Patissier worden

Dat lijkt me dus ontzettend gaaf. Maar wat zou de beste weg zijn om daar te komen?
Ik hoop in juni mijn vmbo-tl diploma te halen, en ik heb zelf natuurlijk al wel wat rondgekeken. Ik ben uitgekomen op eerst 2a 3 jaar een banketbakkersopleiding en dan nog een jaar patisserie. Maar wat ik me afvroeg, wat zijn scholen die goed bekend staan? Iemand ervaring of kent iemand een patissier?
Ik ben benieuwd :grinning: alsvast bedankt

Helemaal niemand?? Ik heb gewoon wat ervaringen nodig aangezien ik zelf helemaal niemand ken uit dit wereldje.

Nope, sorry… Lijkt me wel heel erg vet om te doen

Haha oke :slightly_smiling_face: iemand anders misschien??

Misschien kunnen je googlen op ‘MBO Patisserie’ en dan in jouw omgeving, dan kom je vanzelf op scholen die deze opleiding bieden. Anders kun je altijd ook nog informeren bij de decaan op school, hij/zij kan je goed helpen met je studiekeuze.

Mijn broertje wil hetzelfde gaan doen maar hij heeft gekozen om eerst de koksopleiding te doen, hij doet dit nu op de rooi pannen in tilburg. Hij wil zich daarna gaan specialiseren in chocolatier/patissier. Hij vond de bakkersopleiding minder leuk, en vind het koken interessanter om te doen en dan vooral de nagerechten. Hij heeft ook gekeken om het te doen in belgie, daar heb je een specifieke studie gericht op patissier maar dan zul je wel op internaat moeten.

Ik voel me dom, maar wat is een patissier?

een kok die gespecialiseerd is op desserts (toetjes) gebak enz!

Ik heb geen directe ervaring met pattisier opleiding maar ik heb de koksopleiding gevolgd! Het best voor jou is wat jij al aangaf banketbakker en daarna specialiseren! Is echt een super toffe opleiding en deel van de horeca!
GO for it!

Ah oké. Niets voor mij, daar ben ik niet zo precies in haha.

Haha! Dat kan, je moet er idd wel precies voor zijn (;. Moet jij ook een studie kiezen dan?

Mijn neef doet dat, ik zal wel even vragen hoe en wat.

Edit: Hij zit op het ROC Leiden en doet een opleiding Zelfstandig Werkend Banketbakker en hij heeft het heel erg naar zijn zin. Hij mag veel bakken en heeft ook taart wedstrijden ect op zijn school. Hij loopt ook stage en krijgt daar betaald voor.

Geen ervaring, maar lijkt me wel heel leuk!

Weet je zeker dat je dit wilt gaan doen? Kun je niet eerst 'n koksopleiding gaan doen ipv een banketbakkersopleiding?
Vriendin van mij wilde ook patissier worden en heeft gewoon de opleiding met mij mee gedaan op de rooi pannen in Tilburg. En daarna gespecialiseerd patissier?

Wauw bedankt voor alle hulpvolle reacties!! even op terug te komen op ICExCOLD: ik weet nog niet zeker dat ik dat wil gaan doen. Mijn hele leven wil ik al iets met dieren gaan doen later, maar mijn allergrootste passie is bakken, dus dacht ik, kan ik daar niet mijn beroep van maken. Wat ik nu probeer uit te vogelen is wat ik mijn hobby moet laten en waar ik mijn beroep van moet maken.
Ik heb al veel gegoogled op mbo patissier, maar daar kwam niet heel veel uit. Waar ik nu ook een beetje nar op zoek ben zijn open dagen zodat ik echt de sfeen kan proeven en kan kijken of dit echt iets voor mij is.
Aan een gewone koksopleiding had ik eerlijk gezegd nog niet gedacht, maar eerlijk gezegd ben ik niet zo’n ster in koken. Ik vind het wel leuk om te doen, maar wel verder dan lasagne kom ik niet. Bij bakken sta ik echt met zelfvertrouwen in de keuken, omdat ik weet dat ik er wel gevoel voor heb.

Dus… Als iemand nog een paar scholen (open dagen?) weet te noemen, heel erg graag!!

Groetjes

Ik heb de opleiding tot banketbakker gedaan op het roc Leiden. Ik heb toen stage gelopen bij een van de bekendste patissier van Nederland.