proefverlof Volkert van de Graaf

Is het terecht dat Volkert van de Graaf (moordenaar van Pim Fortuyn) vanaf februari 2014 op proefverlof mag?

Ja/Nee?
Waarom?

nouja als die vrijkomt wordt ie toch wel door z’n hoofd geknald

Ja, want het feit dat hij een bekendere moordenaar is dan anderen in de gevangenis, betekent niet dat er andere regels voor hem gesteld moeten worden, vind ik dan.

Ja tuurlijk is het terecht. Hij heeft gewoon dezelfde regels als anderen gevangenen :slightly_smiling_face:

Nee. De straffen in Nederland zijn sowieso veel te licht naar mijn mening. Je pleegt een moord en je huppelt zo’n 20 jaar later weer de gevangenis uit, dat vind ik ronduit belachelijk.

Ja, de wet zegt dat een gevangene in het jaar voor zijn vrijlating op proefverlof moet. Dat staat los van zijn daad. Volkert van de G. valt dus ook onder deze wet.

Dat is natuurlijk een ander verhaal. Maar waarom hij niet en andere moordenaars wel op proefverlof? Dat is niet eerlijk.

Als hij dan meteen Geert Wilders door z’n kop schiet is het prima.

Ja.

Ik vind vaak dat hier te makkelijk over gedacht wordt, 20 jaar is ontzettend lang. Ook al zijn de gevangenissen hier volgens sommigen “hotels”. Je hebt weinig privacy en je kunt je eigen leven niet bepalen.

OT: Ja ik vind het terecht dat hij op proefverlof mag, want zoals anderen al zeiden zijn dat gewoon de regels (en een goede regel als je het mij vraagt).

Nou ja, ik vind niet dat je het verliezen van een dierbare kunt vergelijken met in de gevangenis zitten of kunt zeggen wat “erger” is.

Ja. Hij is geen gevaar voor de samenleving. Hij heeft bewust, niet in een psychose, een persoon vermoord waar hij zo zijn redenen voor had. Dit doet hij niet nog eens. Bovendien zijn er mensen die veel meer mensen vermoord hebben die maar een paar jaar langer moeten zitten.

Bovendien kom je dan weer terug op het “oog om oog, tand om tand” principe en dat zou ik hier niet willen doorvoeren.

Komt hij in aanmerking voor resocialisatie? Vind ik wel een belangrijk puntje om te noemen. En ja ik vind dat hij op proefverlof mag.

Dit ging toch om politieke voorkeuren oid? Het is een reden te noemen, ookal is het niet goed te praten. Maar ze bedoelt dat hij niet zomaar nog iemand zal vermoorden.

Je weet maar nooit