Pil en puistjes

Ik heb dus ongeveer een half jaar last van heftig veel puistjes. Vooral als ik ongesteld moet worden, krijg ik zeer veel puistjes. Omdat ik hier heel erg onzeker over was en op een prima leeftijd ben om aan de pil te beginnen, ben ik naar de huisarts gegaan voor de pil. Daar heb ik de microgynon gekregen. Ik had zelf al wat onderzoek gedaan, waardoor ik wist dat deze pil mijn puistjes niet zou gaan helpen, maar ben toch begonnen met de pil te slikken. Mijn huid lijkt wel ontploft. Eerst had ik gewoon wat kleine puistjes en dan als ik ongesteld was misschien één grotere, maar nu zit mijn hele voorhoofd vol met grote puisten en ik heb me nog nooit zó depressief, lelijk en ongelukkig gevoeld (wat waarschijnlijk ook bijwerkingen zijn van deze pil). Ik ben nu precies 1 week bezig en mijn huid is al zo erg verslechterd, dat ik er gewoon mee wil stoppen. Ik wil graag overstappen op de Yasmin pil, maar mijn doktor deed er al moeilijk over dat ik wilde beginnen met de pil, dus ik durf niet zo goed deze pil aan te vragen aangezien deze ‘heftiger’ is qua hormonen.
Ik wil daarom graag weten wat jullie ervaringen zijn met puistjes en de pil en of het inderdaad zo is dat de microgynon slecht is voor je huid en of de yasmin veilig is qua gebruik etc.

xx

Ik slik naast de pil ook Roaccutane. De roaccutane is gericht op de puisten, slik het nu een paar maanden en mijn huid is puistvrij geworden. Misschien kun je er wat meer research naar doen en dat bij je huisarts raadplegen. Ik ben er echt heel blij mee, mijn gezicht was nog nooit zo mooi en egaal geweest als nu.
De pil slik ik omdat mijn cyclus heel onregelmatig was.

Ik heb lichte acne, toen ik begon met microgynon werd het een ramp. Kan drie maanden duren, aanpastijd, daarna wordt in de meeste gevallen je huid rustiger. > ik wilde daar niet op wachten, na twee weken al gestopt. Is inderdaad een bijwerking.

Toen is mij Yasmin aangeraden. Nog niet aan begonnen. Heb wel moeite met dat die pil toch redelijk ‘heftig’ is. Plus, de eerste drie maanden kan je acne vooralsnog erger worden, en daarna is het ook niet 100% zeker dat het vermindert, kan bijv. zijn dat je vaker acne krijgt ipv alleen echt voordat je ongesteld wordt. Maar als de huisarts het je aanraadt, kan je ermee beginnen. Lees jezelf wel goed in of stel al je vragen aan de huisarts, leg uit dat je met acne zit. Yasmin wordt niet zomaar aangeraden namelijk, als je uitlegt dat je met acne zit wel.

Verder goede verzorging, schoonheidsspecialiste acne behandeling, veel water drinken, sporten, gezicht hydrateren, als je iets extra wilt doen koop een goede spot treatment.

Ik heb ruim een jaar de microgynon geslikt. Voor dat ik met de pil begon had ik enkel een paar puistjes tijdens m’n ongesteldheid, maar verder viel het heel erg mee. Met de microgynon kreeg ik inderdaad ook veel puisten vooral op m’n voorhoofd en ik kreeg ook te horen dat het tijd nodig had. Ik ben er uiteindelijk een jaar ermee door gegaan zonder verbetering. Toen was ik er zo klaar mee en ben weer naar de huisarts gegaan, heb de yasmin gekregen en sindsdien is m’n huid weer enorm opgeknapt. Had ik achteraf veel eerder moeten doen! Qua hormonen merk ik niet heel veel verschil, ik ben wel iets emotioneler als ik ongesteld moet worden, maar dat valt in praktijk heeeel erg mee.

Johnlennontho: Ik had tijdens dat ik aan de microgynon zat alles geprobeerd qua huidverzorging, water drinken, schoonheidsspecialist bezoekjes, echt alles, maar niks hielp. Bij mij kwam het echt puur door de microgynon.

johnlennontho johnlennontho

Herkenbaar alleen slik ik een andere pil. Vooral tegen het einde van mijn strip krijg ik er last van. Dus ik lees even mee!

Wat is Roacutane precies? Is dat verder niet schadelijk?

Ja, dat haalt niet weg dat een goede verzorging hartstikke belangrijk is, ook op lange termijn. Ligt ook aan welke schoonheidsspecialiste je hebt. En zij gaf al aan er last van te hebben zonder dat ze überhaupt een pil slikt.

Ja klopt zeker! Ik bedoelde alleen dat een goede huidverzorging niet altijd puistjes en acne voorkomt en dat puistjes ook een andere oorzaak kunnen hebben :slightly_smiling_face:

Ik heb met de microgynon pil ook iets meer puistjes, maar verder weinig last van bijwerkingen. De puistjes zijn geen gekke bijwerking aangezien er androgenen in die pil zitten. Je kunt het beste kiezen voor een pil met anti-androgene werking, bijvoorbeeld de marvelon. Heb die pil zelf een tijdje geslikt en mijn huid werd wel wat rustiger, helaas had ik weer last van andere bijwerkingen.

Had ik ook last van, ook na 6 maanden terwijl ik normaal acne vrij was. Ik merkte ook dat mijn huid tijdens de stopweek het rustigst en egaler was. Toen overgestapt op een andere pil en geen problemen meer. Dus gewoon naar je huisarts gaan en je probleem vertellen.

Ik slik nu een half jaar dezelfde pil, en het heeft tijd nodig. Je lichaam krijgt ineens een soort boost en dat is nieuw. Het word langzaam steeds minder bij mij dus geduld is een schone zaak! :wink:

Ik verzorg mijn huid ontzettend goed en leef heel gezond. Drink niets anders dan thee en water, eet geen junk food en sport ook heel veel. Dus voor mij werkt dit allemaal niet. Ik ga binnenkort terug naar de huisarts voor de yasmin pil. Heb namelijk ook last gehad van alle bijwerkingen van de microgynon: benauwdheid, misselijkheid, hoofdpijn, pijnlijke borsten, depressie… Wil er dus echt zo snel mogelijk vanaf…