertips
Serveer deze met citroenschijfjes.
[/b]