Profielkeuze talen

Hallo :slightly_smiling_face:,
ik zou Graag in mijn Profielkeuze een taal hebben , en misschien zelfs 2 talen.
ik sta zelf best wel goed voor talen maar als het op luister- en leestoetsen aankomt haal ik net een voldoende of gewoon dikke onvoldoendes.

Want het probleem is dat je als je voor een taal gaat kiezen veel meer van dit soort toetsen gaat krijgen inplaats van leerwerk wat mij wel super afgaat.

De andere profielen zijn daarnaast ook niets voor mij,

heeft iemand meer ervaring over de toetsen vanaf de tweede fase? En is er een manier om beter te worden in lees en luister toetsen?

ik zou me er niet druk over maken. ik heb volgens mij echt 2 luistertoetsen en leestoetsen alleen als delen van proefwerken gehad, het eindexamen is wel een leestoets.

gewoon kiezen :slightly_smiling_face: dan haal je maar een keer een 4 voor die luistertoets, genoeg leertoetsen om je cijfer hoog te houden

en beter worden door te oefenen. kijk filmpjes (denoods eerst met ondertiteling) in die taal en probeer het te snappen. luister muziek in die taal, kijk films in die taal. alles helpt

oké gelukkig bedankt!!
mijn broer zij opeens tegen mij dat je veel meer lees en luistertoetsen gaat krijgen, dus daar schrok ik wel een beetje van haha :slightly_smiling_face:,

Ik vind het ook wel schelen welke taal je bedoelt, ik denk dat Duits makkelijker is qua lezen en luisteren dan Frans en Spaans. Ik heb zelf Engels en Frans havo gedaan.

Het ligt heel erg aan je school geloof ik.

als ik voor een taal ga kiezen dan is het denk ik Frans, want Duits vind iedereen wel zo makkelijk maar mij ligt het echt niet!