Politie academie

Hee,

Ik zit te denken om na mijn havo diploma een HBO opleiding te gaan volgen aan de politie academie. En dan graag een recherche opleiding. Maar ik kan er maar een vinden, en die is meteen master. Maar ik moet toch eerst bachelor halen en dan pas master? Of kom ik meteen op een master opleiding terecht?
En iemand ervaring met deze opleiding of school? En zit de academie echt alleen maar in Apeldoorn?

Volgens mij moet je eerst de vierjarige opleiding Politiekundige doen, daarna (of met elk ander hbo-bachelordiploma) kun je naar de master recherchekundige!
https://www.kombijdepolitie.nl/Opleidingen/Pages/opleiding-tot-politiekundige.aspx
https://www.kombijdepolitie.nl/Opleidingen/Pages/Opleiding-tot-recherchekundige.aspx

Dankjewel! Ik zie dat recherchekundige alleen in Apeldoorn aangeboden wordt, dat is wel jammer.

Ik ga volgende week naar de beroepenbeurs, en als daar de politie opleiding staat kan ik het vragen :slightly_smiling_face:

Maar ik denk dat wat Megane zegt klopt, dat je eerst die HBO politiekundige moet doen, en daarna door kan stromen.

Het is zo dat deze recherchekundige opleiding een hbo-master is. Hiervoor moet je is gewoon een willekeurige hbo opleiding hebben afgerond. Natuurlijk kijken ze wel naar je vooropleiding ivm je afstudeerrichting (zoals financieel, tactisch of forensisch). Zelf droom ik om ooit recherchekundige financieel te worden en ik volg nu gewoon een reguliere hbo opleiding.

De politiekundige is in principe een opleiding voor een startfunctie en hierna zal je dus niet zo mar de recherchekundige mogen doen. Her slimste is dus om een hbo opleiding in jou vakgebied te gaan doen.

En welk vakgebied is dat dan?

Het vakgebied waar jij je in wil specialiseren.

Nu komt mijn slechte eigenschap naar boven. Ik wil meteen zonder omwegen leren wat ik wil doen. En niet eerst al die studies, en jaren lang praktijkervaring.

Upje

Probeer het misschien niet te zien als omwegen. “Al die studies” en “jaren lang praktijkervaring” komen ontzettend goed van pas tijdens je master studie, en het kan net de doorslaggevende factor zijn waarop ze jou aannemen of niet.

Ja daar heb je gelijk in :slightly_smiling_face:

Up! Wil zelf ook naar de politieacademie.

Leuk! Welke studie?

Upje!

Upje!

Mmm…dat is best wel raar ja. Maar anderzijds snap ik wel dat ze liever iemand hebben die al een beetje ervaring heeft.

Nee, ik moet nog naar een open dag :slightly_smiling_face: Jij?

Ik zou ook wel naar de politieacademie willen, maar ik ben bang dat ik niet toegelaten wordt i.v.m. mijn slechte conditie :p. Dus eerst maar eens m’n conditie opbouwen…

Jaa…de sporttest zie ik ook erg tegenop…

Haha leuk! Ik ken jou al van het leger topic :slightly_smiling_face: