[poll] Abortus

Abortus?
  • Voor
  • Tegen
  • Anders namelijk…

0 stemmers

Ben benieuwd hoe de meningen hier verdeelt zijn over abortus?

Ik ben voor.
Baas in eigen buik en zo. c:

Misschien moet je er even je eigen mening bijzetten.

Ik heb er niks tegen als het echt niet anders kan, maar als je gewoon voor het kind kan zorgen enz. dan vind ik dat je het echt moet houden.

Zolang je het niet als voorbehoedsmiddel gebruikt. Succes.

Ik heb er niks op tegen, zolang je het inderdaad maar niet als voorbehoedsmiddel gebruikt en er niet te makkelijk over doet…

okeej

ik ben tegen abortus, tenzij de moeder in levensgevaar is. maar dit is zelden het geval, voor de rest zie ik niet hoe een abortus vóór adoptie kan gaan.

Vind ik ook.

Ik ben voor :’).

ik ben er op tegen als je bloed eigen kind is ik neem pas als ik klaar voor bent
ik ben nog zelf een kind

OP TEGEN EIGEN SCHULD DIKKE BULT , is je eigen verantwoordelijkheid.
abortus=moord

als het je ‘eigen’ schuld is dan ben ik tegen, maar als het bijvoorbeeld door verkrachting komt niet. Onder eigen schuld versta ik: seks hebben en de condoom scheurt bijvoorbeeld.

Indd. En als je het kind geen goed leven kan bieden moet je het ook niet houden vind ik.

Omdat het in sommige gevallen niet mogelijk is voor de moeder om een zwangerschap te doorstaan, ivm school/werk. En wat nou als een meisje verkracht is, moet ze dan lekker met de baby van haar verkrachter in haar buik lopen? Plus, adoptie vraagt ook mentaal veel meer van je dan abortus omdat je dan je kind erger mist dan als je hem niet zolang bij je hebt gedragen.

ik vind dat ‘een kind geen goed leven kunnen bieden’ een ontzettend zwak excuus is. dit is een excuus dat iedere tiener zou kunnen gebruiken terwijl het zwanger worden in veel gevallen gewoon ‘pech’ is bij tieners.

daarbij valt dat ‘argument’ direct uiteen als je bedenkt dat er ook nog iets heel moois als adoptie bestaat.

.

Ik ben voor als het totaal niet je eigen schuld is. Bijv. door verkrachting oid.
Maar als je gewoon seks hebt en het onveilig doet vind ik het gewoon je eigen schuld is en ben ik dus tegen.

dan had het meisje (tenzij ze verkracht is) maar beter op moeten letten toen ze seks had. het is toch absurd dat iemands baan/school belangrijker is dan een volledig leven?

daarnaast vind ik het ook apart dat een meisje wel van het kind houdt als ze die in haar armen heeft gehad maar niet als het kind nog in de buik zit want blijkbaar mag je het dan wel vermoorden.