Puppy van de buurman

Mijn onderbuurman heeft besloten een puppy aan te schaffen. Het is een husky die ik op zo´n 12 tot 15 weken schat. Nou werkt de buurman 10 uur per dag, waarbij hij ´s ochtends rond 5/6 al van huis vertrekt. Vanaf dat moment wordt iedereen in het blok wakker geblaft en gejankt door de hond. De overlast ervan is heel vervelend, maar nog vervelender vind ik de situatie van het hondje zelf. Het zijn erg kleine huisjes (kleine woonkamer + slaapkamer en meer niet). Ook heeft hij een erg kleine bench waar het hondje constant uitbreekt. Ik hoor ook meubels omvallen, want een puppy kan zich uiteraard niet stil houden. Van een buurtbewoner heb ik ook meegekregen dat zijn huis inmiddels vol uitwerpselen ligt. Uit ervaring weet ik hoeveel aandacht een puppy nodig heeft en ik weet dat dit beestje erg tekort komt.

Ik heb dit inmiddels gemeld bij de woningstichting, maar daar zit nog niet echt vaart in. Is dit genoeg reden om ook een melding te doen bij 144? Deze puppy is zo’n 3 dagen geleden aangeschaft. Het is al met hem overlegd, maar hij snapt niet zo goed wat hier nou mis mee is.

Doen
Misschien nog een paar dagen wachten maar dit kan echt niet
Zeker husky’s hebben erg veel beweging nodig, ook overdag! Als hij groter is, is het al helemaal niet te doen. Husky’s zijn werkhonden en hebben uren beweging nodig. Beest zal waarschijnlijk zn huis gaan afbreken

Wat zielig…

Ik zou het inderdaad nog even afwachten en anders inderdaad een melding doen. Ik vind het sowieso al vreemd dat je een (actieve, jonge) hond neemt, als je 10 uur van huis bent maar het is misschien ook onveilig voor het beestje als hij steeds uitbreekt en overal poep ligt. De overlast is natuurlijk ook erg vervelend voor jullie.

Afwachten, bewijs verzamelen en dan contact opnemen met 1444.
Misschien ook eens langs gaan bij de buurman en vertellen over de overlast. Het kan namelijk zijn dat die man niet weet dat zijn hond de hele dag blaft.

Geef hem anders een tip dat veel dierenpensions een dagopvang hebben, dan kan hij de hond daar in de ochtend brengen en in de avond ophalen, zodat alle energie van de hond eruit is, en ook zodat de hond leert spelen en socialiseren.

Ik snap ook echt niet hoe mensen uberhaupt denken dat het oke is om een hond 10 uur lang alleen te laten.

Wat een domme, domme buurman heb je zeg.

Bedankt voor de reacties allemaal. Ik wacht het nog even af en doe anders alsnog een melding.

Ik denk dat hij het ernstig onderschat heeft. De opvang tip is al door iemand gegeven, maar dat kost dan weer geld en dat was ook niet de bedoeling :hammer:

Nee want je zal maar geld moeten uitgeven aan je huisdier… Puur egoisme dat je met zo’n werkschema een hond neemt en dan ook nog eens niets wil regelen.

Dit is echt niet normaal, een pup heeft gewoon aandacht nodig in deze fase. Beweging, training, zindelijkheidstraining en socialiseren met andere honden is erg belangrijk.

Als onze hond een paar uurtjes alleen thuis moet blijven kunnen we hem gewoon buiten zetten. Hij heeft een mega stuk omheind gebied met een groot stuk onderdak. Maar toen ie een pup was deden we dat echt niet, sterker nog mijn moeder heeft toen tijdelijk wat minder gewerkt en was er meestal iemand in de buurt. Wij hebben een Duitse Herder, ook een vrij slimme hond die een uitdaging nodig heeft. Ik zou echt een belletje doen met 144.

Wat zielig :frowning_face::frowning_face::frowning_face:

Ik hoop dat je al meer actie hebt ondernomen?

Heel erg zielig. Als hondenbaasje vind ik dit zo sneu.

Actie ondernemen bleek al niet meer nodig te zijn. Hij heeft ´m weg gedaan. Ik heb hem daar over gesproken en hij vond het maar irritant dat dat ´beest´ alles sloopte en zoveel aandacht vroeg (hij vond dat verlatingsangst). Inmiddels gaat het beestje al naar het zesde huis, dus ik hoop met heel mijn hart dat het goed komt. Ik ben al lang blij dat die daar weg is.

Nieuwe baasjes hebben ook een andere pup en zijn nogal enthousiast over puppycursus e.d. dus heb er een goed gevoel bij.

Gelukkig is het goed gekomen!