preppy

waar denk je aan bij het woord ‘preppy’?
kledingstijl, lifestyle,merken,?

Golf, tennis, hockey en gooische vrouwen + de kleding die ze dragen.

http://lilyincanada.files.wordpress.com/2012/05/lauren.png

http://girlrenegade.org/pics/2003_nov_preppy.jpg

Zou geen merken weten te noemen. Heb echt geen idee welk merk wat voor kleding heeft XD

Ik moet dan gelijk aan Gossip Girl denken, haha, met die geruite rokjes enzo. Merken denk ik Ralph Lauren, en lifestyle…Ehm, gewoon luxe leven, veel geld hebben, mooie duren dingen kopen.

Blair Waldorf (:

De Amerikaanse kak xD

Kledingstijl van mensen die over het algemeen boven modaal verdienen, aan golf/tennis/polo/hockey doen en naar een dure (kost)school gaan.

Zoals hierboven dus :’)

Ja precies. ‘t Gooi en alles wat ermee te maken heeft en ermee geassocieerd wordt. :’)

ja alles hierboven en nog 1 merk tommy hilfiger

tommy hilfiger, echt.

Oja en Lacoste. En ik associeer Abercrombie & Fitch er ook mee. Komt vooral omdat mijn halve hele school daarin rondliep btw.

Haha, leuk!

Het Gooi is trouwens over het algemeen niet ‘preppy’… aangezien veel mensen daar ‘nieuw geld’ bezitten en er graag mee ‘flaunten’ is hun stijl vaak wat meer ‘ordinair’.

(Wat veel aanhalingstekens, :stuck_out_tongue:)

Nee, maar ik geloof dat mijn kledingstijl wel een beetje preppy is.

http://i47.tinypic.com/mrtyfk.jpg

http://i49.tinypic.com/ru4d8h.jpg

http://i49.tinypic.com/2qties4.jpg

http://i49.tinypic.com/28v3adi.jpg

Mwoah ik vind het Gooi echt wel preppy hoor, in de 5 jaar dat ik er op school heb gezeten ben ik dit soort dingen vaak genoeg tegen gekomen :stuck_out_tongue: Maar 't neigt inderdaad soms ook wel naar ordinair, al ligt het ook wel eraan hoe het gecombineerd wordt.

^ Het ligt er ook aan waar je in het Gooi komt. In Blaricum is het ‘glittergehalte’ hoger dan bijv. in Naarden. :stuck_out_tongue:

Geeeen idee of daar echt verschil in zit :stuck_out_tongue: Ik zat in Bussum op school maar er zaten mensen van… vrijwel overal daar. Huizen, Naarden, Blaricum (die waren inderdaad wel ‘erger’ om het maar zo te stellen), Hilversum, ga zo maar door. :'D

Totdat ik er ging wonen !
Mijn opa en oma wonen in het oude dorp van Blaricum, de albert heijn daar is een modeshow: wie heeft de mooiste auto, wie kan het beste met zijn/haar hummer manoeuvreren door de smalle paadjes van het dorp, en nog net niet mensen van hun fiets rijden, hoe zien we eruit.
Mijn nichtje daarentegen woont een straat verderop, en die is een beetje combinatie van preppy (blazers alom, maar wel met vans, of hakken, treggings, etc.) en ordinair (overmatig zonnebanken icm extensions), en dat is meer de jeugd, die ook met mensen uit Hilversum en Utrecht omgaan.
Ik woon meer richting Huizen, en daar is het … lichtblond haar&extensions, uggs, niet al te gek.

^ Ja sorry, ik vind veel zonnebanken, lichtblond geverfd haar, extensions en uggs ordinair. Dat bedoelde ik dus. :stuck_out_tongue:

Daar is niks sorry’s aan, ik heb nu best lichtblond haar, m’n extensions draag ik eigenlijk niet echt, en na 2x zonnebanken is m’n vriend al like… mm, misschien moet je je haar donkerder verven (naar lichtblond, heb nu echt ultra licht koelblond, aka porno).

A&F, Hilfiger, McGregor en Lacoste. Ik ken mensen die dit dragen en hartstikke aanrdig zijn, dus voel je niet aangesproken, maar als je veel kleding van deze merken hebt kan je kledingstijl wel een beetje preppy zijn (wat ik overigens vaak best leuk vind staan).