Pijn down under

Helaas heb ik vrij vaak last van ongemakken down under. Mijn huisarts kan meestal niks vinden. En laat me met ongemak en radeloos naar huis gaan.

Meestal is het een branderig jeukend gevoel bij de vagina opening (Soms steken). En het soort van randje wat er omheen zit kan dan harder aanvoelen dan normaal.

Het gaat meestal wel weg na een aantal dagen, maar ik vind het lastig om me ergens op te kunnen focussen en het heeft veel invloed op mijn dag.

Ik heb nu een jaar een vaste vriend dus geen afwisselende partners. Gebruik een mirena spiraaltje en condoom. En de verzorging die ik voor daar onder gebruik is water en een wasemulsie van Lactacyd die ik uitwendig gebruik.

Heeft iemand hier ook last van? Is er iets aan te doen dat het ook wegblijft? Of zijn er dingen die ik kan gebruiken zodat het minder vervelend is en ik een beetje meer gefocust door mijn dag heen kom? :cold_sweat:

Vreemd dat je huisarts niet weet waar het aan ligt. Ik zou als ik jou was een afspraak maken met een gynaecoloog, die kan misschien meer onderzoek doen. Pijn en jeuk zijn echt niet normaal.
Heb je het plots op de meest willekeurige momenten of volgt het na seks?

Toevallig deze week geen seks gehad en het kwam random, gister viel het wel mee maar ik kan me nu op school nergens anders op focussen. Na seks komt het ook wel eens voor. Alleen dit is toch een ander soort gevoel. Dit kan wel eens een aantal dagen aanhouden.

De huisarts moet me doorverwijzen om naar de gynaecoloog te kunnen gaan. Helaas na aandringen stuurt hij me nog altijd naar huis.

Andere huisarts. En ik zou even stoppen met Lactacyd gebruiken.

Stop meteen met dat middel. Al die middelen die je hoort te gebruiken voor down under zijn helemaal niet goed.

En ik zou inderdaad een andere huisarts zoeken, of vragen om een doorverwijzing naar een gynaecoloog.

Dan stoppen we daar mee en kijken we wel welk effect dat geeft, hopelijk verbetering. Ik zal eens gaan kijken waar ik terecht kan voor een andere huisarts.

Hoi,

Inderdaad geen middeltjes voor daaronder gebruiken want ik heb ooit bij het consumentenprogramma Radar gezien dat die middeltjes er alleen maar zijn om irritatie te veroorzaken waardoor je weer een ander middeltje moet halen dat veel duurder is zodat al die bedrijven meer winst hebben. Het draait dus alleen maar om geld en niet om hoe jij je voelt.

Als de huisarts niet weet wat het is, is hij verplicht je door te sturen naar het ziekenhuis, naar een specialist. Dat staat in de regels en geen een huisarts mag een onderzoek aanvraag weigeren. Dus misschien moet je hem dit duidelijk maken en om een doorverwijzing eisen i.p.v. erom vragen en gewoon eens wat harder zijn tegen hem!

Ik ben jarenlang naar huis gestuurd met een paracetamol door de huisarts. Ik had altijd veel maag-darm problemen en altijd weer met een paracetamol naar huis gestuurd. Of hij zei dat ik ongezond at of ik had teveel stres. Nu blijkt dus sinds kort dat ik een lactose-intolerantie heb en dat mijn maag-darm klachten daardoor kwamen.

Maar voor een onderzoek heb ik gewoon moeten eisen. Ik heb gewoon gezegd dat ik niet meer met een medicijntje of een pijnstiller naar huis gestuurd wilde worden en toen stuurde hij mij na al die jaren eindelijk eens door naar een MDL-arts(maag-darm-lever arts).

Misschien moet jij dat ook doen. Gewoon zeggen tegen je huisarts dat je niet met niks naar huis gestuurd wil worden en perse een onderzoek wil. Gewoon net zo lang door blijven zeuren tot dat hij je doorverwijst en gewoon blijven volhouden ook al zegt hij dat hij niet weet wat het is en dat je beter naar huis kunt gaan.

Nederlanders zijn te braaf opgevoed maar dat moet jij eens verbreken die regel want dat is onzin! Dus gewoon doen en niet twijfelen! :wink:

Anders gewoon naar een andere huisarts gaan.

Groetjes!

Zeker weten dat het geen herpes is? Condoom beschermd niet tegen deze soa. Herpes geeft ook een pijnlijk en branderig gevoel.

Ik had dit ook en heb ook een mirena. Ik werd helemaal gek ervan en vroeg de huisarts uiteindelijk om een kweek te maken. Toen bleek het toch om een schimmelinfectie te gaan, ook al zei de huisarts voor de kweek dat hij ‘niets afwijkends zag’. Het komt steeds terug, gaat weer weg en komt weer opnieuw terug. Blijkt wel gewoon door de mirena te komen, die zorgt ervoor dat je sneller infecties krijgt. Dat had de gyneacoloog ook uitgelegd. En stop met Lactacyd! Die wasgel maakt het alleen maar erger, je hebt namelijk niet alleen inwendige, maar ook uitwendige infecties! Met water wassen is echt het beste :slightly_smiling_face:

als je het zeker wilt weten, kun je een kweek laten maken, want als ik je symptomen hoor is een schimmelinfectie het eerste waar ik aan zou denken.

Ik denk inderdaad ook schimmelinfectie want de klachten lijken erop. En dat is af en toe minder en dus ook niet te zien.

Al even niet meer hierop gekeken. Het was namelijk ook weer een tijdje weg. Lactacyd weg gegooid. Vanmorgen dan even last en nu is het weer weg. Mochten mijn problemen terugkomen ga ik naar de huisarts en vraag ik om een kweekje.

Herpes zou ik niet weten? Ik heb geen pijnlijke blaasjes. Ongemak is bij mij meestal dat de allerbinneste (schaamlip?) randje om de ingang van de vagina een beetje hard en brokkelig aanvoelt soms. Dit is dan altijd maar even. En dat het soms opzwelt een klein beetje maar dat is dan ook alleen na seks, daarom is dit ook best verklaarbaar.

Zou ik me hier evengoed voor moeten laten testen ook al lijkt het mij niet waarschijnlijk?

Ik zou je sowieso laten testen, al is het maar om het uit te sluiten.

Ik zou het alleen wassen met water, dus geen extra emulsies gebruiken.

Ik heb dit ook wel gehad en bij mij konden ze ook niets vinden wat ik heb gedaan is om de dag wassen met een nat washandje zonder zeep de andere dagen deet ik er redelijk veel vasaline op 1x in de dag houd dit een week vol en het is over zo niet ga gwn verder

Het zou een soort van schimmelinfectie kunnen zijn. Als het ook brandt en/of jeukt.

Bij Kruidvat (ik weet niet of ze het ook bij andere winkels verkopen, maar ik weet het van Kruidvat omdat ik daar werk. :stuck_out_tongue:) verkopen ze sinds deze week Canesten Gyno zelftesten. Je kunt ze in de winkel halen of eventueel thuis laten bezorgen of in een filiaal naar keuze (dan kun je het kopen zonder dat je je hoeft te schamen).
Mocht het zo zijn dat je inderdaad een schimmelinfectie hebt, dan staat op het doosje de behandelmogelijkheid.

En best gek dat je huisarts niet verder ‘kijkt’ naar je klachten. Zeker als het een terugkerende kwaal is, zou er toch iets meer aan de hand moeten zijn. En wassen met water is inderdaad het beste! Al moet ik mezelf dat ook nog eens gaan aanleren… xD

https://www.kruidvat.nl/canesten-gyno-zelftest/p/4159254