Paardrijden geen echte sport?

De een zegt van wel, de anderen weer van niet.
wat denken jullie?

Ik vond eerst eigenlijk ook van niet, omdat je zelf niet veel doet [dacht ik], maar ik had het er dus laatst met een vriendin over die paardrijdt, en zij zei dat ze altijd heel veel spierpijn had na paardrijden, van aanwijzingen geven ofzoiets.

[Ja ik kan het slecht uitleggen :'D]

Dus ik vind toch wel dat paardrijden een echte sport is.

Even mijn vader quoten:
“Als je het kunt meten enhet dus precies vast kunt stellen, is het een sport.”

Onder deze redenatie is paardenspringen wel een sport maar dressuur niet.
(Hij gebruikt deze definitie omdat veel sporten waarbij mensen moeten beoordelen beïnvloedbaar zijn)

ik vind het niet echt een sport maarja dat vinden sommige ook van motorcross die denken ook dat je dan niks hoeft te doen omdat je alleen maar hoeft te zitten en staan

ik vind het wel. je doet echt meer met je spieren dan je denkt.
vooral je bovenbeen,bil en armspieren !

ik zit zelf op paardrijden,
maar vind het wel écht een sport…
je gebruikt al je spieren juist heel erg veel.
waarom zou het geen sport zijn eigenlijk?

ik zit zelf ook op paardrijden,
en vind dat het dus ook wel echt een sport is!
Ik kom altijd badend in het zweet van me paard af (ja heel vies maar zo hard werk ik dus), ook mijn tante die 20 jaar niet gereden had had super erge spierpijn toen ze het weer wilde oppakken omdat je al je spieren weer moet gaan ontwikkelen. Ik vind het onzin dus als mensen zeggen dat paardrijden geen sport is.

veel mensen gebruiken de eerste keer spieren die ze nog niet vaak gebruikt hebben als je op paardrijden zit. en ik vind het ook een sport (duh, ik zit er zelf ook op) omdat je idd echt zwaar zwetend je paard afkomt, zelf in de winter. ik bedoel maar. :stuck_out_tongue: (dat heb ik bij tennis zelfs minder, en dat word als een ‘echte’ sport gezien).

mensen denken dat het paard al het werk doet en dat je er zelf alleen maar een beetje op hoeft te zitten (of alleenmaar hoeft licht te rijden.) maar het is juist de kunst om het dat te laten lijken :’)

Ik vind het half, je laat het paard toch het meeste werk doen.
En ik heb zelf ook op paardrijden gezeten vroeger en zoveeeel hoef je je ook weer niet in te spannen en je al je spieren gebruiken vind ik bull shit sorry want ik kan nou niet zeggen dat meisjes die paardrijden een mooi strak getraind onderlichaam hebben in tegendeel (niet allemaal begrijp me niet verkeerd).

Als ik op een paard het gezeten, heb ik flinke spierpijn dus het zal gerust een sport zijn. xp

Ik vind van wel. Je bestuurd je paard met je benen, je gebruikt die spiergroep, zult daardoor gespierdere benen krijgen, dus ja ik denk aan de hand van dat wel.

Maarja, net zo’n soort vraag: Wat is kunst? :stuck_out_tongue:

BTW: je hoort ook wel eens zoiets als een DENK sport. Dat is dan ook geen sport en dat noemen ze ook sport. Miss ook weer wel: je hersenen is 1 grote spier. Dus dat zou eigenlijk nog kunnen :stuck_out_tongue:

Ik vind het wel een sport.

Hmmja, ik vind het dus niet echt een sport eigenlijk. Ik bedoel, ik heb ook wel eens spierpijn als ik gitaar heb gespeeld of zoiets. Als spierpijn hét criterium is voor sport, is bijna alles wel sport.
Maar, ik heb ook een schijthekel aan paarden. Dat heeft er misschien ook mee te maken.

Ik kan hier (helaas? ;p) geen neutrale reactie op geven omdat ik zelf paard rijd. Ik vind paardrijden dus uiteraard wel een sport. Je levert wel degelijk lichamelijke inspanning. Het is heel simpel: doe jij niets, dan doet je paard dat ook niet.

Definitie van sport volgens Van Dale:
sport de; v(m) -en allerlei lichamelijke oefeningen en ontspanning waarbij vaardigheid, kracht en inzicht vereist worden

Paardrijden vereist kracht, inzicht en vaardigheid. Je ziet een ruiter (als het goed is) inderdaad niet veel bewegen. Dit kost echter veel kracht en balans, en dus inspanning. Veel bewegende (‘fietsende’) ruiters zien er absoluut niet uit, dat is zelfs bruut voor het paard.
En jaaa, uiteraard is het wel het paard dat al die rondjes door het zand of gras ploft. Ik denk dat je paardrijden daarom misschien zelfs een teamsport kunt noemen. Je levert beide een prestatie, die je zonder elkaar niet zal kunnen bereiken.

Nuja. Er zijn uiteraard mensen die er anders over denken, maar why should it matter? Dan moeten die gewoon lekker gaan tennissen of wielrennen ofzo :grin:

paardrijden is wel degelijk een sport anders zou het geen onderdeel op de Olympische spelen zijn hé :grin:

Vind het wel een sport
Heb laatst 2 uur gereden voor het eerst in jaaaren, en had flink wat spierpijn!

oohjaa, mijn instructrice noemt het btw een ‘voelsport’. dat vond k wel een goeie :slightly_smiling_face:.

omdat ej moet aanvoelen wat je paard doet, gaat doen, aan denkt, enz, en daar dan op reageer(d/t?).

Voelsport klinkt een beeetje vreemd…