>> Plaats hier lekkere recepten met foto's <<

Op deze topic komen alleen lekkere recepten te staan met foto’s !
Ik zou zeggen plaatsen die handel!

Strawberry shortcake


http://i28.tinypic.com/2ykyno4.jpg


http://i25.tinypic.com/f40cr8.jpg

Ingrediënten :

Bodem :

180 gram bloem
100 gram boter - kamertemperatuur
50 gram suiker
Snuf zout

Vulling :

1 bak aardbeien
2 citroenen - citroensap en citroenrasp daarvan
190 gram suiker
1 el water
4 eieren
30 gram bloem
1 1/2 tl bakpoeder

Extra :

Poedersuiker
Rechthoekige ovenschaal ( Ongeveer 22x30 cm)
1 klein druppeltje Rode/Roze kleurstof - Optioneel

Bereidingswijze :

Verwarm je oven voor op 180°C en bekleed de ovenschaal met bakpapier.
Voor de bodem ; Meng suiker en boter goed.Voeg dan rustig bloem/zout bij tot het deeg kruimelig is.Doe dit in de ovenschaal en bak dit 20 á 30 minuten gaar en heel lichtbruin.Laat dit afkoelen.

[i]Voor de vulling ; Was en ontkroon de aardbeien en pureer dit in een blender samen met citroensap en 1 el water.Meng het aardbeienpuree nu met suiker,eieren,bloem,bakpoeder en kleurstof tot een gladde massa.
Giet dit mengsel over de afgekoelde bodem en plaats dit nogmaals in de oven, dit keer voor ongeveer 25 á 30 minuten of totdat de vulling gestold is.Het kan een beetje plakkerig aanvoelen maar zo hoort het ook.
Laat het goed afkoelen en besprenkel met poedersuiker.Snij in repen/vierkantjes.

  • Dit bewaar je in de koelkast.[/i]

Citroenrepen


http://i43.tinypic.com/2ng8rav.jpg


http://i39.tinypic.com/11r9mcn.jpg

Ingrediënten :

Bodem :

240 g bloem
100 g poedersuiker
200 g ongezouten roomboter ( koud!)
Snufje zout
Citroenrasp

Vulling :

250 g suiker
4 eieren ( kamertemperatuur )
3 citroenen ( citroensap en citroenrasp daarvan )
4 el bloem

Extra :

Poedersuiker
Rechthoekige ovenschaal ( Ongeveer 22x30 cm)

Bereidingswijze :


http://i42.tinypic.com/212wg9u.jpg

Verwarm je oven voor op 180°C en vet alvast je ovenschaal in of bekleden met bakpapier (laat het bakpapier aan de korte kanten iets uitsteken, dan heb je een handvatje en kan je het makkelijk uit de ovenschaal halen.
Zeef de bloem samen met de poedersuiker in een kom.Snij de roomboter in kleine blokjes en meng dit samen met de bloem,zout,citroenrasp en poedersuiker.Niet te veel kneden , het moet een beetje kruimelig blijven ( zie foto )
Doe dit in de ovenschaal en bak dit 20 á 30 minuten gaar en heel lichtbruin.Laat dit afkoelen.
Terwijl de bodem in de oven staat kan je de vulling gaan maken.Meng bloem,suiker,citroensap,citroenrasp en eieren goed.Giet dit mengsel over de afgekoelde bodem en plaats dit nogmaals in de oven, dit keer voor ongeveer 20-25 minuten of totdat de vulling gestold is.Ik zelf heb 'm perongeluk wat langer gelaten , dus is de kleur van mij ietsje donkerder , dus gelijk als de vulling gestold is haal je de citroenrepen eruit.
Laat het dan goed afkoelen en besprenkel rijkelijk met poedersuiker.Snij in repen/vierkantjes.

Tips :

*Lekker als nagerecht met een bolletje vanille ijs!

*Als je van kokos houdt , kun je nadat je de vulling in de ovenschaal hebt gedaan er wat geraspte kokos overheen strooien en dan in de oven zetten.

*Voor cheesecake citroenrepen kun je het volgende doen :
Roomkaas,1-1/2 cups poedersuiker ,1 ei , 1 theelepel citroenrasp goed mengen in een kom.Zodra de bodem gaar is , laten afkoelen en smeer de roomkaas-vulling erop.En doe dan pas de andere vulling hierop en zet 'm in de oven.

*Om de vulling een diepere kleur geel te geven voeg je er wat gele kleurstof aan toe.

*Je kunt (wanneer je te veel hebt) ze ook invriezen en dan blijven ze net zo lekker.

[i]Mississippi Mud Pie

http://i43.tinypic.com/2r7c7lj.jpg

Voor 8 personen, taartvorm 23 cm

De bodem
180 g bloem
1/2 tl zout
120 g koude roomboter, in blokjes
2-3 el ijswater

Voor de vulling
80 g pure chocolade
50 g roomboter
3 el suikersiroop of kandijstroop (schenkstroop zal ook wel werken)
3 eieren, losgeklopt
150 g lichte (lichtbruine dus) basterdsuiker
1 tl vanille-essence

Voor de garnering
120 g melkchocolade
3 dl slagroom, (fijne) suiker naar smaak

1. Verwarm de oven voor op 220C (ong. 200C hetelucht).
Zeef de bloem en het zout in een kom. Kneed dit mengsel met
de boter zo snel mogelijk tot een kruimelig deeg. Sprenkel
het ijswater erover met 1 el tegelijk en kneed het mengsel
met uw vingers of een vork tot een bal.

2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak
en bedek er de ingevette taartvorm mee. Voorkom dat het deeg
scheurt. Snijdt het deeg langs de randen af en maak eventueel
met uw duimen een kartelrand.

3. Prik het deeg aan alle kanten in met een vork. Bak
het in 10-15 minuten goudbruin. Laat het in de vorm afkoelen.

4. Voor de vulling: smelt de chocolade met de boter
en suikersiroop in een hittebestendige kom boven een pan
sudderend water. Haal het mengsel van het vuur, laat afkoelen
tot lauwwarm en roer de eieren, suiker en vanille erdoor.

5. Zet de oven op 180C. Giet het chocolademengsel in
de taartvorm. Bak het geheel 35-40 minuten tot de vulling is
gestold. Laat de taart in de vorm afkoelen op een rooster.

6. Voor de garnering: Laat de chocolade in uw handen
(of KORT in de magnetron :wink: ) een beetje zacht worden.
Leg een vel bakpapier neer en haal een dunschiller langs de
chocoladereep zodat u korte, brede krullen krijgt. Leg deze
tot gebruik in de koelkast.

7. Klop de slagroom met suiker tot zachte pieken en
smeer hem uit over de taart, zodat de vulling bedekt is.
Garneer de taart met de chocoladekrullen.[/i]

http://www.kookjij.nl/rec…aantjes-met-bosbessensaus

http://www.kookjij.nl/recept-ananas-halve-maantjes-met-bosbessensaus

serieus dit is zo lekker, ik heb het gemaakt zonder de bosbessensaus.

missisippi mudpie is heel lekker inderdaad.

Die lijkt me ook lekker en makkelijk om te maken !

weer zo’n sadistisch topic over eten haha :’)

[i]Slagroomtruffels

http://i31.tinypic.com/242iws2.jpg

http://i31.tinypic.com/6hjdxs.jpg

Ingrediënten:
125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
125 gram poedersuiker
75 gram slagroom
vanille (uit een stokje of een beetje vanille-aroma)
200 gram pure chocolade
100 gram cacaopoeder (ik kieper zelf gewoon een berg in een litermaat, is makkelijk doorhalen)
cocktailprikkers of houten vorkjes
bakpapier of plastic folie

Mix in een kom de boter romig en voeg de suiker, room en vanille toe. Mixen tot het er mooi wit uitziet. Doe het mengsel in een spuitzak met grote ronde opening (ik gebruik Wilton #12) en spuit er op het bakpapier langwerpige bergjes van. Zoals een truffel eruit zou zien zonder de chocolade dus. Steek in elke kale truffel een cocktailprikker of vorkje, maar niet tot op de bodem. Zet ze ongeveer 15 tot 30 minuten in de vriezer.
Het makkelijkste vind ik zelf om dit in groepjes van 10 te doen, bijv. op een plastic bordje. Als je ze er allemaal tegelijk uithaalt zijn de laatsten namelijk alweer zacht voor je met de eerste klaar bent
Smelt de chocolade au bain-marie en doe de cacaopoeder in een diep bord.
Haal de bevroren truffels voorzichtig door de gesmolten chocolade, wacht tot deze niet meer drupt en een beetje doffig wordt (zodat het echt ‘natte’ er net vanaf is) en haal ze door de cacaopoeder. Verwijder de prikkers en zet ze in de koelkast zodat de chocolade knapperig wordt.
Het enige dat dan nog rest is ze te verslinden, geen vervelend klusje kan ik je zeggen[/i]

*kwijl*

die truffels…

:drooling_face:

Haha soms heb je van die dagen dat je naar iets lekkers hunkert.

Ohh ik ga die citroen dingen zo maken denk ik :3

Ik maak nooit foto’s van mijn kookkunsten :frowning_face:

Dit ziet er vet lekker uit!!
ik bak best wel vaak taart of koekjes, als ik eraan denk zal ik de volgende keer foto’s maken!!

[fgcolor=#F70008]Millionaires shortbread;[/fgcolor]
té lekker, en té verslavend!!

http://i53.tinypic.com/15fivbc.jpg

Bodem
180 gram zelfrijzend bakmeel
55 gram kristalsuiker
120 gram (room)boter
snufje zout.
1 zakje vanillesuiker

Vulling
120 gram boter
120 gram bruine bastardsuiker
1 blikje gecondenseerde melk
1 lepel stroop.

Topping
250 gram chocolade naar keuze laten smelten en erover heen doen, weer af laten koelen in de koelkast.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem, zout, suiker en vanille extract. Kneed tot een samenhangend deeg.

  3. leg het deeg in een overschaal/bakvorm. Zet de vorm in de oven en bak voor 15 – 20 minuten of totdat de bovenkant enigszins goudbruin begint te worden.

  4. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de gecondenseerde melk en de basterdsuiker toe. Verwarm op laag vuur totdat alle suiker opgelost is. Zet het vuur dan hoger en klop met een garde. Breng aan de kook en laat 10 – 15 minuten koken terwijl je blijft kloppen met een garde. Zorg dat je de pan niet alleen laat, dan brandt de karamel aan en krijg je stukjes in je karamel.

  5. Haal de pan van het vuur en giet de karamel over de koek heen. Verdeel met een lepel over de bodem. Laat minstens een uur afkoelen voordat je de chocola erover gaat gieten, anders mengen de lagen.

  6. Smelt de chocola au bain marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Verspreid over de afgekoelde karamel. Zorg dat de hele bovenkant bedekt is

BANANENBROOD/CAKE
3 eieren
250 gram bloem
Half kopje bruine suiker
1 zakje bakpoeder
250/300 gram bloem
2 zakjes vanillesuiker
5/6 bananen
120 gram boter
Snufje zout

Mix in een kom de bloem, de gesmolten boter, suiker, het zout, bakpoeder en de vanillesuiker.

Goed roeren, als het goed is word het nu bijna deeg.

Roer de eieren erdoor.
Prak de bananen tot een prutje en meng ze erdoorheen.
Doe in een ingevette cakevorm en zet voor 60/70 minuten in een oven op 170 graden

http://img207.imageshack.us/img207/5449/bananenbroood.jpg

Ahhhh zo lekker allemaal!
Sorry heb geen recepten.

up-

Oehh lekker , laat je het weten of het is gelukt ?

Voor alles is een eerste keer ^.^

Ik ben alvast benieuwd!