Overstappen van Yasmin naar Diane?

Ik heb al zo’n 4 jaar last van acne, en ik heb zoveel dingen geprobeerd, maar niks wat echt langdurig effect had. Alles was maar met tijdelijk, of zelfs helemaal géén resultaat. Nu ben ik zo’n 4 maanden geleden naar de huisarts geweest, en heb ik de Yasmin meegekregen. Ik ben nu met m’n 5e strip bezig, en het helpt gewoon totaal niet. Tussendoor ben ik nog eens naar de huisarts geweest, en heb ik Inderm meegekregen, wat ook geen denderend resultaat geeft. De vellen hingen letterlijk aan m’n voorhoofd en wangen, en m’n huid werd er enorm droog van. Het heeft wel iets geholpen, maar m’n acne is nog lang niet over.

Nu zit ik erover te denken om over te stappen naar een andere pil, en aangezien de Diane goed schijnt te helpen tegen acne, wil ik deze graag proberen. Maar wat zijn nou de gevolgen van het overstappen naar een andere pil? En kan ik dat zo van de 1 op de andere dag doen? Zijn er nog drastische verschillen tussen de Yasmin en de Diane? En hoe zit het met de eigen bijdrage, ik moest voor de Yasmin ruim 14 euro betalen, voor 3 maanden. Hoe zit dit met de Diane? (ik zit bij de Friesland)

Bedankt! X

hoi!

over de pil weet k niet zo veel maar ik had ook veel last van acne.
en de enige tip die ik je kan geven is ga naar de huidspecialist
ik heb ook z’n 4 jaar veel last er van gehad… had beetje alles geprobeerd.
en toen heeft de huidspecialist Isotretinoïne voorgeschreven.

ik heb die pillen een half jaar geslikt. met alle by werkingen : droge huid, spierpijn, vermoeidheid… uiteindelijk viel het allemaal nog wel mee.
maar nu heb ik echt bijna nooit meeer last van acne, af en toe een klein puistje :wink:

ik hoop dat je hier iets aan hebt. want dit heeft mij echt enorm geholpen

Haha ik heb precies het omgekeerde gedaan, van Diane naar Yasmin.

Wat was daar de reden van, als ik vragen mag? :slightly_smiling_face: beviel Diane niet?

Ik kreeg na 6 jaar opeens frequent doorbraakbloedingen dus ik moest iets nieuws.

En merk je ook iets aan je huid? Dat het met de Diane of Yasmin beter werd (of heb je altijd al een mooie huid gehad?)

Volgens mensen om me heen is het toen (ik was 14 toen ik aan de Diane begon) wel verbeterd. Maar het is nog lang niet weg. (ik ben nu 21)

Ik snap eerlijk gezegd niet echt dat je huisarts je de Yasmin mee heeft gegeven.
Als je echt zo erg last hebt van acne kon ze je volgens mij veel beter de Diane meteen meegeven, die pil is in eerste instantie ontworpen tegen acne, en had als gunstige ‘bijwerking’ dat het ook een anticonceptiepil is. Nu ben ik natuurlijk geen dokter dus hij/zij zal daar vast redenen voor gehad hebben, maar een beetje vreemd vind ik het wel.

Ik ben zelf ook gewisseld van pil, ben van de Microgynon naar de Diane gegaan. Ik werd 18 en kreeg ineens last van puistjes die niet weg gingen (niet echt acne, gewoon wat puistjes) en ik kreeg meteen de Diane mee. Overstappen ging prima, gewoon na de stopweek met de ander begonnen. M’n huid werd na een maand of 3 langzaam beter (dat is meestal zo, dat de Diane pas na een maand of 3 gaat werken) en hij is nu nog prima. Alleen in stopweken was puistjes plaatselijk, maar meer niet.

Volgens mij hoef ik niks bij te betalen, ik krijg iig nooit een rekening thuis dus ik denk dat ie volledig vergoed wordt. Maar hoe dat bij jou zit weet ik niet.

Ik zou in ieder geval wel terug gaan naar de huisarts en vragen om de Diane.

Dit moet trouwens in het algemene pil topic, staat bovenaan in het board Seks & zo, dus mocht je nog vragen hebben, dan moet je daar even heen.