Psychologie + wiskunde a/b

Hoi allemaal,
Ik wil misschien psychologie (op WO) gaan studeren later, want dat lijkt me heel interessant. Ik zit nu pas in de vierde klas op het vwo, maar ik wil wel graag alvast een beetje weten welke richting ik op wil.
Nu heb ik wiskunde B en ik vind het heel erg moeilijk. Ik wil misschien overstappen naar wiskunde A, maar wat past er volgens jullie beter bij psychologie? Ik weet dat je ook veel met statistieken doet bij psychologie, maar ik hoorde dat je dat er heel makkelijk nog even bij kan leren op die studie. En ik dacht dat het misschien handiger zou zijn om wiskunde B erbij te kiezen, omdat je daar wat meer inzicht door krijgt. Ik wil als beroep later het liefst onderzoek doen in de psychologie (als ik die studie zou kiezen)
Wat is volgens jullie beter?

Je kunt gewoon psychologie studeren zonder wiskunde B. Voor statistiek tijdens je bachelor is het helemaal niet nodig om B te doen, je redt het ook met A en C aangezien statistiek zich op hele andere aspecten richt.
Wel is het zo dat als je later onderzoek wilt doen, het wel handig uitkomt om wiskundig inzicht te hebben. Alhoewel dat ook heel erg van de specialisatie afhangt die je wilt doen: in mijn master heb ik erg veel wiskunde kennis nodig maar voor een research master in sociale psychologie is dat veel minder.

Oké, dankjewel!

Mijn opleiding is niet psychologie maar bestaat wel uit heel veel psychologie. En hier hebben de mensen die wiskunde B hebben gehad juist een nadeel. Statistiek komt juist heel erg aan bod bij wiskunde A en dat is wel goed voor je opleiding. Dus als wiskunde B echt niet lukt is het geen probleem om naar wiskunde A te gaan als je psychologie wil doen.

Zover ik weet wordt juist wiskunde A aangeraden.