pijn

Ik heb al een tijdje seks met mijn vriend, maar ik heb altijd in het begin even hevige pijn. Is dit normaal? Want het is al een half jaar zo en we hebben al 1.5 jaar seks ofzo. Maar daardoor heb ik ook steets minder zin hier door weten jullie wat dit kan zijn? Help x ( ik ben een vriendin van 't meisje met dit acount want zei heeft die hufter gedump… zie andere topic, maar ik mag van mijn ouders geen pc dus doe ik het op mikjn vriend haar.)

Misschien niet nat genoeg?

ik denk wat ICExCOLD zegt inderdaad. Probeer glijmiddel anders eens.

Wat meer glijmiddel inderdaad.

Hey anash,

Ik heb hier zelf 5 jaar lang mee rondgelopen en het werd steeds erger. Ik heb van jongs af aan mijn bekkenbodemspieren straks aangespannen. Hierdoor kreeg ik steeds blaasontsteking na de seks. Zo zijn ze er ook achter gekomen.
Ik heb een half jaar fysio gehad maar dat hielp eerst niet. Daarna ben ik naar een specialist geweest waarbij ze plakkers op me hebben geplakt (en 1 keer inwendig, is vervelend weet ik) maar nu weet ik wel hoe ik mijn spieren moet gebruiken. Ik wist gewoon niet dat ik mezelf aanspande waardoor ik zoveel pijn kreeg.

Waarschijnlijk doe jij dit onbewust ook. En nu je weet dat het pijn gaat doen zul je ook wat gespannen zijn. Een simpele oefening die mij heel goed geholpen heeft is een lift oefening. Hierbij span je je bekkenbodem spieren zo hard mogelijk aan en probeer je ze van stapje tot stapje los te laten. Tot gehele ontspanning. Je zult in het begin misschien 7 stappen hebben, maar na mate je elke avond deze oefening doet zul je steeds meer controle hebben.

Hierdoor zal je minder pijn hebben bij de seks. En glijmiddel altijd gebruiken en zorg voor een goed voorspel en relaxte sfeer…