Problemen met haarlak er uit wassen

Ik heb van mezelf stijl haar en af en toe vind ik het gewoon leuk om er krullen in te zetten. Omdat ik ook best dik/zwaar haar heb gaan krullen na 10 minuten al weg en moet ik er altijd veel haarlak in doen. Het enige probleem is dat zodra ik dan die avond of de volgende ochtend mijn haar ga wassen, de haarlak er nooit helemaal uit wilt gaan. Er blijven dan van die vieze resten haarlak inzitten waardoor mijn haar heel vies en touwerig aanvoelt. Soms duurt het echt 5 wasbeurten voordat het er helemaal uit is. Het maakt niet uit hoeveel haarlak ik er in doe of wat voor merk/sterkte haarlak ik gebruik, ik moet echt altijd een halve fles shampoo/conditioner gebruiken voordat het er uit gaat.

Heeft iemand misschien tips om het er sneller er uit te krijgen of op een andere manier de krullen er de hele dag in te laten?

Volgens mij werken van die rollers beter dan een krultang. Dan hoef je ook minder of geen haarlak te gebruiken.
Maar heb je al eens andere shampoo geprobeerd? Misschien één die iets agressiever is, denk aan Head And Shoulders ofzo.

met olie

Qua krullen heb ik van alles geprobeerd: krultag, papillotten, warmterollers etc. Het maakt eigenlijk niet uit hoe ik krullen creëer, na 10 minuten zakt het gewoon weer in.

Wat betreft de shampoo: ik heb ook al verschillende shampoo’s gebruikt en de shampoo die voor mijn gevoel het meeste haarlak er na 1 wasbeurt uit haalt is van Syoss.

Heb je weleens geslapen met krullers in vochtig haar gedraaid? Bij mij blijven die krullen dan namelijk wel een week zitten.

Met de haarlak kan ik je niet helpen, dat gebruik ik nooit. Misschien een andere shampoo?

@Fever & @Traveler: slapen met krullers in vochtig haar heb ik ook al een paar keer gedaan, dat blijft inderdaad langer zitten maar zelfs dat zakt na een halve dag al in bij mij …