Prilheid weg of liefde weg?

Hi there,

Ik ben nieuw hier, nouja ik lees altijd wel wat forums, maar ik had nog nooit een account. Ik heb nu jullie hulp eigenlijk wel een beetje nodig.

De laatste tijd voel ik me niet meer heel speciaal voor mijn vriend.
Mijn vriend zegt pas goeiemorgen na een uur. Hij had me al wel getagd en op facebook heel veel geliked op van die pagina’s. Hierdoor voel ik me een beetje vergeten of onbelangrijk. Het is ook vaak geen goeiemorgen maar gewoon: ja zo kut/goed geslapen of bah wat vroeg. Bij het slapen gaan zeg ik nog wat en terwijl ik nog wat aan het zeggen ben gaat hij offline en slapen. Ook hoor ik amper dat hij van me houdt of hij laat het amper merken. Ik zie hem alleen in het weekend en dan zegt hij het ook niet echt. Als ik hem een lief berichtje of mailtje stuur of hem een lieve tweet zegt hij er niks over. Alsof het niet bestaat. Ik had voor mezelf besloten om dus ook niks meer te sturen tot hij het doet maar ik vind het fijn om iemand te laten weten dat hij veel voor me betekend. Ik stuur zoiets trouwens niet elke dag maar 1x in de 2 weken. Is dat irritant of opdringerig misschien? Het zijn meestal maar een paar korte zinnetjes, geen ellenlange mails. Toen ik laatst vertelde dat ik me niet zo lekker in mn vel voelde zitten, vroeg hij niet verder alsof hem het niet boeide. En ook doet hij nogal of ik niks kan en niet slim ben en niet echt iets kan en minderwaardig ben. Alsof ik op school niks doe en hij op zn werk zoooooveel meer. Ook maakt hij alleen maar sexueel getinte opmerkingen en grapjes. Ik voel me niet meer speciaal en meer een soort van: ja nu heb ik een vriendin oke leuk maar boeie. In het begin was dit wel anders. Toen hoorde ik regelmatig iets liefs of deed hij iets speciaals. Dat heb ik ook tegen hem gezegd, hij wil eigenlijk nergens over praten want het boeit hem niet en vind dat alles wel goed is zo. Ook zegt hij dat de prilheid weg en alles over is gegaan een meer serieuze relatie, vindt hij en dat jongens eigenlijk niks laten merken omdat het volgens hun allemaal wel goed gaat hebben ze het idee. Maar hij zei dat hij me wel leuk vond en het nooit zou uitmaken. En of ik dan een lijst wou me hoe geweldik wel niet was. Hij werd er gewoon boos om toen ik het aangaf dus ik durf het niet echt nog een keer te zeggen. Stel ik me ontzettend aan omdat ik me niet echt gewaardeerd of speciaal of geliefd voel of klopt het echt niet helemaal?
Doet jullie vriend wel eens iets om jullie te laten merken dat je speciaal bent?

Hoe lang heb je met hem? Ik vind het inderdaad wel meevallen maar ik ben ook niet een romantisch of gevoelig persoon.

Zo goed als 6 maanden! Misschien ietsjes langer.
Zo komt er weer een voorbeeld: Toen we 6 maanden hadden stuurde ik hem een ontzettend lief berichtje, niet al te lang want hij is vrij druk met werk in de ochtend, maar hij heeft er nooit op gereageerd of zelfs iets over gezegd.

ik zal het even zo beantwoorden. (kan je de volgende keer alsjeblieft enters/alinea’s invoegen? Dat maakt het voor iedereen makkelijker lezen =) )

Mijn vriend zegt pas goeiemorgen na een uur. Hij had me al wel getagd en op facebook heel veel geliked op van die pagina’s. Hierdoor voel ik me een beetje vergeten of onbelangrijk. Het is ook vaak geen goeiemorgen maar gewoon: ja zo kut/goed geslapen of bah wat vroeg. Bij het slapen gaan zeg ik nog wat en terwijl ik nog wat aan het zeggen ben gaat hij offline en slapen. Ook hoor ik amper dat hij van me houdt of hij laat het amper merken. Ik zie hem alleen in het weekend en dan zegt hij het ook niet echt. Als ik hem een lief berichtje of mailtje stuur of hem een lieve tweet zegt hij er niks over. Alsof het niet bestaat. Ik had voor mezelf besloten om dus ook niks meer te sturen tot hij het doet maar ik vind het fijn om iemand te laten weten dat hij veel voor me betekend. Ik stuur zoiets trouwens niet elke dag maar 1x in de 2 weken. Is dat irritant of opdringerig misschien? Het zijn meestal maar een paar korte zinnetjes, geen ellenlange mails.
Social media is een slechte vorm van communicatie omdat je elkaar dus soms anders begrijpt. Veel jongens denken er ook niet echt bij na om snel te reageren of iets anders. Dus dit wilt nog niets zeggen. Als jullie nog niet zo lang samen zijn kan ik begrijpen dat ie niet zegt dat ie van je houdt.

Toen ik laatst vertelde dat ik me niet zo lekker in mn vel voelde zitten, vroeg hij niet verder alsof hem het niet boeide. En ook doet hij nogal of ik niks kan en niet slim ben en niet echt iets kan en minderwaardig ben. Alsof ik op school niks doe en hij op zn werk zoooooveel meer. Ook maakt hij alleen maar sexueel getinte opmerkingen en grapjes.
hier moet je gewoon duidelijk zeggen dat je het niet leuk vind. En ik vind het niet echt normaal daqt ie je dan kleineerd. Dus kom voor jezelf op, en als ie niet veranderd moet je misschien erover na gaan denken of ie je echt waard is

Ik voel me niet meer speciaal en meer een soort van: ja nu heb ik een vriendin oke leuk maar boeie. In het begin was dit wel anders. Toen hoorde ik regelmatig iets liefs of deed hij iets speciaals. Dat heb ik ook tegen hem gezegd, hij wil eigenlijk nergens over praten want het boeit hem niet en vind dat alles wel goed is zo. Ook zegt hij dat de prilheid weg en alles over is gegaan een meer serieuze relatie, vindt hij en dat jongens eigenlijk niks laten merken omdat het volgens hun allemaal wel goed gaat hebben ze het idee.
dus omdat het nu een serieuze relatie is hoeft ie niet meer te laten merken dat ie van je houdt? Hoeft ie niets speciaals meer voor je te doen want hij heeft je toch al? Nee dus. Mijn vriend doet elke dag moeite voor me uit zich zelf omdat ie van me houdt, ik zeg niet dat jou vriend dat elke dag moet dan, maar in ieder geval af en toe. Praat met hem en zeg dat je het liever toch hebt dat ie wat meer affectie toont.

Maar hij zei dat hij me wel leuk vond en het nooit zou uitmaken. En of ik dan een lijst wou me hoe geweldik wel niet was. Hij werd er gewoon boos om toen ik het aangaf dus ik durf het niet echt nog een keer te zeggen. Stel ik me ontzettend aan omdat ik me niet echt gewaardeerd of speciaal of geliefd voel of klopt het echt niet helemaal?
Doet jullie vriend wel eens iets om jullie te laten merken dat je speciaal bent?
je stelt je niet aan. Als je nog verder wilt met je vriend moet je echt met hem gaan communiceren. Dat is ongelofelijk belangrijk, zeg waarmee je mee zit, als hij niet wilt luisteren of zelfs boos wordt dan moet je echt nadenken of je niet beter verder kan zonder hem.

Ja ik vind echt dat je je veel te veel focust op social media. Voor sommige mensen is dat gewoon niet zo belangrijk.

Debiel… Je verdient veel beter

Eh wat? :’) Zo vervelend klinkt die jongen ook weer niet.

Je focust je inderdaad wat te veel op social media. De meeste mannen zijn daar niet zo van, ja in de beginperiode wel, maar daarna neemt dat af. Dat is een normale, gezonde ontwikkeling in je relatie.
Verder wil ik je als tip geven dat je het moet communiceren. Hij geeft zelf aan dat hij het allemaal wel goed vind zitten, dus als jij vindt dat er dingen fout zitten dan zal jij die naar hem toe moeten communiceren.

De vorige keer wou ik het face to face overleggen, helaas was de mogelijkheid er niet vanwege de afstand en het tijdstip. Bellen of skypen wou hij ook niet. Hij wou eigenlijk helemaal geen gesprek. Hij zei dat hij al extreem druk en moe was omdat hij die dag had gewerkt en dus niet nog meer gezeur wou. Ik heb het toen toch gezegd via social media, ontzettend dom natuurlijk maar hoe moet ik het anders doen op zo’n moment, omdat het mij ontzettend dwars zat.

Toen ik de volgende dag thuis was gebleven, was hij vroeg thuis en ik heb toen aangegeven dat ik best naar hem toe wou komen voor 3 uurtjes om het uit te praten en nog even goed af te sluiten face to face. Ook dat wou hij niet. Alsof hij geen confrontatie wil.

Ook wordt het afspreken de laatste tijd minder. Tuurlijk, als hij ziek is het niet handig dat ik langs kom, of als ik een toetsweek heb kan het eigenlijk ook niet. Toch ben ik bereid om er van alles aan te doen om elkaar toch even in het echt te kunnen zien, hij lijkt dat niet zo te doen. Ook lijkt het alsof hij het niet zo erg vindt en het hem vrij weinig doet dat hij mij nu 3 weken niet zit. Ik vind het wel ontzettend jammer en geef dat zeker duidelijk aan hem aan.

Jongens…

Dit had ik ook met mijn ex. Op een gegeven moment ga je er dan lieve dingetjes uit ‘trekken’, en dat is ook niet de bedoeling. Maar hij had ook helemaal niet in de gaten dat ik er zo mee zat, zelfs als ik het zei. Op een gegeven moment zei ik tegen hem dat ik wilde dat alles weer goed was, en toen reageerde hij zo verbaasd, hij dacht dat we de beste relatie ooit hadden.
Ik heb het hier uiteindelijk om uit gemaakt omdat ik het lastig vond ‘gewoon’ te aanvaarden dat hij wel van me hield, maar achteraf weet ik niet of dat het beste was.
Ik denk dat je voor jezelf moet beslissen of jij dit nog een hele tijd zo kunt, of dat je echt die aandacht nodig hebt.

Iedereen heeft z’n eigen karakter, ook in relaties. De ene is romantisch aangelegd en heeft veel bevestiging nodig, de andere is meer realistisch en is niet zo voor het geven van complimentjes of melig gedoe. Ook op dat vlak moet er een klik zijn; als die er niet is, dan kan dat voor heel veel frustraties zorgen. Daarom moet je kijken of jij in staat bent om er minder belang aan te hechten, want het lijkt mij niet dat hij ineens voor een andere aanpak zal gaan.

Ik snap het. Het is inderdaad erg lastig om er mee om te gaan op dit moment. Ik weet niet zo goed wat ik nou wil. Ik ben bang dat ik spijt krijg. Ergens ben ik bang dat hij niet echt van mij houdt en ergens denk ik ook wel dat het meevalt en hij het dus wel doet. Ik wil het zeker niet uit hem gaan trekken en ga de komende tijd gewoon wat minder aandacht er aan geven denk ik. Als het echt heel raar wordt en niet goed voelt zal ik wel kijken wat ik doe. Maar af en toe een kleine reactie op een lief berichtje zou wel fijn zijn, maar ik weet niet of ik dat van hem mag verwachten…

Misschien eens een idee om het hem ‘minder makkelijk’ te maken, en hem terug te laten jagen?
Ik weet niet hoe het in het begin van jullie relatie was, maar toen deed hij mss meer moeite omdat jij je wat afstandelijker hield. Hij moest voor jou vechten als hij jou wou. Nu doe jij meer moeite, en krijgt hij het gevoel mss dat hij niets hoeft te doen, want jij doet dat toch, dat is hij ondertussen gewoon. (als je snapt wat ik bedoel).
Laat hem terug eens iniatief nemen om na jou te komen, om slaapwel of goeiemorgen te zeggen. Laat hem eens een leuke date plannen.?

Dit komt volgens mij vaker voor in relaties, zowel bij jongens als meiden. Ik weet niet hoe lang jullie een relatie hebben, maar het zou best wel eens kunnen dat het prille/het nieuwe een beetje eraf is. Misschien heeft hij niet eens door dat hij zo doet, jongens zijn gewoon een beetje onhandig met dit soort dingen.
Ik vind trouwens wel dat je je echt heel erg focust op facebook/twitter/whatsapp. Mijn vriend zit haast nooit op z’n mobiel en als hij dat wel zit vergeet hij ook een berichtje te sturen. En dat heeft niks te maken met elkaar niet leuk vinden/niet van elkaar houden. :slightly_smiling_face: Als je het echt vervelend vindt zou ik het nog eens aankaarten dat je misschien wat meer ‘aandacht’ nodig hebt, dat je dat fijn zou vinden. Succes!

Ik zou me hier eigenlijk ook wel slecht om voelen. Zomaar offline gaan zonder iets te zeggen, nooit reageren op een lief berichtje, altijd seksuele opmerkingen, je naar onder halen. Ik had het waarschijnlijk al uitgemaakt als mijn vriend me zo behandelde. En dan zeker als het na 6 maanden al zo is. Ik vind het ook maar een slap excuus dat ‘dit nu eenmaal een serieuze relatie is.’ Ik ken mensen die meer dan 30 jaar getrouwd zijn, en die halen hun partner niet naar onder en hebben nog steeds romantische momenten.

Niet iedereen moet superromantisch aangelegd zijn en spontaan hele essays over vlinders in de buik schrijven, maar als je vriendin iets liefs zegt, kun je op zijn minst iets antwoorden.

Nee dat klopt. Niet iedereen is dat, maar zeker omdat hij in het begin duidelijk wel moeite deed en zeker altijd wel iets liefs zei uit zichzelf of wel reageerde erop, is het nu vervelend en raar dat hij dat niet meer doet. Tuurlijk is het allemaal wat minder, maar toch moet het niet zo zijn dat het inderdaad helemaal weg is.

Ik weet ook niet zo goed wat ik er eigenlijk mee moet doen. Aan de ene kant denk ik: bekijk haar maar. Ik ben er klaar mee. Mede omdat hij ook op social media, instagram kuchkuch, op allerlei foto’s van meisjes die hij kent reageert en alles liked, maar mij eigenlijk compleet erop negeert en niks liked. Zeker omdat ik op die manier ook ‘genegeerd’ wordt is dat nog extra pijnlijk. En ook omdat ik laatst heb aangegeven dat ik me niet meer gewenst en speciaal voelde voor hem. Maar als ik het uitmaak ben ik ergens ook bang dat ik een foute keus maak en dat ik spijt krijg. Ik zo ontzettend erg in twijfel.

Ik ben ook van plan om hem iets meer moeite te laten doen. Ik ga sowieso de komende 2 weken niet echt meer iets liefs en speciaals doen denk ik. Als hij toch niet reageert, waarom zou ik dan nog een beetje ‘moeite’ doen. Het is een eigenlijk niet eens een moeite, omdat ik het wel heel erg meen wat ik zeg, maar toch. In het begin deed hij wel wat meer moeite. Hele lieve, lange berichtjes, briefjes in mn tas, zulke dingen. Aankomende woensdag zie ik hem weer. Ik had 4 maanden geleden kaartjes geregeld voor Youp van 't Hek dus dat is een soort van ‘date’ die we dan hebben. Hopelijk doet hij die avond ook wat moeite…

Ik herken dit wel een beetje van mijn eigen relatie hoor, en het is best vervelend. Je moet je er alleen niet te snel onzeker door gaan voelen want zoals al eerder hier gezegd, sommige jongens zijn een beetje onverschillig op dat gebied en maakt het allemaal niet zo veel uit. Ik zou als ik jou was wel inderdaad de relatie op een wat lager pitje zetten en niet zo veel moeite meer doen, kijken hoe hij daar op reageert. Als hij dan weer ineens wat liever wordt en je merkt dat ie graag bij je wil zijn enz zou ik wel zeggen dat je het toch wel leuk zou vinden om af en toe een beetje bevestiging op z’n minst te krijgen als je iets liefs voor hem doet.

Mijn vriend is nogal wisselvallig op dat gebied, soms is ie een weekje best afstandelijk en dan als ik hem een tijdje niet heb gezien dan zegt of doet ie toch wel lieve dingen enz. Ik vind dit zelf best vervelend dat wisselende de hele tijd, maar heb inmiddels wel geleerd er mee te leven haha

Succes!

Dat lage pitje probeer ik heel erg. Erg lastig nog, maar gelukkig heb ik een toetsweek dus kan ik mij even daarop focussen. Telefoon uit, laptop weg, even kort reageren en dan weer verder. Volgens mij vindt hij het zelfs niet eens erg dat ik zo weinig online ben deze dagen. :C

Mijn vriend was eerst deed eerst veel moeite, toen wat wisselvalliger, zoals die van jou, en nu eigenlijk niks. Ik vind dit ook vervelend dus ik ga het hem zeker duidelijk maken mocht hij me ‘missen’.

-------------------------------
Bah. Nu begint hij ook weer of ik niet een leuke foto kan sturen. En ja, hij stuurt voorbeelden ervan. Voornamelijk van die pornoactrices die er sexy bijliggen in lingerie of zelfs bloot. Af en toe kan hij best een foto krijgen. Dit is meestal zonder zichtbare delen. Gewoon van een stukje ontblote schouders en mn hoofd zodat het duidelijk is dat ik niks aan heb, maar verder niks anders. Who knows what happens. Maar nu vraagt hij ook weer meer. Ik heb hier totaal geen zin in. Ik voel me niet meer echt gerespecteerd en zeker omdat hij niet reageert op lieve berichtjes of zelf iets liefs stuurt. Ik heb hem ook gezegd dat hij meer moeite daarvoor moet doen mocht hij dat willen (uiteindelijk zou ik toch niks sturen). Hij gaf aan dat meisjes er waren om jongens te verleiden. Ja leuk en aardig en jongens dan? Nou, die vraag negeerde hij en hij zei ook geen moeite te willen doen.

Ik krijg nu helemaal het gevoel dat ik meer een soort vaste fuckbuddy voor hem ben geworden, dat echt een vriendin. Lekker dit.

Update:
Na hem 2,5 weken niet te hebben gezien, zie ik hem morgen gelukkig weer. We gaan naar de schouwburg samen met mijn ouders. Omdat ik midden in een tentamenweek zit, komt hij pas na het eten en dan gaan we gelijk door. Veel kan niet met hem praten dus. In deze 2,5 weken heb ik niks gehoord over verliefd zijn of een reactie op mijn berichtjes. De enige keer dat ik heb gehoord: i love you was in een dronken spraakmemo toen hij dit weekend uit was met zijn vrienden. Geen idee of hij het meende, hij was tenslotte dronken en typte alleen maar onzin. Nu loopt hij al een paar dagen alleen maar seksuele opmerkingen te maken over dat ik sexy foto’s moet sturen. Nouja moeten gebruikt hij niet, maar hij zou het wel HEEEEEEELLLL leuk vinden. Ook vroeg ik waarom ik dat zou sturen. ‘Ja omdat je van me houdt’ en toen zei ik als een soort pestreactie: is dat zo ja? Hij: niet? Oke dan is het uit. Ik negeerde die opmerking maar gewoon want het was meer een grapje. Verder zei hij ook: ja ik kom alleen voor Youp van 't hek en dan zo’n seksmiley die wij gebruiken als we willen zeggen: seks. En toen vroeg ik ook van: kom je ook voor mij? Zijn reactie: oja en voor jou *sekssmiley*.
Ik voel me echt een fuckbuddy worden. Is dit nou typisch jongensgedrag of ziet hij me echt niet meer als vriendin?
: