Project sixpack/strakke buik!

Het leek mij een leuk idee om een topic te openen voor meiden die specifiek hun buik willen trainen.
Nou snap ik dat niet iedereen een sixpack mooi vindt bij vrouwen, maar dit is wel mijn uiteindelijke doel. Dus als je mee wilt trainen en een platte/strakke buik wil, of als je echt zichtbare blokjes wil!
Ik hou veel van sporten en gezond eten, maar merk dat het de laatste tijd als student steeds slechter gaat. Toen ik nog veel turnde had ik een mooie platte buik, en die wil ik graag terug!

Zijn er meer meiden die het leuk lijkt om in dit topic mee te doen?
Je kunt dit zien als motivatie om je doel te bereiken. Niks afvallen dus, gewoon plaatselijk trainen.
Post hier je trainingsprogramma, je vooruitgang en motivatie plaatjes/teksten!

http://flatbellyisachoice.com/wp-content/uploads/2012/12/flat-belly-is-a-choice-iStock_1-8.jpg

Voordat je een sixpack kunt krijgen.
De basis voor een strakke buik is simpel: het overtollige vet moet weg. Dit heeft niks met afvallen te maken. Het is gewoon een kwestie van gezond eten en cardiotraining. Je kunt je buikspieren nog zo hard trainen, maar als je een laag vet erover hebt zul je nooit een sixpack krijgen. Daarom zul je een tijd lang Cardiotraining moeten doen tot je een strak buikje hebt.
De makkelijkste en goedkoopste manier is om minimaal 4 dagen per week een half uurtje te gaan rennen of te fietsen op een hometrainer thuis. Ook een goede manier is om te gaan touwtje springen. Hiermee verbrand je veel vet en krijg je goede conditie.

Voedsel
Ontbijt iedere dag goed! Je voelt je dan een stuk fitter en het is gezonder. Honger jezelf niet uit en eet voldoende. Eet per dag in ieder geval 2 stukken vers fruit en veel groente. Blijf vooral af van de chips, chocolade en snoep. Probeer tussen de maaltijden door niet een tussendoortje te nemen, maar als je honger krijgt eet dan bijvoorbeeld een appel of banaan. Eten is belangrijk! Doe het wel gezond, anders zul je geen resultaat zien.

Trainen
Nadat je weinig tot geen vet op je buik hebt kun je beginnen met buikspieren trainen. Je kunt ervoor kiezen om in de sportschool te gaan fitnessen, vraag dan daar om advies over welke oefeningen je moet doen. Je kunt ook op internet en youtube kijken, hier staan genoeg oefeningen op. Probeer verschillende oefeningen en kies een aantal uit die je bevallen. Probeer minimaal 3 dagen per week de oefeningen te doen. Doe een oefening tot je een brandend gevoel in je buikspieren krijgt en rust dan een halve minuut ofzo. Ga zo 3 setjes door en neem dan 3 minuten rust en ga door met de volgende oefening. Houdt tussen de traindagen altijd 1 dag rust. Als je geen rust neemt krijg je kans op blessures of herstellen je buikspieren niet goed en krijg je dus nooit een sixpack. Het is handig voor jezelf een trainingsschema te maken. Probeer verschillende dingen, tijden, oefeningen en dagen en schrijf de beste resultaten op in een schema.

bron: http://sport.infonu.nl/diversen/17565-hoe-krijg-je-een-sixpackwasbordje.html

Handige work-out filmpjes:

komt nog meer!

En zie dit andere topic voor heeeeel veel inspirerende plaatjes!
http://forum.girlscene.nl/forum/food-sport/inspiratie-fotos-en-teksten-voor-afvallensporten-260758.25.html

Ik vind vooral before-after afbeeldingen inspirerend!

http://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/c2.0.403.403/p403x403/550572_410861165662814_1311576314_n.jpg

Ik had tot m’n 15/16e altijd een strakke buik, hoeveel ik ook at, de volgende dag was ie helemaal strak! Maar de afgelopen drie ja blijft het vet ( van het avondeten vooral) gewoon bij mijn buik zitten :’) Handig topic, alleen vind het moeilijk om goede sit ups te vinden aangezien ik ze nog nooit gedaan hebt

ik ben net 15 min geleden gezonder gaan eten, gewoon toen ik op de crosstrainer zat :flushed: nu ben ik niet heel dik en heb ik niet veel vet maar ik wil wel graag een mooier buikje.
hoe ik dat ga doen?
elke dag minimaal 10 min op de crosstrainer of een ander apparaat (welke jezelf hebt)
een soort situps maar dan heavyer
als tussendoortje sla of een appel (hopen dat dat lukt)
minder snoepen
en hockeyen (handig ik zit erop and like it)
en ik beweeg ook heel veel (crazykidd)
en dansen (lekker bewegen)
en gelukkig krijg je ook goede buikspieren van lachen dus girls laugh!!!
dit is wat ik ga doen :upside_down_face:

Ik heb spierpijn in mijn buik nu door twee x insanity te doen en 1x hard te lopen, dus dat helpt ook al :stuck_out_tongue:

http://www.youtube.com/watch?v=XkrqRQx6DWI deze is echt heel intensief maar werkt wel.

Als jullie nog goede filmpjes hebben die jullie gebruiken, post ze! :grinning: Ik ga zaterdag naar de sportschool met een vriend en dan ga ik advies vragen over welke oefeningen het best zijn :slightly_smiling_face:

Leuk! I’m in
Ik wil geen echt sixpack, maar ik zou heel graag een strakke platte buik hebben waar je toch een beetje lijntjes ziet. Dus geen echt sixpack, maar iets tussen plat en sixpack in
(lekker duidelijk uitgelegd weer)

haha ik heb wel wat vet bij mijn buik, maar ik doe elke dag zowat buikspieroefeningen, maar het is al wel minder! al doe ik wel veel cardio, dus ik weet niet of het daar mee te maken heeeft :stuck_out_tongue: maar dat eerste plaatje… wow :open_mouth: had ik die maar haha

moet ik nog wel heeeeeeeel hard trainen wil ik dat bereiken …

Ze zeggen vaak, het duurt 4 weken tot je het zelf ziet, 8 weken voor je vrienden en familie, en 12 weken voordat iedereen het bij je ziet!
Dus niet te snel opgeven:)

Je moet juist wel tussendoortjes eten. Anders blijft je verbranding niet op gang en worden je maaltijden dus niet goed verbrand.

Elke dag starten met 10 sec op armen en voeten als een plank je buikspieren trainen.
Per week met 10 sec verhogen.

Ik volg!

Ik zou graag zo’n buik willen als die meisjes, en sporten en alles dat lukt ook wel en dat is wel vol te houden. Maar ik kan gewoon geen twee stuks fruit en groente op een dag eten. En ik kan ook niet zo goed van koekjes, chocola en chips afblijven…

^ Know the feeling.

Ik doe mee! Snoepen doe ik bijna nooit, en ik eet voor de rest gezond en genoeg. Ik loop totaal in een week vaak 25 KM hard, dus met de cardio zit ik ook goed. En daarbij doe ik veel Pilates-filmpjes. Heb weinig vet op mijn buik, alleen vind die lijnen zo mooi en zou die ook willen hebben. Opzich vind ik dat ik best een mooie, platte gespierde buik heb. Maar voor tips, filmpjes en motivatie kom ik hier zeker vaker langs!

Gelukkig is er nog iemand (: Naja eigenlijk vind ik het wel een beetje slap van mezelf maar het is gewoon echt zo. Dat is echt way to moeilijk voor mij. Dus ik zou wel graag mee willen met dit topic, maar dan ga ik dus niet meedoen met al die eet-dingen, maar blijf gewoon normaal eten zoals ik doe (misschien iets gezonder). Kijken of dat ook resultaat oplevert. Is dat ook oke? Of vinden mensen dat vervelend?

Ik ben al aan het trainen voor een platter buikje (ik wil geen sixpack maar een net niet sixpack hahaha dat je zulke lijntjes ziet). Ik doe nu om de de dag/om de 2 dagen een workout en ik zie al een beeetje resultaat!! :grinning: Ik gebruik trouwens de workouts van blogilates.

Een strakke buik hebben is echt één van mijn grootste dromen. Het is mogelijk om mijn droom te laten uitkomen, maar het zal niet makkelijk worden…

But I’m in!

Maar vinden jullie het wel oké als ik dan meedoe? Zonder het heel gezond mee-eten. Want dan ben ik graag in! Denk dat het wel motiveert als je het samen doet haha