Piano keyboard kopen tips? :)

Hi allemaal!

Deze zomer wil ik graag zelf piano leren spelen. En dan wil ik niet leren om alleen liedjes uit mijn hoofd te kunnen spelen, maar ook echt de noten te kunnen lezen. Ik ben van plan om dit gewoon via internet te doen en ik heb een goede vriend die heel goed piano kan spelen, dus hij kan mij ook tips geven.

Nu ben ik dus van plan om een piano keyboard te kopen, aangezien een echte piano nogal een investering is, en ik eigenlijk een beetje een amateur ben xP. Een keyboard lijkt me dan wel handig om goed te oefenen en wanneer ik het echt leuk vind en het goed kan, dan kan ik later altijd nog een echte piano kopen. Ik hoef dan dus ook geen andere geluidseffecten o.i.d., het gaat me puur om de pianomuziek :wink:.

Nu ben ik dus aan het kijken naar goede piano keyboards en weet al wel dat ik rekening moet houden met aanslaggevoelige toetsen en het is ook handig om 88 toetsen te hebben, aangezien een piano dit ook heeft. Hebben jullie nog andere tips waar ik op moet letten of hebben jullie eventuele piano keyboards in gedachten die geschikt voor mij zouden zijn? Ik zat te denken aan niet veel meer dan 400 Euro, het liefst natuurlijk wel zo goedkoop mogelijk (maar wel aan de eisen voldoen).

Enkele keyboards/digitale piano’s die mij aanspraken:

http://www.keyboardspecialist.nl/product/462834/casio-cdp-130-zwart.html?ref=2531&utm_source=beslist&utm_medium=pricecomparison&utm_content=default1

Ik hoop dat iemand mij kan helpen :slightly_smiling_face:

Liefs

Ik heb er zelf niet veel verstand van, maar je kan de naam googlen met review erachter om te zien wat veel mensen ervan vinden.
Thomann is trouwens ook een goede winkel.

Qua de goede vriend, is het een tip om hem om de zoveel tijd vooral te laten kijken naar je techniek. Vingerzettingen, houding, aanslag, dat soort dingen. Die kun je jezelf het snelst fout aanleren als je het zonder leraar leert.