Poes uit de dierenwinkel?

kan dat of beter uit een asiel of een nestje van andere mensen?:face_with_raised_eyebrow::face_with_raised_eyebrow::face_with_raised_eyebrow::face_with_raised_eyebrow:??

ik heb raad nodig!!

Ik heb 2 jaar geleden mn katje uit het asiel gehaalt, en afgelopen vrijdag een kitten van een boerderij, en ik vind het in een asiel beter, want dan help je andere mensen en dieren en alles.

xx

Ik zou bij een fokker halen.

Als je echt een raszuivere kat wil moet je wel van een fokker halen, en als het je niet uit maakt is het beter om van het asiel te halen. En goedkoper. Vuilnisbakkenrassen kosten vaak ook nog wel aardig wat bij gewoon mensen thuis via marktplaats ofzo, en van het asiel kost het volgens mij niks, of weinig.

Nooit een groot huisdier halen bij een dierenwinkel (dus alleen hamsters,ratjes etc). Die worden echt heel vaak ziek, en worden meestal niet zo oud.

mijn konijn kwam uit de dierenwinkel en ging na een jaar al dood en het zusje van mn vriendin had haar cavia daar weg en die ging ook na een jaar ofzo dood…
sindsdien niet zoveel vertrouwen meer in de dierenwinkels, behalve de jumper, omdat daar ook een dierenarts bij zit (bij ons in het dorp teniminste)

Alledrie mijn katten komen uit de dierenwinkel, ook katten hiervoor hebben wij daar gehaald. Ze zijn allemaal hartstikke gezond. Alleen hebben wij ze bij een dierenwinkel gehaald waar mensen met een nestje de katjes heenbrengen zodat ze daar kunnen worden opgehaald. Als de katjes dan na een dag niet weg zijn gaan ze weer terug naar de eigenaar van het nestje.

huh begrijp ik jullie nou verkeerd ofzo?
een KAT uit een DIERENWINKEL? je bedoeld gewoone echt faunaland, pets place ofzo?

Ik zou nestje doen.
Wij hebben nu ook 2 katjes en 1 poes, maar die komen gewoon uit het nestje van ons thuis. En 1 kat die is naar nieuwe eigenaar.

Ik zou eerst bij het asiel kijken, daar wachten ook genoeg katjes op een eigenaar :slightly_smiling_face:. Anders kan je altijd nog ergens anders kijken. (soms zie je ook advertenties bij bijv. de supermarkt)

Ja, uit een dierenwinkel. Maar wat ik probeerde uit te leggen, waar wij ze haalden is het dus niet zo dat de dierenwinkel die katten inkoopt en vervolgens verkoopt. Mensen met een nestje katjes kunnen die niet allemaal houden, dus zetten ze ze bijvoorbeeld op marktplaats, of ze vragen aan bekenden of zij nog een kat willen. Bij ons in de buurt is het voor die mensen ook mogelijk om hun nestje naar de dierenwinkel te brengen, die katjes zijn er dan 1 dag en als ze dan niet meegenomen worden, gaan ze weer terug naar de eigenaar. De katjes zijn ook gratis, het enige wat je moet betalen zijn ontwormingsspullen etc.
Maar als het dus zo is dat de winkel die katten inkoopt en vervolgens verkoopt zal ik het inderdaad niet doen.

Die zou ik ook niet bij de dierenwinkel halen. Ze zijn niet aan mensen gewend en gaan bijten. De meeste mensen hebben dan iets van, oh ik vind ratten helemaal niet leuk omdat ze bijten. Je kunt hamsters en ratjes ook gewoon bij een rattery of hamstery halen. Dan zijn ze handtam en meestal hebben ze een langere levensduur.
Dit is trouwens niet om je aan te vallen ofzo hoor, maar ik vind het altijd zo zielig voor die knaagdiertjes als ze na een week al weer gedumpt worden.

WTF katten bij de dierenwinkel? Kan dat?

Je kan er het beste eentje uit het asiel halen. Deze zijn ingeënt, gechipt en gecastreerd/gesteriliseerd. Je betaald dan ongeveer 65 euro voor het beest.

Anders vraag je familieleden of kijk je op marktplaats.

Ik zou geen kat uit de dierenwinkel halen,
dieren uit een dierenwinkel komen heel erg vaak van een broodfokker vandaan. (niet altijd)
En broodfokkers letten niet op de gezondheid van de dieren, ze halen de dieren te snel bij de moeder weg en de dieren zijn niet gesocialiseerd.
Ook zijn dieren van een broodfokker heel erg vaak ziek.
Je kunt het beste een kat uit een asiel halen, of als je een kitten wilt van een fokker, of bij mensen thuis.
(maar niet als zij bijna altijd een nestje hebben!)

Ik weet niet wat beter is, maar wij hebben al twee keer een kat uit een nestje van andere mensen gehaald, we hoefden er niet eens iets voor te betalen. En dat is helemaal goed gegaan! Het zijn allebei nog steeds hele goede & gezonde katten.

Vaak zijn huis-tuin- en keukenkatten heel gezond.
Raskatten hebben vaak meer last van kwaaltjes.

Mijn katten zijn ook helemaal niet ingeënt bijvoorbeeld.

wij hebben de onze gewoon van vrienden, en die is super gezond.
maar ik zou uit het asiel halen, want die vind ik altijd zo zielig haha.

Wij halen onze katten altijd van de Stichting Zwerfkatten (Rotterdam). Hartstikke gezonde beestjes, en lieve beestjes en ook nog goed, want ze zijn gered van de straat.

Haha, idd. Als ik dan een kat zou nemen, zou ik de kat nemen die niemand wilt; die zijn vaak ook nog super lief ook!

oooh ik dacht al hebben jullie allemaal poesjes in een kooitje in de winkel =D
haha nee oke, maar dat hebben wij zelfs niet … gewoon alleen kleine diertjes.