profielkeuze..

Hee,

ik zit nu in 3 gymnasium en binnenkort moeten we een voorlopige profielkeuze maken, maar ik heb geen idee wat ik moet kiezen!

ik wil echt al vanaf mijn 3e chirurg worden en heb altijd gezegd dat ik N&G ging kiezen. Maar ik kan dus helemaal geen natuurkunde! en om die richting in te gaan heb je natuurkunde en scheikunde nodig, en scheikunde wordt volgens mij ook heel moeilijk…

dan is er nog E&M; wat ik eigenlijk niet zo leuk vind maar dit is de enige optie die dan overblijft. (ik wil biologie erbij als keuzevak maar die kun je bij E&M niet kiezen) EDIT; en ik vind economie stom :’)

C&M wil ik niet want ik heb een hekel aan economie ben niet zo rekenkundig aangelegd jammer genoeg en daar kun je ook geen biologie kiezen.

en N&T kijk ik niet eens naar want dat is té moeilijk.

hebben jullie tips om een keuze te maken of weten jullie wat je in medische richting kan worden zónder natuurkunde? ik vind het echt zo stom dat wat ik het allerliefste wil niet kan omdat ik natuukunde niet snap >.<
en ja ik krijg ook nog een mentor/decaan gesprek dus die kunnen ook nog helpen :relieved:

pfft sorry voor dit te lange bericht maar er zijn vast mensen bij met ervaring haha

Wat grappig, ik heb precies dezelfde vraag. En doe ook 3gymnasium én ik wil ook al heel lang chirurg worden hahaha! :grinning:

Ik zou toch wel natuurkunde kiezen, want het is bij zoveel dingen handig! Bij scheikunde krijgen we nu ook dingen die met natuurkunde te maken hebben… En met biologie krijg je ook dingen van scheikunde. En wiskunde B is denk ik ook het handigste, in ieder geval, dat hoor je overal :wink:
Ik heb N&G zonder natuurkunde gekozen, maar daar heb ik nu echt spijt van, want ik wil Bewegingswetenschappen doen, waar je natuurkunde voor nodig hebt.
Dus ik zou als ik jou was N&G doen met natuurkunde of N&T met biologie.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt :slightly_smiling_face:

heb je geen economie bij EM dan?
dat vind ik vreemd XD

Zou als je het echt wil toch NG proberen. Scheikunde vind ik meevallen, natuurkunde kan te doen zijn als je je best doet, en een goede leraar hebt

geeeeeeeeeeen idee.
ik zit ook met een probleem,
ik wil:
(nederlands engels)
wiskunde B
geschiedenis
tekenen
biologie
natuurkunde
economie
frans

en dat is dus echt niet te combineren dus ik moet er 2 aflaten vallen en 1 vak kiezen dat ik niet wil en ik haaaaat het.
want bij n&g, n&t en gemengt heb je altijd scheikunde en ik haat dat! en sowiso zou ik dan niet geschiedenis+eco+tekenen kunnen kiezen.
en bij E&M heb je dan geen natuurkunde en bio en wel ak.
en bij gemengt moet je ook duits en dan kan je helemaal een boel niet en ik haat duits.
goed eh.xD

maar je kunt ook een 8e vak kiezen (igg bij ons?). dan krijg je daar niet echt lesse van maar dan moet je dat allemaal thuis doen. leek me eigenlijk vreselijk maar ik denk nu als ik nou es tekenen als 8e vak kies:)
bij ons bij tekene kan je toch altijd binnen komen vallen.
dus miss. kan dat bij jou ook?
ohja en je kan ook gewoon bijles natuurkunde nemen misschien?

Haha dat probleem heb ik ook, 3gym & geen idee. maar je hebt JUIST bij E&M Economie hoor! :stuck_out_tongue: En zelfs nog een economisch vak erbij, M&O of Maatschappijwetenschappen. Dus is E&M bijna erger dan C&M xD

Haha ik zit heel erg te twijfel tussen C&M en E&M en N&G. Ben ook superslecht in na/sk en ook ec. dusjaaaa. we zien wel, ik denk dat ik toch C&M ga doen.

Ik zit ook in 3 gymnasium, en ik moest vandaag me voorlopige keuze inleveren (wat ik was vergeten mee te nemen…). Maar ik wil waarschijnlijk N&G doen met ak, economie, grieks, frans en duits wiskunde B maar geen natuurkunde, want daar ben ik zooo slecht in…

Ik zit ook echt te twijfelen. E&M wil ik niet, mijn hele leven met getallen enzo werken, en iets in de gezondheid ook niet, dus dan blijft C&M nog over maarja wat je daar mee kan worden weet ik niet?

ja maar het probleem is dat ik écht slecht in natuurkunde ben ¬¬
er kwam zo’n vrouw die nu bijna haar geneeskunde studie af had vertellen en die zei dat je het dan gewoon moest nemen omdat je het toch niet zo veel nodig hebt…

maar ik had laatst voor een proefwerk over de remweg en stopafstand etc. een 0,5. oké het werd iets meer dan een 1 want de bonus kwam er nog bij. joepie. En onze leraar zegt dat dit nog makkelijk is xD dus ik denk dat ik beter geen natuurkunde kan kiezen.

maar ik heb geen idee wat ik dan wil omdat ik al mijn hele leve chirurg of iets in die richting wil worden :frowning_face:

ARGH ik word echt gek… nouja alvast bedankt voor de hulp =)

oja weet iemand toevallig wat je in de medische sector kan worden zónder natuurkunde?

ik heb hier een blaadje en daarop staat dat dit zonder natuurkunde kan:
algemene gezondheids wetenschappen
european public health
gezondheid en leven
gezondheidswetenschappen

ik weet echt niet wat je daarmee kan worden…
damnnn x]
de rest die niet kan kiezen ook succes!

@ above; tekenen enzo kan wel als keuze vak maar ik ben niet creatief en je krijgt er veel werkstukken dus denk dat ik die tijd beter aan andere moeilijke vakken kan besteden =)
ik kies als keuzevak zoiezo aardrijkskunde want daar ben ik wel goed in…

Je kan volgens mij geen geneeskunde studeren zonder natuurkunde
Maar je kan wel N&G kiezen zonder natuurkunde hoor! Dan moet je aardrijkskunde hebben…

Oh en N&T is niet per sé moeilijker dan N&G, ik heb
Biologie, scheikunde, wiskunde B, natuurkunde
Dat is zowel N&G als N&T… hebben best veel mensen bij ons

nouja, ik wil ook chirurg worden anders had ik geen natuurkunde gekozen ;3

haha cool =)
maar ik vraag me dus af; wat heb je aan N&G als je toch geen natuurkunde kiest maar aardrijkskunde?
wat kun je dan worden? xD

sorry voor gezeur, en ik ga ff leren doeg & bedankt =)

Ik zou gewoon wel natuurkunde kiezen, want je zegt dat je al je hele leven chirurg ofzo wilt worden en dan laat je een moeilijk vak in de weg staan? Een beetje harder je best doen op 1 vak zou ik gewoon doen, ik zou het er wel voor over hebben als dat je droombaan is.

Ik kan zelf geen bal van natuurkunde, ik doe gewoon C&M :stuck_out_tongue: . Met alle standaart vakken + wiskunde A, geschiedenis, beeldende kunst, KCV, latijn, maatschappijwetenschappen (zo’n nieuw vak), Duits en Frans (als keuzevakken).

Dat moesten wij ook vandaag! Ik weet het dus ook nog niet, en het komt steeds dichterbij… Maar ik twijfel dus heel erg tussen N&G en dan met WiB en Natuurkunde (dus ook N&T) en E&M. Ik weet dat je met N&G meer studies kan doen, dus dat je meer opties openhoudt, maar alle vakken van E&M vind ik leuk! En ik kan dan wel in het vrije deel zoiezo moet je daar 1 vak, dan kan je 1 extra keuzevak en eventueel nog een 2e extra keuzevak, maar dan heb je het wel heel druk. Heeft iemand dat, 2 extra keuzevakken? En hoeveel werk is dat?

Hmm ik denk niet dat ik je kan helpen.

Ik zit zelf in de 4e en heb E&M:

-Frans
-Duits
-Engels
-Nederlands
-Economie
-Geschiedenis
-Ckv
-Gym
-Management&Organisatie
-Maatschappijwetenschappen

Tja dat weet ik niet uit mn hoofd sorry :’]
doe anders de test van fontys google fontys interesse test
daar komen ook wel andere dingen uit dan chirurg, die je wél zonder natuurkunde kan doen

bytheway; hoeft natuurlijk niet per sé die van fontys maar die klopt volgens mij heel goed :]

als ik jou was zou ik niet kijken naar wat je wel en niet goed kan, maar naar wat je leuk vindt, en wat je graag wil worden.
Als je een “pretpakket” kiest en je vindt de beroepen in die richting niet leuk zou ik het niet doen.
Maar je moet het zelf weten.

ben nu test aan het doen, dankje voor tip!

en ik kan natuurlijk ook wel natuurkunde kiezen en gewoon nog harder mn best doen. (niet dat ik voor dat andere proefwerk niet 100 oefenopgaven had gemaakt enzo maarja) :grinning:

dankjulliee

ik weet het ook echt niet natuurkunde suckt maar ik wil wel arts worden maar dat gaat nie door want ik ben echt geen rekenwonder.

ik denk dat ik E&M ga kiezen dan maar…

Ka ben je er nog hhahahahah ik ook! maar ik kies geen natuurkunde hoor dan maak ik mezelf dood en daar heb ik ook geen zin in. -_0