Overwin die eetstoornis!

Ik leef ongeveer een jaar met een enorm probleem, ik kan niet meer normaal eten. En ik weet dat het slecht is, maar het lukt gewoon niet. Nu heb ik eindelijk de stap kunnen zetten van, ik wil beter worden, en dat zal ik ook, maar dan zonder dokters, nee ik ga het zelf doen. En daarom dit topic. Voor alle meiden met een eetstoornis die beter willen worden, en het echt gaan doen ook.
We kunnen elkaar hier

  • motiveren
  • adviseren
  • elkaar’s lijstjes beoordelen en elkaar helpen
  • en natuurlijk steunen

Natuurlijk mag iedereen hier zich bij aansluiten, mits je alleen maar lijstjes wil posten etc, maar niet het gevoel hebt dat je er echt voor wil vechten en beter wil worden. Dit topic is namelijk niet om elkaar nog verder naar beneden te halen, maar om er voor elkaar te zijn, en er samen uit te kunnen komen en beter proberen te worden. Je mag hier alles posten, zolang het maar motiveren, positief en alles is. Natuurlijk mag je het ook zeggen als je je een keer slecht voelt, maar dan zijn er weer anderen die je daaruit kunnen helpen.

is het idee een beetje duidelijk?

Het is natuurlijk gezond om zo te eten:

O- 2 boterhammen met iets of iets van havermout etc
T- stuk fruit, of een gezond tussendoortje
M- 3 of meer boterhammen met iets
T- stuk fruit, of een gezond tussendoortje
A- 3 tot 4 aardappels en toch wel 2/3 lepels groenten en een stuk vlees zo groot als je handpalm of een stuk vis zo groot als je hand
T- iets lekkers, gezond, of ongezond, haha.

en daar wil ik naartoe werken, en ik weet zeker dat er nog meer meiden zijn die dat willen!

Liefs

Goed topic :grin:
Want de stap naar een dokter - ouders vertellen is ook meteen zo groot ._.
Maar ik heb er geen behoefte aan , alvast succes! (:

Ja ik vind het ook goed dat je het hebt opgericht.
Ik denk dat sommige gewoon bang zijn om veroordeeld te worden en hier krijgen ze hulp en kunnen ze elkaar steunen, tof idee Nicole (:

@Reflexion, ja dat is het ook. Mijn dokter en ouders weten van niets, en daarom dit topic, dat je er probeert met anderen of alleen uit te komen,en beter te worden. Want sterk zijn we allemaal!

@Sesibo, dankjewel!

Goed dat je dit hebt opgericht.
Ik heb geen eetstoornis maar ben wel bang dat ik het ga en krijgen mijn vriend ook…
Aangezien ik de laatste maanden alleen nog maar alles calorieën het tellen ben, bij alles wat ik eet spijt heb en veel meer wil sporten.
En nog veel meer dingen.

@Shopaholicc_, ja zo begon ik ook, en nu heb ik er wel eentje. Het is niet aan me te zien, want ik eet, ik kan heeel goed eten, maar spuug dan alles weer uit, dus niemand weet het, maar ik zelf ga eraan kapot.
Misschien is het verstandig om je hier toch aan te sluiten, je lijstje eens een keertje te posten, en dan laten zien wat je eet, hoe je eet, en natuurlijk praten over hoe je je voelt. Alleen als je echt beter wilt worden natuurlijk!

top dat je dit topic hebt gemaakt :slightly_smiling_face: succes allemaal

Goed topic!
Ik heb alleen zelf geen eetstoornis, maar ik wilde even toevoegen dat ik vind dat je 's middags eigenlijk echt wel 3 boterhammen kan eten. Ik begrijp best dat dat in het begin moeilijk is maar anders krijgen mensen misschien een beetje een verkeerd beeld en gaan mensen die geen eetstoornis hebben straks denken dat ze te veel eten en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.
Succes allemaal!

@Survivor, owja, ik zal het even aanpassen, bedankt!

Nee Nicole je moet minimum 3 boterhammen als lunch eten hoor dat is echt een minimum per dag.
Zelfs al eet je 12 boterhammen kan het nog niet kwaad dus 5 is echt het minimum want 4 is te weinig

Oke, haha, dan is het nu goed aangepast denk ik, mijn excuus!

Ja ok, want ik ging toen ook naar mn diëtist en toen zei ze ook dat ik minimum 5 boterhammen moest eten en dat het maximum 12 was ofzo dus dan is 4 echt weinig :slightly_smiling_face:

Oke, nou dat wist ik niet, maar bedankt voor de informatie! Wat ging jij bij de diëtiste doen dan? Had je ook last van een eetstoornis?

Ik had eerst last van anorexia maar ik ben nooit ongezond mager geweest, had nog steeds een gezond gewicht. Dat was omdat ik eerst 85 kg woog en toen ik dan weer wou genezen woog ik 65 kg ofzo en op 2/3 maanden was ik dan 20 kg afgevallen. En toen ik dan weer normaal ging eten heb ik hulp ingeroepen van de diëtist omdat ik toch nog een paar kilo’s kwijt wou maar dan om een gezonde manier. En nu weeg ik dus weer te veel

  • dubbel -

@sesibo, als je daar echt last van hebt, van je ‘overgewicht’ dan, misschien is het dan beter om dat toch met een diëtist te bespreken dat je niet ecvht meer kan terugvallen, of is dat geen optie? ;o

Ja soms heb ik wel bang om te hervallen. Maar het lukt me wel een stuk beter, het gaat trager en doe het nu redelijk gezond. Alleen voel ik me soms zo schuldig omdat ik iets ‘ongezonds’ gegeten heb. En dan ga ik die dag gewoon extra sporten
En ook heb ik bang om meer dan 1400 kcal te eten

Goed initiatief! succes!

Wow 5 boterhammen:O Ik eet er 2 op een dag:|

Oja en ik heb dus geen eetstoornis of iets en ben op gezond gewicht enz.