Politicologie

Ik weet eerlijk gezegd niet of dit topic al bestaat, maar zag het niet recent ergens terug komen.
In ieder geval dus een topic voor iedereen die politicologie studeert of wil studeren. Vertel vooral even waar je het studeert en of het je bevalt! :slightly_smiling_face:

Ik twijfel zelf nog tussen politicologie en rechten en tussen Utrecht en Leiden. :cold_sweat:

Niemand? :frowning_face:

Ik ga volgend jaar misschien politicologie studeren, ik zit nu in vwo 6. Ik zat te denken aan de specialisatie internationale betrekkingen en organisaties in leiden, weet iemand daar wat van, is het leuk?

Ik studeer psw (politieke sociale wetenschappen) in Antwerpen en het is echt wel interessant. Na een jaar politieke wetenschappen ben ik wel overgestapt naar sociologie, omdat politieke wetenschappen op unief naar mijn mening te veel ging over beleid, stemsystemen en recht enzo, en ik meer geĆÆnteresseerd was in waarom mensen voor een partij kiezen, waarom bepaalde landen een democratie zijn en andere niet, etc. Dat is dus meer sociologisch. Ik heb nu nog een stuk of 5 vakken met de politicologie studenten en dat zijn dus vooral vakken over beleid. De mensen die politicologie studeren zijn alleszins wel leuke mensen, vaak zelf ook geĆ«ngageerd bij een partij.

Edit: politicologie studeren in Belgiƫ gaat dus wel deels over Belgische politiek, alhoewel het nederlandse systeem ook aan bod komt en aangezien het vooral gaat over stemsystemen, beleid en recht maakt het niet veel uit. In het eerste jaar was er ƩƩn vak: actuele problemen van de belgische politiek, specifiek over Belgiƫ. De rest was algemener.

Up, Ik wil zelf ook politieke wetenschappen gaan doen!
Weet iemand waar je dit het beste kan studeren ? Amsterdam/Antwerpen/Brussel ?
Ik woon in Antwerpen maar zou het liefst in Amsterdam gaan studeren (omdat ik toch wel verliefd ben op de stad :flushed: maar het zou stom zijn om alleen daarom daar te gaan studeren )