Probleem schoonzusje

Hoi meiden!
Ik ben al heel lang lid van het Girlscene forum, maar wegens privacyredenen heb ik even een ander account aangemaakt…
Het zit namelijk zo, ik heb al meer dan een jaar een probleem met het zusje van mijn vriend, maar nu begint het echt uit de hand te lopen en ik weet gewoon echt niet meer wat ik ermee aan moet.
Ik heb het er ook wel met mijn beste vriendinnen over gehad, maar verder wil ik niet dat meer bekenden dit weten uit respect naar mijn vriend en zijn ouders toe. Daarom dat ik het even hier anoniem op 't forum wil proberen…

Mijn vriend en ik zijn nu bijna twee jaar samen en we zien elkaar eigenlijk elke dag. We zijn beiden 22 jaar. We wonen nog thuis, maar we gaan zeer binnenkort samenwonen.

Ik zal even bij het begin beginnen. Toen mijn vriend en ik pas een relatie hadden, kwam ik er natuurlijk snel achter dat hij een zusje had die twee jaar jonger was dan ik. Ik weet nog dat ik toen tegen mijn vriend heb gezegd dat ik het zo leuk vond dat hij een zusje van ongeveer mijn leeftijd had, waarop hij al antwoordde dat ik daar nog wel op terug ging komen :’).
De eerste weken dat ik daar thuis kwam was zijn zusje ontzettend gezellig en lief tegen mij, we gingen ook regelmatig leuke dingen met haar erbij doen. Ik merkte wel al snel dat ze iets anders was dan de meiden waar ik normaal mee omging: zij ziet school/ een opleiding echt nog als iets ‘vervelends waar ze toch geen zin in heeft’ (ze volgt wel een mbo opleiding), blowde steeds meer (uiteindelijk elke dag), had eigenlijk altijd wel ruzie met iemand/ vrienden of vriendinnen, scheldt veel en ze gedraagt zich een beetje ordinair tegenover jongens. Ik ben zelf met heel andere dingen bezig en werd op de middelbare school eigenlijk altijd een beetje nerveus van dit soort type meiden:’), maar ik had zoiets van: ze is gewoon heel aardig en lief tegen mij, dus dan zie ik hier natuurlijk helemaal geen probleem in, ieder z’n eigen ding natuurlijk!
Op verloop van tijd begon ze heel vervelend te doen tegen mijn vriend. Nu hebben broers en zussen wel vaker ruzie dacht ik, maar dit was echt al op een ander niveau dan dat je gewend zou zijn van broers en zussen van die leeftijd (18 en 20): ze ging gewoon uit het niets onnodige vervelende opmerkingen naar hem maken, daarna werden het beledigende en uiteindelijk gewoon grove onbeschofte opmerkingen, terwijl mijn vriend helemaal niets fout deed: hij deed gewoon elke dag z’n ding en trok zich niet veel van haar aan. Later hoorde ik van mijn vriend dat ze dit ook over mij deed, achter mijn rug om natuurlijk.
Ik vond dit natuurlijk heel vreemd en ik voelde me daardoor best opgelaten bij hem thuis, ik had haar immers nooit iets misdaan en was altijd aardig, maar ik had verder zoiets van laat haar maar gewoon, het zal wel vanzelf overgaan.
Ik wist daarbij wel dat ze onzeker was, ze is zelf best flink en daardoor dus onzeker over haar lichaam. Ze wilt dolgraag een vriend maar omdat ze zich zo sletterig opstelt willen jongens haar alleen voor een avondje… Ik dacht dus dat het een beetje met jaloezie te maken had en dat vond ik dan wel weer een beetje sneu.

Helaas werd het steeds erger.
Ze probeerde altijd de boel op te naaien door vervelend of gemeen te doen: ze zei me niet eens hoi meer als ik kwam, als zijn ouders weg waren en wij zaten te leren in onze tentamenweek ging ze expres de muziek keihard zetten of op een andere manier expres lawaai maken, als we even naar buiten gingen sloot ze soms gewoon de deur af zodat we niet meer binnen kwamen, toen zijn ouders op vakantie waren nodigde ze elke dag een groep mensen uit om vervolgens de hele nacht door keihard muziek te draaien en het hele huis overhoop te gooien met alcohol en wiet etc. en dit was een normale week waarin iedereen gewoon naar school moest!
Haar hierop aanspreken heeft absoluut geen zin, ze gaat gewoon door en indien mogelijk nog een stapje erger… Het is echt ziekelijk gewoon!! Hierdoor had ik gewoon steeds minder zin om bij m’n vriend thuis te komen en dit deed ik dus ook bijna niet meer.

Vorige week is het echt uit de hand gelopen, mijn vriend en ik hebben tentamenweek en hadden allebei belangrijke toetsen. We zaten bij hem thuis aan de keukentafel te leren en mevrouw kon het natuurlijk weer niet laten om expres lawaai te maken etc.
Mijn vriend sprak haar erop aan en wederom had het weer geen zin. Ze begon hem zelfs uit te lachen. Dit was echt het punt voor mij dat het na al die tijd gewoon genoeg was, dit kon toch niet op deze manier ?! ik had een dag later een belangrijke herkansing en ik móést echt leren.
Toen heb ik haar op een iets minder vriendelijke manier dan normaal :’) verzocht om eens op te houden met dit kinderlijke gedrag en eens te accepteren dat er wél mensen bestaan die serieus met hun opleiding bezig willen zijn.
Ze was natuurlijk helemaal niet gewend dat ik een keer iets terug zei en toen flipte ze in een keer helemaal door. Ze vloog me gewoon aan, gaf me een flinke duw en probeerde me te slaan… ik ben best smal gebouwd en zij is heel flink, ik kon me dus helemaal niet verweren tegen haar mocht ik dat willen… mijn vriend zag dat en sprong er tussen en werd ontzettend kwaad, duwde haar weg en ineens waren die twee aan het vechten… ik probeerde m’n vriend weg te trekken en was in paniek naar haar aant roepen dat ze op moest houden en dat ik nog nooit zoiets als dit had meegemaakt, daarna richtte ze zich weer tot mij en begon me echt voor de meest belachelijke dingen uit te schelden en te beledigen. Uiteindelijk ging ze zelfs dreigen dat ze een mes zou pakken en nog allemaal achterlijke dingen…
Uiteindelijk ben ik weggevlucht en was helemaal in shock.

Het ergste is nog, dat de ouders van mijn vriend er echt ontzettend luchtig over doen, zelfs na dit: ‘ach, het is toch maar een broer-zus ruzie…’.
Na dit heb ik besloten om niet meer bij mijn vriend thuis te komen. Ik bedoel: vervelende opmerkingen zijn niet leuk maar die kan ik nog wel negeren, maar dit is gewoon gevaarlijk geworden. Dat meisje spoort gewoon echt niet, maar er is ook gewoon niemand die haar een halt toeroept.
Nu ben ik met pasen niet daar thuis geweest, wat de ouders van mijn vriend absoluut niet leuk vonden. Zij vinden dat ik me hier maar overheen moet zetten en het lijkt wel alsof ze haar constant willen beschermen… Ze begrijpen me op zich wel maar ze doen er ook verder niks aan, het lijkt wel alsof zij dit gewoon normaal vinden…
Ik vind dit echt alles behalve normaal, vooral voor een meisje van inmiddels 20 jaar.

Mijn vraag is: what the fuck moet ik hier nou mee doen? Ik wil gewoon echt niet meer in contact komen via welke vorm dan ook met zijn zusje, maar aan de andere kant gaat dat ook een beetje moeilijk natuurlijk aangezien ik met mijn vriend ga samenwonen en dus van plan ben om mijn leven met hem door te brengen…

Wat zouden jullie doen in deze situatie? Is er eigenlijk wel iets dat ik nog kan doen als praten niet werkt? Ik weet het ook niet meer… De sfeer wordt er iig niet beter op en mijn vriend en ik hebben ook al de nodige conflicten hier over gehad… Ik ben echt absoluut niet van plan om nog een minuut van mijn leven aan haar te verspillen maar helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Ik wil nog even zeggen dat ik het heel lief vind als je dit grote pak tekst hebt gelezen, want volgensmij is het erg veel :stuck_out_tongue:

Wat een raar kind…

Wauw… Wat een ontzettend lastige en vervelende situatie voor zowel jou als voor je vriend. Ik heb niet echt advies, maar wel sterkte. :sob::muscle:

Wow, wat een vreselijke situatie!

Goed, dat je absoluut niets met haar te maken wilt hebben vind ik heel logisch.
Maar er zijn dan in ieder geval nog 3 mensen waar je wel mee kunt opschieten. Ik zou haar gewoon compleet negeren, tenzij ze een normale vraag o.i.d stelt natuurlijk.

Het zal ongetwijfeld ook erg lastig zijn voor je vriend dus door niet meer te komen straf je hem ook een beetje voor haar gedrag.
Ik snap wel dat dat je bedoeling niet is maar dat zal voor hem wel een beetje zo voelen.

Ik zou haar gewoon compleet negeren. Veel meer opties heb je ook niet echt denk ik.

Of vraag je vriend dat hij eist dat zijn zusje hulp krijgt.
Maar dat is wel een beetje tricky want dan ga je in een ander gezin dan je eigen bemoeien…

Ik vind het opzich niet heel slim van jou om de dag voor een belangrijke herkansing bij hem te gaan leren terwijl je weet dat zij zo doet. Ze mag je niet uitschelden en je zeker niet slaan, maar als zij lawaai maakt in haar eigen huis dan is het niet aan jou om daar wat van te zeggen.

ja dit vind ik eigenlijk ook wel.

-

Ja snap ik, maar als jij je als buitenstaander op die manier met haar gaat bemoeien dan lok je zulk gedrag ook uit en dan wordt het een wisselwerking. TS komt bijvoorbeeld over alsof ze zich enorm stoort aan het feit dat dat zusje geen waarde hecht aan haar school, terwijl dat niet iets is waar TS zich mee zou moeten bemoeien. Het is niet oke van dat zusje om zich zo te gedragen maar als de vriendin van mijn broertje zich zou met mij zou bemoeien in mijn huis dan zou ik daar ook pissed van worden.

Oh wow. Dit is echt superkut.
Ik zie even geen kant en klare oplossing, maar ik wil wel even zeggen dat jij een goede keuze hebt gemaakt om te laten zien dat je het hier niet mee eens bent.

Om het even duidelijk te maken: het interesseert me geen drol wat zij met d’r leven doet, dat moet ze inderdaad allemaal zelf weten en daar heb ik niks mee te maken. Ik was inderdaad ook anderhalf jaar lang van mening dat ik beter mijn mond kon houden omdat zij inderdaad in dat huis woont en ik niet. Maar ik vind absoluut niet dat ik me altijd maar moet laten pesten, irriteren, uitschelden puur en alleen omdat het in het huis gebeurt waar zij woont.
Aan de gebeurtenis van vorige week zijn al heel veel dingen aan vooraf gegaan, vorige week was eigenlijk de eerste keer dat ik écht mijn mond open heb getrokken tegen haar, puur om het feit dat ze mijn vriend zo stond uit te lachen en omdat het ook gewoon een ontzettende opeenstapeling van irritaties was.
Ik benoemde deze situatie natuurlijk ook alleen zo uitgebreid omdat dit het punt is geweest waarop het echt uit de hand gelopen is.
Ik heb me nooit op wat voor manier dan ook met haar of haar levensstijl bemoeid, laat dat even duidelijk zijn…

Het was inderdaad achteraf gezien niet slim om op dat moment bij mijn vriend thuis te gaan leren, maar dit was omdat bij mij thuis op dit moment een verbouwing plaatsvindt, mijn vriend zou me iets uitleggen en zijn zusje zou op die dag eigenlijk de hele dag op school zitten.

Bedankt voor de reacties iedereen trouwens, lief dat jullie allemaal meedenken.

Dit klopt inderdaad. Er zijn wel honderd dingen gebeurd die ik hier natuurlijk niet allemaal ga benoemen, want daar gaat het uiteindelijk ook niet om.
En eerlijk: bij welke persoon zou nou niet op een bepaald moment de bom barsten als er zo veel is voorgevallen, en vind ik ook nog dat ik voor deze situatie rustig en netjes ben geweest. Ik heb nooit gescholden met iets en geweld gebruiken dat zou ik al helemaal nooit doen…

Ik vind dat je daar echt heus wat van mag zeggen! Ook al is het haar huis. Ze doet het ‘expres’. Kijk: ze wilt even een lekker muziekje op doen voor de gezelligheid. Oke daar moet je dan maar mee leven en even boven zitten ofzo. Maar dit zusje deed dit waarschijnlijk expres om de TS en haar vriend te stangen.

Dat vind ik gewoon niet kunnen. Ik vind het echt erg voor je. Ik ben ook echt zo’n type die niks durft te zeggen. Vind het igg knap dat je dit gedaan hebt!

Wat een raar meisje ja. Ik hoop echt voor jou en je vriend dat ze snel uit deze extreme puberfase komt. En tot die tijd negeren… Want zoals je zei, dat ze er een mes bij wilde pakken, straks doet ze het echt. En dan kan het wel zijn als ‘‘zelfverdediging’’ maar ze kan ook zo gek in haar hoofd worden dat ze wél echt steekt. Heeft ze verder geen stoornissen/aandoeningen ofzo? Want de meeste meiden van 20 jaar beseffen toch wel een beetje dat ze nu deel uit maken van de maatschappij…

Ja maar als TS al bijna 2 jaar daar dagelijks komt, dan is het voor haar ook een beetje ‘thuis’ geworden denk ik. Dus dan vind ik het absoluut niet vreemd dat je er dan iets van zegt.

Ontopic: Ik heb verder ook niet echt een advies, maar ik denk dat je het er echt even met je vriend over moet hebben. Want anders gaat het misschien wel rotten zeg maar en gaat het voor problemen zorgen in je relatie.
Misschien dat hij het er met zijn ouders over moet hebben en anders probeer je het uit te zingen, totdat jullie gaan samenwonen…
Heel veel succes in ieder geval!

Pfoeh lastig! Schoonfamilie krijg je er nou eenmaal bij!
Allereerst valt je schoonouders weinig te verwijten vind ik. Tuurlijk zijn zij de gene die haar er op aan kunnen spreken maar ze beschermen haar en dat vind ik ergens best logisch, dat zouden mijn ouders waarschijnlijk ook doen.
Ik zou er zo veel mogelijk over praten met je vriend en zeggen hoe rot je je hier over voelt. Je moet echt voorkomen dat je je vriend laat kiezen tussen jou en zijn familie! Dan gaathet sws fout!
Verder heb ik niet echt tips, sorry :frowning_face:
Tanden op elkaar en negeren!

Omg wat erg!!! Zou zo geen oplossing weten behalve dat die ouders de enigen zijn die haar hierop serieus kunnen aanspreken maar als zij dat ook al niet doen? Wat een rot kind serieus. In het vervolg maar nooit meer bij hem thuis leren, en misschien heb je nu ook wel een statement gemaakt door met Pasen niet bij hen te komen. Zien ze misschien in dat het geen typische broer-zus ruzie is.

Ja precies dit! Als zij inderdaad graag op dat moment muziek wilde luisteren om 't een of ander dan zou ze dat ook gewoon tegen mijn vriend/ons kunnen zeggen, dan kom je met z’n allen heus wel tot een goede oplossing.
Dit was gewoon echt lawaai maken om het lawaai maken, zo ook haar telefoonvolume op de hoogste stand zetten en dan met een zelfingenomen blik als een gek gaan lopen appen bij ons aan tafel, terwijl haar telefoon normaal altijd op stil staat… dan vraag ik me toch af waar dat dan voor nodig is, behalve iemand irriteren dan.

Dankjewel :slightly_smiling_face: Ik hoop het ook echt… Ik vind het vooral zielig voor mijn vriend, hij is echt een ontzettend lieve en rustige jongen en het doet hem ook echt pijn dat zijn zusje zo hatelijk doet. Op dat gebied kan ik maar moeilijk geloven dat zij broer en zus zijn.

Ik heb verder geen idee of ze iets van een stoornis heeft… ik heb er wel al eens over nagedacht, want in mijn ogen gedraag je je inderdaad niet zo als je 20 jaar oud bent… ik heb dat in ieder geval nog nooit gezien.