Rare klachten, chlamydia?

Olla,

Ik heb een beetje een aparte vraag… Ik heb een paar maanden geleden chlamydia gehad. Mijn vriend had klachten en heeft zich laten testen, dit bleek negatief te zijn. Ik had toen al een afspraak bij de GGD staan en ben daar toen heen gaan, gek genoeg testte ik wel positief. Antibiotica gekregen en hij ook, en een week geen seks gehad. Hoe groot is de kans dat dit niet voldoende was aka dat de infectie niet weg is gegaan?

Ik heb nu al een tijdje wat klachten:

  • Soms ineens bloed tijdens of na de seks
  • Pijnlijke steken in mijn onderbuik, vaak links maar soms ook midden of rechts. Dit duurt kort en trekt snel weer weg, speelt vooral op als ik lig
  • Diepe penetratie doet soms ineens zeer
  • Ik moet (veel) vaker plassen dan normaal, dit doet geen pijn oid
  • Meer vaginale afscheiding en soms ook een vieze lucht

Al met al wijst die best wel op iets wat niet goed zit imo… Ik durf echter niet zo goed naar de HA te gaan aangezien ik me dan zo’n zeikerd voel, ik heb AB gekregen dus dan moet het weggaan right? Ook zit ik een beetje met het feit dat die test en AB via de GGD was, moet ik daar nu weer heengaan of zou ik ook naar de HA kunnen gaan? Dan zit ik echter wel met het feit dat ik die SOA test zelf zou moeten betalen…

Iemand advies what to do please?

Er is nooit 100% kans dat het weggaat dus je hebt best kans dat je het alsnog hebt. Ik zou gewoon lekker naar de huisarts gaan, daar zijn ze voor.

Misschien zat je vriend in de incubatietijd toen hij testte? Dus dat hij het nu heeft en jij opnieuw bent ‘aangestoken’.

Mijn vriend heeft tegelijk met mij een kuurtje gekregen SpendidFun, dus dan zou het kuurtje bij hem (ook) niet gewerkt hebben… Mijn vriend heeft overigens op dit moment geen klachten…

is het misschien een blaasontsteking? de klachten van chlamydia en blaasontsteking lijken heel veel op elkaar. als goed is het je bij de GGD ook te horen gekregen dat je over paar weken terug moet komen om weer te testen? tenminste dat hadden mijn vriend en ik. Om te controleren of het echt weg is.

Mannen hebben zelden klachten, meestal zijn het vrouwen die klachten hebben. Zo had ik 4 blaasontsteking kuren gekregen van de HA, was toen met vriendin naar ggd want zij moest daar heen, daar vertelde ik de mevrouw van ggd mijn klachten en mocht ik ook meteen een test doen. (natuurlijk wel eerst mijn vriend opgebeld).

ik zou gewoon even naar de HA gaan.

Je kunt bij de huisarts een SOA test laten doen. Je hebt dan de uitslag in 2 weken.

Ik heb soms na de seks ook een vieze geur, en veel afscheiding. Of heb je dit gewoon vaker dan alleen na de seks? Ik plas ook ontzettend veel. Maar ik denk niet dat dat perse komt door een SOA. Heb je altijd al last gehad van bloedverlies tijdens/na seks met je huidige vriend? Misschien doet het diep penetreren ook zeer omdat hij te ‘ruig’ doet, of net het verkeerde plekje raakt. Dat heb ik soms ook.

Gewoon gaan hoor, als je twijfelt. SOA’s zijn gevaarlijk, zeker voor vrouwen omdat je wanneer echt last ervan begint te krijgen het vaak te laat is zeg maar… Beter zeker zijn toch? De HA zal je vast geen zeikerd vinden, gewoon nog een test doen.