Papa. =(

Hello.

Mijn vader is van de week opgenomen in het ziekenhuis, omdat hij ontzettend last heeft van zijn darmen. Al een tijdje, maar hij was eraan ‘gewend’.
Nu heb ik vanmiddag te horen gekregen dat hij geopereerd wordt, er een stuk van zijn darm wordt verwijderd en dat hij een stoma krijgt.
Ik weet wel ongeveer wat dit inhoud, maar zijn er nog dingen waar ík zelf rekening mee moet houden? Kan hij alles nog?
Als alles goed gaat is het maar voor een half jaartje en dan krijgt hij als het goed is een stuk darm die zijn eigen darm ‘vervangt’.
Ik zie mijn vader niet veel, want mijn ouders zijn gescheiden, maar ik maak me toch wel een beetje zorgen. =(

Oh ik zou he niet weten! Maar heel veel sterkte!

Niet stom bedoelt, maar ik denk dat als je meer informatie wilt je dat gewoon beter aan je vader kunt vragen, want dan krijg je de informatie van hem zelf.

Je mag als dochter zijnde gewoon ook naar de arts bellen ( in het ziekenhuis), heb ik ook gedaan toen mijn vader in het ziekenhuis lag en ik informatie wilde.

Ja dat snap ik ook wel, maar ik doelde meer op mensen die er ervaring mee hadden enzo. (:

toevallig ligt mijn tante ook voor haar darmen in het ziekenhuis… ze is vandaag geopereerd. ik weet niet of het hetzelfde is, maar iemand de mijn moeder kent had dezelfde operatie als haar en die had daarna geen last meer van haar darmen. maarja je hebt dan ook verschillende soorten…

heb er geen ervaring mee ook niet in me directe omgeving maar
laatst was er bij je zal het maar hebben ook een jongen die een stoma kreeg.
misschien fijn om terug te kijken.
het kan namelijk ook een verademing voor je vader zijn…geen pijn etc.
in ieder geval heel veel sterkte

Ik ken iemand met een stoma en die heeft er totaal geen moeite mee heeft. En hij kan niet alles meer eten ik geloof geen fruit met vliesjes enzo of hoe wil je het noemen. En verder weet ik het niet precies dat kun je inderdaad het best aan je vader vragen of gespecialiseerde. En ja zijn ontlasting komt nu in zijn buik in het zakje te hangen en dat moet je dan vervangen. En bij ons gewoon in de wc dat is het verschil.

Ik ken iemand die een stoma heeft. Maar ze moet haar zakje steeds vervangen, ja.
Ik weet niet wat voor gevolgen zij ondergaat aan die stoma, want ze is namelijk lichamelijk gehandicapt. Dus misschien kan ze iets niet door haar stoma, of door haar handicap…

dubbel, zucht

Ik heb zelf geen stoma maar heb de ziekte van Crohn. Daarom weet ik wel een beetje wat het inhoud. Hij kan gewoon alles, alleen uh ja niet ‘gewoon’ naar de wc. Kijk je ziet 'm soms zitten. Daar zou je je voor kunnen schamen en dat kan ervoor zorgen dat je dingen niet meer durft. Maar misschien moet je het er met je vader over hebben :slightly_smiling_face:. Sterkte iig!

Hij wordt zometeen al geopereerd.
Hij heeft een zware ontsteking, maar reageert niet op de medicijnen. :frowning_face:

Mijn oma heeft dat ook ongeveer. Alleen heeft zij darmkanker en moet eerst bestraalt worden. Daarna gaan ze opereren en een stuk darm weghalen en krijgt ze een blijvende stoma. Denk niet dat je iets kan doen… Suc6!

ik zag toevallig laatst een aflevering van je zal het maar hebben met iemand die een stoma heeft! ik vond het interessant om te zien, want wist ook niet precies hoe dat nou ging enzo.
Even opgezocht: http://player.omroep.nl/?aflID=12035407

wat had je vader precies aan zijn darmen dan? :astonished: dat ie dat krijgt? want ik heb zelf ook wel heel erg last van m’n darmen, maar dat wil ik echt niet…dus als je het niet hier wilt zetten, zou je het me dan kunnen noten :blush:
En hij kan gewoon alles nog dan hoor :slightly_smiling_face: en het is helemaal niet raar/gek!

Je zal het maar hebben: stoma.
http://www.youtube.com/watch?v=OjRpHvS_tSE

Hopelijk beantwoord dat filmpje wat van je vragen.

*dit is trouwens een andere aflevering dan die van BREAKtherules.