Plotseling witte haren, overwegen om alles maar te verven?

Hey,

In de zomervakantie, net voor me 24e verjaardag was er opeens een enorme last op me gevallen dat voor plotseling enorm veel stress had gezorgd en weinig slaap en slecht en weinig eten. Ik mertke dat er heel snel plotseling grijze/witte/zilver/blonde haren tevoorschijn kwamen. Van nature heb ik donker bruin haar.

Ik heb veel gelezen hierover en ik kreeg ook te horen dat plotelinge shock of enorme stress je haar voor tijdelijk naar wit veranderd en als de stress vervalt en weer beter eet je haar terug naar je oorspronkelijke kleur zal veranderen.

Ik vind de witte haren niet zo erg. Ik zit meer met het feit dat witte haren een andere structuur hebben en blijkbaar hun natuurlijke olien verliezen.

Ik heb dik gekrult haar en ben bang dat dit zal veranderen naar minder gekrult en minder dikte en daar zit ik best erg mee.

Echter overwoog ik, als dit zo door gaat en er steeds meer witte haren komen, ook als ik al beter eet en slaap en minder stress, om misschien me haren helemaal wit/grijs tee verven.

Ik heb me haren nog nooit geverft en wat me het meest aansprak was om het te verven met henna.

Ik vroeg me af of je het beste henna kunt toepassen door een specialist of dat dit een simpel process is dat je zdlf kunt uitvoeren. Verder ben ik benieuwd of er witte of grijze gekleurde henna bestaat.
Ook vraag ik me af of na het gebruik van henna je haar structuur veranderd of blijft dit exact hetzelfde?

Is het wel mogelijk om je haar met henna lichter te maken? Ik weet dat het met permanente verf heel moeilijk is als je haar donker is en dat het meestal gebleekt moet worden en dat is écht heel slecht voor je haar… Verder is henna volgens mij wel minder slecht als de standaard haarverf; maar is het niet een beter idee om je haren in dezelfde kleur te verven als je natuurlijke haarkleur? Anders moet je telkens denken aan het bijhouden van uitgroei etc en dat allemaal om een paar verkleurde haren…

Mijn moeder heeft ook erg krullend haar en heeft nu ook grijs haar ertussen. De krul is daardoor niet minder geworden, ze heeft bij haar oren allebei een kroes haar plekje en dat is nu helemaal grijs en krult nog harder dan eerst, dus ze gaat het binnenkort maar wegscheren :’) Maar alle andere grijze haren krullen ook gewoon mooi mee.

Maar elk haar is anders, dus je zult het moeten afwachten.

Dit + van bruin naar wit is echt veel gedoe.

Waarom verf je het niet gewoon in een tint zo dicht mogelijk bij je eigen kleur? En je kan je haar niet lichter ‘verven’, als je het lichter wilt zal het ontkleurd moeten worden. Inderdaad van bruin naar wit is een hoop werk en je haar zal er zeker niet gezonder op worden.

Ik denk niet dat het mogelijk is om je haar lichter te verven met henna. wat ik zou doen is eerder een haarverf kiezen die zo goed als hetzelfde is als jouw haarkleur. Dan zijn de lichte haren verborgen.

Het kan ook zijn dat je gewoon grijs wordt he :’) Niet lullig bedoeld, maar ik kom sinds m’n 20e steeds meer grijze haren tegen. Ik heb van mezelf ook redelijk donkerbruin haar en die grijze haren vallen wel op ja. Ze zijn verschillend van textuur, soms heel dik en soms heel dun. De ene haar is echt grijs, de andere is wit en de andere is blond. In overleg met de kapper heb ik besloten om highlights aan te brengen waardoor m’n haar wordt opgelicht en de grijze haren iets minder opvallen. Zo heb ik de minste schade aan m’n haar en toch het beste resultaat.

Met henna kan je niet lichter, want je haar word niet gebleekt :slightly_smiling_face: Waarom verf je niet gewoon je witte haren donker? Dat kan wel met henna.

Een meisje uit mijn klas heeft dit ook. Ze heeft haar haren ook al vaak geverft maar het kwam steeds maar terug. Als het niet zo op valt dan zou ik het maar laten. Maar als je er echt last van hebt zou je misschien naar een kapper moeten gaan voor tips.

Succes :slightly_smiling_face: