[poll] Mogen ouders de pakketten van hun kinderen open maken?

Mogen ouders pakketten of brieven van hun kinderen zonder toestemming bekijken of openen?
  • Ja
  • Nee
  • Weet niet/misschien

0 stemmers

Ik zag dit topic: http://forum.girlscene.nl/forum/seks-zo/help-dildo-309523.0.html
En daar lees ik dat familieleden elkaars bezorgde pakketten en brieven openmaken. Wat vinden jullie daarvan? Ik wil niet dat mijn ouders mijn pakketten of brieven openmaken, alleen als ik het aan ze vraag (bv lastige brieven van de belastingdienst ofzo). Wat vinden jullie ervan?

Nee, dat is pure privacy. Ik mag dat van hun niet openmaken, zij dat van mij dan ook niet.

Bij ons is het gewoon normaal dat mn ouders mijn brieven en pakketjes openen. Ik heb niks te verbergen ofzo dus zit er verder ook niet mee

Mijn ouders maken wel eens mijn brieven open ja. ‘‘Vroeger’’ vond ik dat niet zo erg, alleen maar onschuldige shit was het toen. Maar als ze nu financiele troep open maken kan ik daar goed pissig om worden. Niet eens perse omdat ze het lezen, maar meer om het feit dat ze het eerder lezen dan ikzelf, terwijl het toch echt mijn financiën zijn. Pakketjes maken ze niet open, maar meestal vragen ze er wel naar wat voor boeken/kleren ik nu weer binnen heb. Maar eigenlijk bestel ik nooit iets zonder dat mijn ouders ervan op de hoogte zijn, simpelweg omdat ik soms echt moet worden afgeremd met online spul bestellen :grinning_face_with_smiling_eyes:

Mijn ouders mogen mijn brieven en pakketjes openmaken; ik heb liever niet dat mijn broers dit doen. Mijn broer bemoeit zich namelijk heel vaak met dingen die ik koop/ heb gedaan dus vind het niet relaxed als hij ook nog eens in mijn pakketjes of brieven zal gaan rondsnuffelen.

Nee absoluut niet, heb ik ze lang geleden ook goed duidelijk gemaakt… Ook al ontving ik totaal geen interessante dingen en niet veel, ik wil dat mijn brieven gewoon ongeopend blijven. Tegenwoordig ontvang ik veel meer pakketjes, bestellingen enzo of ebay dingen, en die leggen ze dan heel netjes in mijn kamer neer.
En als ik brieven ontvang, dan zeggen ze wel eens van: ‘‘je hebt een brief ontvangen, waar is die van?’’, maar dan hoef ik het ze niet uit te leggen ofzo

Hangt er vanaf of je nog afhankelijk bent van je ouders of niet vind ik. Toen ik nog thuis woonde, was naar mijn mening hun recht om open te maken wat door de brievenbus kwam. Nu zou ik het wel raar vinden, omdat ik dus op mezelf woon. Maar sowieso als je -18 bent vind ik dat ze dat recht hebben.

Dat is gewoon prive. Heb zou vroeger ook niet eens in mijn vader opgekomen zijn om het open te maken. hij respecteerde gelukkig mijn privacy.

Nee dat is privé.
Mijn moeder maakte vroeger wel eens mijn brieven open, toen nog gewoon rabobank enz dus niks bijzonders.
totdat ik een brief kreeg van me pshycoloog (daar wist zei niks vanaf) en toen maakte ze t gewoon open, super onrespectvol en ben daar ook zo boos om geworden. Sinds dien doet ze t niet meer :")

Ligt eraan hoe oud je bent. Kijk, als je als minderjarige allemaal rare pakketjes krijgt of echt superveel besteld via internet of zo, vind ik het best logisch als je daar als ouder eens naar kijkt. Maar als je gewoon eerlijk bent over wat voor post je krijgt, hoeft dat niet.

Mijn ouders vragen nu zelfs nog wel eens wat ik heb gekregen, gewoon uit interesse. Ik geef ook altijd gewoon eerlijk antwoord. Zij maken mijn post niet open en ik die van mijn ouders niet, we vertrouwen elkaar daar nu wel in.

Mijn ouders weten meestal wel of ik iets besteld heb. Dus ik vind het ook niet zo erg als ze mijn brieven/pakketjes open maken. Maar eigenlijk doen ze dat ook nooit.

Ja. Ik vind dat je als ouders toch een bepaalde verantwoordelijkheid met je meedraagt tot je kind 18 is, en hier hoort een zekere vorm van controle ook bij. Dit moet echter niet verder gaan dan bijv. kijken op een envelop wie de brief verstuurd heeft/welk bedrijf het pakket geproduceerd heeft of wat dan ook. Als je hele brieven gaat lezen, is dat gewoon verstikkend. Maar in andere gevallen is het gewoon bescherming.

Hier thuis zou ik er geen problemen mee hebben als mijn ouders mijn pakketten open zouden maken aangezien ik niet te verbergen heb voor hen. Mijn ouders maken daarentegen nooit pakketten open, maar vragen vaak wel uit nieuwsgierigheid wat erin zit.

Plus ik zou het niet fijn vinden als ze het wel deden.

nee,

net hetzelfde als elkaars inbox wachtwoord kennen zodat ze zien welke mails binnenkomen.

als je kind vragen heeft over zijn/haar brief, deel je het met je ma of pa. (doe ik ook soms)

Het kind moet het als eerste lezen, daar gaat het vooral om.

Wow ik schrik er echt van dat sommige ouders de post van kinderen open maken. Post is toch niet voor niks gericht aan 1 iemand? Anders staat er wel ‘Familie…’ Ik zou het drieduizend keer niks vinden als mijn ouders dat deden. Niet omdat ik iets te verbergen heb, maar omdat het gewoon van mij is en niet van hun en ik dus mag beslissen wat ermee gebeurt.

Dit eigenlijk, onder de 18 viel ik natuurlijk qua verzekeringen e.d. onder die van hun dus als zij die brieven openmaken vind ik dat ook meer dan normaal. Ook qua bankzaken vond ik het tot mijn 18e wel normaal. Maar mijn moeder liet en laat eigenlijk altijd alles op mijn bureau gesloten liggen zodat ik zelf ook leerde om bankbrieven e.d. door te nemen en dan borg zij het op in een soort administratiemapje. Ze vraagt bij pakketjes wel altijd uit nieuwsgierigheid wat ik gekocht heb omdat ze ook helemaal verzot is op ebay nu haha, maar zelf openmaken van pakketjes doet ze dus al helemaal niet.