Public Relations

Wat houd Public Relations in? Bij veel opleidingen ( Hotelschool, Toerisme en Recreatie ) Lees ik dat er een goede baankans is in de P-R? Moet ik dan denken aan evenemten organiseren? Of is het saai en zit je de hele dag achter een bureau achter je laptopje en maak je geen ruk mee? Want anders lijkt PR mij wel wat namelijk.

Public relations (pr) is het stelselmatig bevorderen van het wederzijds begrip tussen een organisatie en haar publieksgroepen. Daartoe wordt gebruikgemaakt van interne en externe communicatie om een bepaald publiek te informeren of te beïnvloeden met behulp van tekst, advertenties, publiciteit, promoties en speciale gebeurtenissen. Aan de andere kant heeft pr ook een signaalfunctie om trends en issues uit de buitenwereld op te merken en ernaar te handelen.
Het voornaamste doel van pr is het bestendigen of scheppen van een goed imago, en niet verkoop. Pr werkt vooral op basis van imago-onderzoek. De voornaamste gereedschappen van pr zijn beïnvloeding van opinieleiders uit de doelgroep, of direct contact met de doelgroep via eigen media of media van anderen.

Edit:
Kortom, je werkt bijvoorbeeld bij een bedrijf als Philips en zorgt ervoor dat hun reputatie goed blijft. Als er iets gebeurt als fraude of smaad ben jij de lul en mag jij zorgen dat het publiek weer vertrouwen krijgt in je bedrijf. Maar je zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat als het bestuur wil dat Philips zich meer op vrouwen richt dat zij dat ook daadwerkelijk gaan doen.

Volgens mij regel je dan voornamelijk de relatie tussen bedrijf en consument (kopers). Dus jij zorgt ervoor dat het bedrijf een positief beeld laat zien aan de consument.