Pedofiel?

Hey allemaal,

Ik zit een beetje met een probleem. Sinds twee maand heb ik veel contact met een sportleraar van mijn sportvereniging. Het probleem is, hij is 50 en ik ben bijna 18. Hij zorgt ervoor dat ik veel mee kan doen met hogere teams enzo, en hij is superaardig. Ik heb niks tegen hem, maar ik weet niet of dit nu te ver gaat. Hij appt me en snapchat me de hele dag met dingen als ‘je bent zo mooi’, ‘je maakt me echt gelukkig’. En dan zegt hij dat ik hem gewoon als ‘een oudere vriend’ moet zien. Hij wil me helpen met mijn problemen en hij nodigt mij ook bij hem thuis uit. Dit vind ik echt te ver gaan, en ik ben absoluut niet van plan dat te doen. Maar 1x in de week wil hij anderhalf uur met me extra trainen enzo, om me nog beter te maken. En als ik dan thuis ben krijg ik snaps van “Met jou trainen is het altijd een feestje”. Hij zegt ook dat hij van mij houdt, op die momenten weet ik echt niet hoe ik moet reageren. Ik heb het aan mijn beste vriendin vertelt en zij zegt dat ik per direct het contact moet verbreken. Maar ik word wel gelukkig van zijn complimentjes krijgen, en hij heeft nog niks strafbaars gedaan (toch?) Mijn vriendin noemt hem een pedo. Ik weet niet of dit hier al het juiste woord voor is. Hij heeft wel dingen gezegd als ‘ik wil je’ enzo, maar daarna zegt hij dat het een grapje is, hoewel ik wel betwijfel of hij het niet echt meent. Even voor de duidelijkheid, ik vind hem totaal niet leuk ofzo, ik kan gewoon wel leuk met hem praten en hij is een goeie trainer die het beste uit mij haalt.

Maar wat is jullie mening hierover? ben ik eigenlijk wel benieuwd naar haha.

XX

Verbreek al het contact met deze man, meer heb ik niet te zeggen.

Echt alle alarmbellen gaan bij mij af als ik dit lees. Hij heeft inderdaad nog niks strafbaars gedaan, maar het komt er dicht bij in de buurt. Of hij nu een goeie trainer is of niet, deze vent is een viespeuk.

Direct het contact verbreken.

Contact verbreken en je ouders inlichten, dit is echt niet oké en kan heel verkeerd uitpakken. Dat hij nu niets doet, wil niet zeggen dat hij dat nooit zou doen. Zou echt ouders/omgeving op de hoogte brengen want 't zou kunnen dat hij boos wordt als jij 't contact verbreekt en dan alsnog iets probeert. Dit is NIET oké.

+ licht iemand van de vereniging in voordat hij dit doet met andere eventueel nog jongere meisjes die er misschien wel op in zullen gaan.

Heb je al tegen hem gezegd dat je niet wil dat hij zo tegen je praat of dat je het niet fijn vindt? Dat kan ik namelijk niet uit je verhaal opmaken. Hij is trouwens geen pedofiel maar een efebofiel, je bent namelijk niet onder de 12 maar gewoon bijna 18. Ik vind het altijd een beetje heftig om dan meteen pedofiel te roepen. Misschien vind je zijn gedrag niet fijn maar het is geen pedofiel.

helemaal mee eens met kopjechino.

Als je niet duidelijk bent met hem, zal ie doorgaan. Sinds je de complimenten wel fijn vind (ookal is dat wel van iemand rond de 50 ??)

Je krijgt aandacht, da’s ok. ik snap dat je dat fijn vind maar het kan gewoon verkeerd aflopen. + Zijn positie en nogmaals, de leeftijd, maakt het gewoon ongemakkelijk en kàn ook absoluut niet.
(sport)leerkrachten zijn er niet om te flirten met studenten.

Wil je soms dat ie probeert om fysiek verder te gaan? even polsen of je het niet erg vind om extra aangeraakt te worden ofz?
Ik suggereer maar want zo te horen hoe je het niet erg vind, ziet ie dat je het niet erg vind en kan ie misschien wat dingen in z’n hoofd halen.

Want eerlijk, die man doet heel vaag. Te vaag.
en ik vind niet dat je daar zomaar ‘grapjes’ over maakt.

stel je grenzen en als ie toch door blijft drammen, ga naar de politie. Licht je ouders hierover in, eventueel de sportvereniging. Wat dit kàn gewoon niet.

dit gaat echt te ver
hij wil je waarschijnlijk zover krijgen dat je geen nee meer kunt zeggen en dan wil hij de het bed in krijgen (denk ik)

Eens met Soundsoldier

Gelijk het contact verbreken en tegen je ouders zeggen + op zoek gaan naar een andere trainer.

Hij doet nu nog niks fouts, maar als je je laat doen dan denkt hij dat je hetzelfde voor hem voelt en als jullie dan eens alleen trainen begint het met eens je kont aan te raken en dan gaat het verder omhoog of in je broek. Dus kijk aub uit, zeg tegen hem dat hij niet zo moet doen, dat hij zich gewoon moet gedragen zoals een normale trainer met zijn leerlingen omgaat. Stop met snapchatten/smsen/… en als hij door blijft gaan moet je er eens met anderen over praten en/of elk contact met hem vermijden. Dan zul je helaas ook een andere sportvereniging moeten zoeken… Of anders zeker een andere trainer zien te vinden.

dit is absoluut niet oke. Ik snap dat jij de aandacht ergens wel fijn vind. Maar als een man van 50 jou alleen bij hem thuis uitnodigd en veel alleen met jou wil gaan doen is dat niet oke. Vooral niet in combinatie met die berichten die hij jou stuurt.
Het is overduidelijk dat hij iets van jou wil, als jij dit niet wil zou ik er onmiddelijk mee kappen voor dat het straks uit de hand loopt.

Het is niet oke in de ogen van de meeste mensen, maar pedofilie kan je het volgens mij niet noemen… Volgens mij is een pedofiel iemand die valt op jongens/meisjes die nog niet ‘ontwikkeld’ zijn…

Maar, de meeste mensen zullen dit idd ook snel als pedofilie bestempelen door het leefttijdsverschil. Sowieso heeft een leraar een functie waar in dit niet mag voorkomen…iets met autoriteit etc.

just my 2 cents!

Contact verbreken inderdaad en melden bij je club! Ik snap dat jij misschien denkt dat hij gewoon aardig is en er niets mee bedoelt maar dit kan niet. Ik spreek uit ervaring. Ik had vorig jaar een wiskunde leraar die mij emailde en appte of ik met hem wilde gaan sporten en dat hij zin had in het kerstdiner omdat hij me in een jurkje wilde zien etc. Hij is later ontslagen van mijn school en er is vaak aangifte naar hem gedaan. Bleek later dat hij ook pornografische foto’s en filmpjes van kinderen had die hij zelf gemaakt had. Het is toen ook helemaal op het nieuws en radio enzo gekomen. Ik wil hiermee zeggen dat het misschien onschuldig lijkt, omdat hij zich ‘normaal’ voordoet maar dat is het echt niet

ik heb zelf ook te maken gehad met een pedofiel en de ‘smoesjes’/‘teksten’ die hij gebruikt komen erg overeen. Wat hij doet gaat echt te ver en ik zou al het contact met hem verbreken. Ook zou ik het zeker melden bij de club, je weet maar nooit of hij ook zo tegen andere meiden praat.

Wat hij doet is fout. Maar jij zegt ook geen nee en dat moedigt hem alleen maar aan. Ik zou aangeven dat je er niet van gediend bent en dat je hem een goede trainer vindt, maar meer niet. Eis van hem dat hij stopt met jou snapchatten enz.
Stopt hij dan niet, dan direct contact verbreken, je ouders inlichten en de club.

Hij is nu de grenzen steeds vager aan het maken. Het begint met je complimentjes geven, berichtjes sturen enz, maar dat kan al snel overgaan in fysieke dingen waar je echt niet op zit te wachten.

Ik zou zeggen: blokkeer die vent op snapchat whatsapp instagram ALLES, en zeg het vooral tegen je ouders, vrienden

Hij heeft NOG niks strafbaars gedaan, dit maakt me misselijk man! Contact verbreken, er zijn genoeg goede trainers!

Oh, dit is niet oké. Zoals iedereen zegt; het contract verbreken. Ik vind het sowieso heel vreemd dat je hem op Snapchat hebt. Ik vind Snapchat een ‘gevaarlijk’ platform. Het is misschien nog niet gebeurt, maar bepaalde dingen kunnen de verkeerde kant op gaan real quick.